Jump to content

MnD

Members
 • Posts

  46
 • Joined

MnD's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Slutet på Big Fish tycker jag är så mäktig... jag vart heeelt rörd! Finns faktiskt en hel del filmer som tvingat fram en del tårar...
 2. Är du nöjd med dina två år i Molkom? Känner du att du fått ut mycket senaste två åren?
 3. Vilka utav er ska börja eller fortsätta plugga film i år? Jag vet inte om det är så, men jag har fått känslan att det är väldigt dålig kontakt mellan filmskolorna/filmutbildningarna i Sverige. Lite att man tävlar om vem som lyckas få ut bästa eleverna/filmerna (tex genom filmfestival priset osv). Om det är så tycker jag att det är riktigt synd. För just inom film är det så viktigt att knyta kontakter, hitta personer man klickar med och inspirera varandra. Alla ni som kommit in på utbildningar 2010, gratulerar och lycka till! Ni som inte kom in i år, fortsätt sök och kämpa, det kommer ändå gå bra med eller utan filmutbildning. Ni som pluggar eller pluggat filmutbildning redan får gärna komma med lite kommentarer, vad ni upplevde som bra och dåligt.
 4. Sorry att jag tar upp tråden igen men hade uppskattat svar :)
 5. Hur filmar du med 60i med en HF100? Vart ändrar du till det? Jag har bara sett 25p och 50i. Det verkade inte finnas så mycket inställningsmöjligheter eller så var jag blind :D
 6. Nice, du är duktig! Jag har inte mkt kritik att ge dig iaf, jag tyckte det var bra... Musiken var bra men efter en stund blev den jobbig =)
 7. Det fungerar väldigt bra tycker jag, förutom att det är lite segt ibland, det "händer lite".
 8. Hahahah... Nu är jag helt övertygad om att intagningen till Fridhem är ett falskt spel... mer eller mindre! Minst tre utav dem som blivit intagna i år har vänner som redan pluggar filmlinjen där och varit med och bestämt vilka som ska komma in. Detta är problemet när man låter elever bestämma vilka som ska få komma in, det blir helt jävla orättvist. Jag tycker någon borde snacka med skolverket som betalar Fridhem att ha mer seriösa och rättvisa antagningar. Ena tjejen som kom in där sa i måndags att hon kände sig rätt trygg för hon hade vänner som redan pluggade där på filmlinjen... Aja, nu låter jag bitter... Men sanningen är att antagningsprocessen till Fridhem är falskt och oseriöst. Jag är helt övertygad om att personer som inte känner någon där också kommer in, men dem som har vänner som går där har en MYCKET större chans. Och en skola som skattebetalare står bakom ska fan inte ha ett system där det är möjligt att komma in genom kontakter. Av över 100 som sökte så "råkar" flera som kom in ha vänner som redan går där???? fuck slumpen, det är så jävla medvetet!!!!
 9. Det är arbetsprov nu för alla som gått vidare, man ska göra två uppgifter på egen hand sen arbetsprov och personlig intervju där.
 10. Vilka var där igår/idag? Hur tror ni det gick? Tycker det är konstigt att kalla in så många på en heldag när det är så få som kommer in... Sen är det även lite konstigt att eleverna i princip har all makt att välja in nya elever. Väldigt många av eleverna var väldigt lika tycker jag, så det märks att många väljer in samma typer som sig själva. Annars verkar skolan vara väldigt bra och utbildningen och eleverna verkar också vara bra. Men jag tycker att intagningsprocessen är lite tveksam... Svalöv, fyfan vilken håla :-D Finns ju inget att göra där förutom att göra film (vilket är bra).
 11. Om du hade möjlighet att välja mellan någon av dessa tre, vilken hade du valt? Ni får gärna motivera varför.
 12. Jag har nya iMac med 21.5", 3.06Ghz Intel Core 2 Duo, 4GB ram, 500GB HD och Geforce 9400M. Den kostar ca 11.500kr. Jag använder Final Cut pro och redigerar AVCHD från en Canon HF100. Det fungerar riktigt bra! Jag är faktiskt grymt nöjd, jag tror inte att man kan få en mer prisvärd dator idag. Allting flyter fint, skärmen är riktigt bra. Jag rekommenderar den varmt.
 13. Varför tror du/tycker du att Stockholms filmskola verkar vara ett bättre alternativ? Tacksam för svar!
 14. Jag är också nyfiken, då den kostar närmare 80 tusen kronor för första året så undrar man om den är 80 tusen kronor bättre än exempelvis DIs basår som är gratis. Eller folkhögskolornas filmutbildningar på ett år som också är nästan gratis. Jag skulle också uppskatta info av er som vet mer.
 15. Jag är mycket glad att Avatar inte vann bästa film och regi. Största besvikelsen i år tycker jag var att filmen Mr Nobody inte alls var nominerad i någon kategori, ni som inte sett den: SE DEN =)
×
×
 • Create New...