Jump to content

John

Members
 • Posts

  708
 • Joined

 • Days Won

  1

John last won the day on July 26 2007

John had the most liked content!

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Alan Parker, Tim Burton, Quentin Tarantino, Sergio Leone, G A Romero, Lee Daniels
 • Interests
  Film, film och åter film

John's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

15

Reputation

 1. Hej! Kul att du jobbar på! Prova att skära bort 25 till 50% av dialogen! Nu känns det som att du vill berätta allt. Det jag menar är - ta bort allt fluff och låt. Vissa saker vara osagda. Hoppas det hjälper nått Skickat från min iPhone med Tapatalk
 2. Först vill jag säga att de är jätte bra att du kämpar på trotts språkproblem (möjligen dyslexi?). Sen tycker jag att det nog finns guldkorn i manuset, men jag har väldigt svårt att hitta dem på grund av dessa språk missar. Mitt förslag är att du lämnar det till någon du litar på som har ett bra komando över språket, för rättning. Detta innan du lägger upp det här igen. Jag säger detta av egen erfarenhet - jag har nämligen också dyslexi, någonting jag arbetet hårt med att få bort. Idag så finns det lite problem kvar i mitt skrivna språk, men jag har blivit mycket bättre efter att ha skrivit både på Svenska och Engelska dagligen. Det som jag lärt mig mest av är faktiskt att människor rättat mig!
 3. Hej AnonymousJ. Först så vill jag ge komplimanger gällande omskrivningen (även om jag bara orkade läsa första sidan av båda manusen). Tänkte att det kanske kunde hjälpa med lite konkreta exempel. Jag tyckte i alla falla att det hjälpte mig när jag började. Du skriver: EXT. WEST DESERT - DAY It's a hot day on the american desert. The Sun is blazing, and there's hardly any life in sight. Mitt förslag: EXT. WEST BALOOBA DESERT - DAY An unforgiving sun fries the sandy dunes of the Balooba dessert. Unwelcoming, barren, and lifeless. SUPERIMPOSE: Balooba Desert, Location Unknown. JACK HUNTER, a bandit dressed in a black leather coat, not moved by the heat, walks... OCH SÅ VIDARE Sättet jag skriver på kallas aktiv presens och är definitivt det bästa sättet att skriva manus på. Det är ett sätt som får oss att se det som bilder (väldigt matnyttigt för manus tycker du inte?) Tänk också på att första gången vi ser en karaktär i ett manus så skrivs namnet alltid ut i versaler. Ett annat tips för att få hjälp med engelskan är gratisversionen av grammarly - ett program som är grymt för att rätta engelsk grammatik. 70 sidor är också alldeles för långt för en pilot, 60sidor = 60 minuter är rättesnöret. Lite läs tips: http://leethomson.myzen.co.uk/Battlestar_Galactica/Battlestar_Galactica_0x01.pdf http://scripts.tv-calling.com/script/amc-the-walking-dead-1x01/ http://www.pages.drexel.edu/~ina22/splaylib/Screenplay-Breaking_Bad-Pilot.PDF (måste bara påpeka att Vince Gilligan - Breaking bad - har en tendens att skriva saker som inte ska stå i manus...)
 4. http://www.google.se/search?q=with+trash+emo&hl=sv&client=firefox-a&hs=HVs&rls=org.mozilla:en-GB:official&prmd=ivns&source=lnms&tbm=isch&ei=2u_zTZ39LsOSswbyqJS2Bg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CA0Q_AUoAQ&biw=1428&bih=898 Wite trash emo ;)
 5. Betalning: Vinstdelning enligt avtal Hej vi på den nystartade filmföreningen Café Noir Film söker nu flertalet skådespelare för stödjande bi-roller samt avancerade statister till långfilmen ""Jag Är Min Egen"", som spelas in i Gästrikland 25 Juli till 14 Augusti (Hofors, Sandviken, Gävle), filmen spelas in med ny degital teknik, vi i teamet är allt från entusiaster till filmstuderande och professionella. KORT SYNOPSIS Eftersökt av polisen för smuggling och försäljning av olagliga substanser samt våld mot tjänsteman, försöker den uppknäppta knarklangaren M fly landet. På sin resa genom det folktomma skogslandskapet kommer hans resa till ett plötsligt stopp - då en krockad bil med en baby i blockerar hans väg. M försöker desperat att bli av med barnet och komma till en kontaktman för att sedan fly landet, innan lagen kommer ifatt honom. Rollerna vi söker i korthet: Antagonisten PETRI, Äldre man 60-70 (Stor bi-roll): du ska spela Petri, en person som skulle kunna gå för att vara den trevlige grannen men egentligen är en mäktig man i den undre världen. Petri skulle lättast kunna beskrivas så här: Tänk er att ni kommer in på en bank. Bakom ett skrivbord sitter en man med ett snällt ömsint leende och ett inbjudande kroppsspråk, vad ni inte vet är att han har ett avsågat huvud under skrivbordet. I sitt privatliv har han ett stort båt intresse och bor gärna i sin stuga vid en småbåtshamn. Kvinna 30 - Att spela Älvas mamma - du kan spela chockad och skadad utan att överdriva. SANNA: Tjej spelålder 18 - 20 (Stor bi-roll) - att spela Sanna en White-trash-Emo brud med attityd. Orädd och opryd. TERES: Kvinna 25-30 (bi-roll) - att spela Teres en lyx-prostituerad. Kräver en opryd person som har skin på näsan. MAN OCH KVINNA: 40 till 50. (Bi-roller) äldre par han rätt timid hon framåt men försiktig och har en bra hand med barn, vardagliga normala svenskar. SERVITRIS Tjej 35 - (avancerad statist) att spela servitris, trevlig och ärlig bra hand med barn. Rollerna kräver inte mer än max 3 dagars medverkan per person - vi är flexibla och bjuder på mat och husrum under de dagar det gäller. Samt flertalet avancerade statister och statister där ibland två civilpoliser och en uniformerad polis samt andra roller. Öppna Auditions kommer också att hållas i Hofors Folketshus, Fredagen 1 Juli 2011. För mer information och anmälan skriv till, cafenoir@cafenoir.se Mer information (På Engelska) http://www.indiegogo.com/I-Am-My-Own Kolla in min blogg på. http://www.johanbergqvist.co.uk Beskriv dig själv i korthet och skicka bilder. NÅGRA KORTFILMER AV REGISSÖREN: Mer information (På Engelska) http://www.indiegogo.com/I-Am-My-Own Kolla in min blogg på. http://www.johanbergqvist.co.uk Beskriv dig själv i korthet och skicka bilder. NÅGRA KORTFILMER AV REGISSÖREN:
 6. Hej Jag lägger upp den här annonsen som representant för den ny startade filmföreningen Café Noir som i Slutet av Juli början av Augusti ska spela in Långfilmen "Jag Är Min Egen" i Gästrikland. Vi söker just nu A-ljud till filmen. Om dig som söker: Du har tidigare jobbat med synkljud och klappa (HDSLR eller Film) och är van att sköta din egen insperlningsmaskin samt mixer. Du har också god förstålse om vikten av bra ljud för en film. Om oss: Filmföreningen Café Noir startades sommaren 2011, av Johan Bergqvist, Emma Bergsten och Anna Göransson som idag också är styrelsen. Anledningen att starta föreningen var, som våra stadgar säger: "Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intresse genom att producera och distribuera spelfilm, både långfilm och kortfilm, samt erbjuda fortbildning för sina medlemmar inom detta fält." "jag Är Min Egen" blir vårt första projekt i föreningens regi, vi har dock ett erfaret team som tidiager jobbat med ett stort antal kortfilmer och vissa av oss på långfilm. Regisören: Johan Bergqvist studerar just nu filmregi på AUCB i Storbritanien http://www.aucb.ac.uk/, och har en lång lista av kortfilmer bakom sig, CV finns här http://www.johanbergqvist.co.uk. betalning för arbetet är procentdelning av vinst. inspelningen startar 25 Juli och slutar 14 Augusti 2011 För att veta mer eller att göra en ansökan: mail: cafenoir@cafenoir.se eller ring: Johan - 0768673063 Kort synopsis: Eftersökt av polisen för smuggling och försäljning av olagliga substanser, försöker huvudpersonen M fly landet. På sin väg mot den Finska gränsen är han dock tvungen att leverera senaste smuggel leveransen till sin kontaktman, som I utbyte mot en reducering I pris lovar att ge honom en ny Finsk identitet. På sin resa genom det folktomma skogslandskapet kommer hans resa till ett plötsligt stop - då en krockad bil med en bebis inuti blockerar hans väg. M försöker desperat att bli av med babyn och komma till kontaktmannen på avtalad tid, innan lagen kommer ifatt honom.
 7. Fan vad roligt :) gillar den, lite taffliga effekter som så klart med lite mer jobb och pengar skulle kunna bli batre, annars ytterst underhållande.
 8. Ett kärnvapenkrig har brutit ut i världen, 4 personer på flykten från de dödliga kärnvapnen tar skydd i ett skyddsrum. Kan dom överleva den värsta fienden, dom själva?
 9. http://www.johanbergqvist.co.uk/uploads/2/8/3/1/2831126/6561574.jpg?549
 10. Tjenare håller på att planera för en långfilms inspelning i Augusti och till det så bygger jag en egen varaiat av Half Inch Rails systemet. Det finns några bilder på min Blog:http://www.johanbergqvist.co.uk/dslr-and-film-blog.html Där jag också snackar lite almänt om film och mina produktioner. Jag bestämde mig för att använda en half inch (12mm rör) i stället för 15mm för att jag också tänkte bygga followfocus systemet själv, och här i England så är det väldigt enkelt att få tag på 12mm aluminium rör men nästan omöjligt att få tag på 15mm, plus att riggen blir aningens lättar. Ja Kolla I all fall in den, ska lägga upp lite mer bilder när jag kommit längre med konstruktionen. http://www.fundedbyme.com/projects/2011/04/jag-ar-min-egen/
 11. Hej :) går inte i Sverige, men går nu in på mitt andra år I England, där jag pluggar en BA i Film production med inriktning Regi, på AUCB också känd som Bournemouth film school. Kan inte riktigt vaa på hur det är med konkurens i Sverige, men jag misstänker att det är liknande överalt, eftersom film är en sån hård branch så blir det mycket så, både mellan skolor och i branchen, tyvärr.
 12. Det är en Bolex kamera högst troligt en H16 av något slag, filmade lite med en sån i början av förra läsåret på skolan jag går, bra bild, men ingen sync till bandare, och de vevas upp och går med fjäder (finns säkert motordrivna med) men de med fjäder snurrar bara i typ några sekunder och i slutet och början så går det segt och inte helt 24 bilder i sekunden hela tiden.
 13. Som det sagts tidigare så brukar man alltid spela in alla de olika ljuden separat, också så dialog om den är dubbad. Alla de ljuden klipper man sedan ihop i sitt redigerings programs olika ljudspår, eller så mixar man dem i en DAW (digital audio Workstation) så som Protools eller cubase etc. För bästa resultat så bör man, som redan sagts, lägga dem ovanpå ett Atmosfär track, (bakgrundsljud) etc fläktar, gatan utanför, eller helt enkelt ljud som ger den stämningen som du vill att folk ska få av din scen, detta bidrar också till att du får en jämn och fin ljudbild och mycket bättre kontrol över hur din film låter... Vilket i min mening är ytterst viktigt.. PS. Klippet såg bra ut
 14. Jag vill bara lite snabbt komentera på titel valet, har ännu inte hunnit läsa hela manuset, utan bara läst de första 10 sidorna, men kommer nog att vänta till nästa version innan jag lägger mina 10cent. jag tycker varken om Fuck Fiona eller Fjollan och Fiona.. Varför? Fuck Fiona blir för mycket Fucking Åmål för mig, och det känns så övergjort och effekt sökande, Fjollan och Fiona är helt enket inte en bra title, den ger mig inte viljan att se filmen eller läsa manuset, det känns för barnsligt. Där är Fuck Fiona helklart lite bättre men jag tror att du kan finna en bättre titel! Hitta Fiona - är ett förslag. Vem är Fiona - ett annat. Men ja jag måste läsa manuset för att ge bättre förslag än så. Hoppas det hjälper!
×
×
 • Create New...