Jump to content

idivuoma

Members
 • Posts

  12
 • Joined

Personlig information

 • City
  Kiruna/Idivuoma
 • Job/title
  ägare av IDI STUDIOS
 • Name
  Per-Josef Idivuoma

Filmskapande

 • Gear
  Canon 5D mk2, Mac Pro m 27" LED, Final Cut, Motion, Toon Boom Animate Pro & Storyboard Pro, Blender 3D

idivuoma's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Enligt speccen på Canon.com så filmar både XF100 och XF105 1080/50i, vilket i praktiken betyder 50 halvrutor (interlaced) som i redigeringen visar sig vara 25 hela rutor... dvs 25 fps.
 2. Här är också en: och här är tutorialen
 3. tips på YouTube folk som kan effekter, där det flesta görs i redigeringen. Mycket bra tips för folk som vill använda f ex skjutvapen, men inte har tillgång eller tillstånd för riktiga vapen. http://www.youtube.com/freddiew - mycket bra pang-pang scener http://www.youtube.com/freddiew2 - behind the scenes till ovanstående användare, med ibland utförliga Adobe AE guider http://www.youtube.com/brettsk8 - kortfilmer med mycket FX http://www.youtube.com/corridordigital - linkande filmer som hos FreddieW, här också lite tutorials och guider till hur dem gjort viss FX.
 4. Mitt råd är att bygga egen. Känner du nån som kan svetsa så är det inga problem. Har själv byggt en egen som kan förlängas till 6 m, och filma från 0.3 m upptill 4 m höjd. Självaste åkvagnen kan man montera stativ på, stativhuvuden med 3/8 gänga och stativhuvuden med 75 mm kula. Hela bygget kostade runt 1500 kr och tog 2 dagar. Ritning kan delas vid intresse
 5. Mitt tips är att lägga till nån tusing i budgeten och införskaffa Toon Boom Animate Pro. Har själv använt Anime, men gick över till Toon Boom då det var mer användarvänligt, bra interface, bra teckningsalternativ och dessutom mycket bra guider till hur man åstadkommer lite av varje, däribland "line-art" så som du vill animera i.
 6. Som skrivet ovan så finns en firmware med både 24 fps, 25 fps och 30 fps, dvs PAL och NTSC. Använder du OSX och Final Cut så finns det ett program som heter "5DtoFCP" som konverterar .mov filerna från Canon. Eftersom 5D filmar i ett komprimerat format, så gör programmet om filmerna till 25 fps 422 prores (okomprimerat). Men den har även en annan funktion, vilket gör att du inte behöver bry dig om vilket fps du filmar i. Filmar du i 30 fps eller 24 fps så konverteras filmerna till 25 fps... jaja, läs om programmet själv :) http://www.apple.com/downloads/macosx/finalcutstudio/5dtofcp.html Sen finns det en firmware för 5D som inte är gjord av Canon, men funkar utmärkt. Värt att installera om man tänker filma med kameran. Den visar ljudnivå på skärmen, tar bort mikrofonbruset och visar Zebra nivå. http://magiclantern.wikia.com/wiki/Magic_Lantern_Firmware_Wiki Jo, och så glömde jag kommentera dina tankar om 5D. Den enda nackdelen med kameran enligt mig, som använt den i både film och foto, är att den fotar endast 4 bilder per sekund vid stillbildsfoto. Jag fotar ibland sport, och det är vid såna tillfällen man önskar att den kunde mer. Men vid filmning är den underbar, lätthanterbar och fint skärpedjup.
 7. Såg på klippet nu, imponerande detaljrikedom och skärpa på han den där snubben med rakad skalle. Ser ut att vara en kamera värd pengarna.
 8. själv kör jag med en röde-mic på min 5D mk2, så jag ids nog inte börja köpa en ny bara för kompaktkamerans skull.
 9. Kanske ligger det något i det du säger, men ju högre framerate ju jämnare slow-mo... hade amerikanerna skrivit om 120 fps på kompaktkameror, så hade jag säkert också pratat om det, men då pga den höga frameraten.
 10. ska ta och kika på filmen lite senare när man har bättre tid. Ser på dina inläggs-signeringar att du har en Röde-mic i ägo, är det månne en med 3,5 mm plug och passar den i kameran?
 11. TM700 verkar uppfylla mina krav, billigt och praktiskt. Är det någon på forumet som testat den? hur är bruset i lågt ljus, färgerna och skärpedjupet? 720p är för litet för mig, kräver 1080p. Annars hade den nya Canon 60D vart bra, med en flip-skärm tillochmed. Frågan är väl när Scarlet kommer, och om den håller "billiga" priset som lovats.
 12. Hei Det finns en djungel som jag ännu inte tagit mig igenom, men finns det kameror som filmar i 1080p/1080i med 60 fps och ligger under 100 000 kr? Vet att Panasonic och Sanyo har kompaktkameror som filmar i 60 fps, men frågan då är kvaliteten? Om det är någon som filmat med Sanyo HD1010 så skriv gärna en rad.
×
×
 • Create New...