Jump to content

Leiner

Members
 • Content Count

  45
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Dan Houser, Quenting Tarantino, Guy Richie, Hideo Kojima
 • Interests
  Speldesign, filmmanus
 1. Krångla inte till det. Jag skrev något i stil med "Hej, tänkte enkelt pitcha några manus och är det ett eller flera som väcker intresse så är det bara att säga till så skickar jag det." Sen skrev jag korta beskrivningar av handlingen till typ fem långfilmsmanus jag skrivit. Dagen därpå hörde första producenten av sig och ville läsa ett av manusen. Inte svårare än så.
 2. Bör inte han känna igen henne dock om han har gjort ett medvetet val att ta avstånd från henne? För jag antar att olyckan bara påverkade minnet innan olyckan?
 3. Jag gillar montagen. Kanske att de är lite korta (rent tekniskt rör det sig nog om series of shots just nu, men skitsamma :P). Sen så bör du nästan köra med två bindestreck och mellanslag innan varje paragraf i dina montage. Men det är bara detaljer, hur som helst så gillade jag dom!
 4. Hej! Tyckte om manuset jättemycket. Väldigt varm berättelse med några riktigt bra ögonblick. Här är några saker jag tänkte på: Gunnar är 45, men beskrivningen av honom tillhör en man på 60-70 år. Och Tore är 12, men idag är inte 12-åringar som honom. Han beter sig och behandlas som kanske en 8-åring. På sida 7 så känns det lite onaturligt att hon går direkt till att säga "Slutdiskuterat". Ett alternativ hade kunnat vara att hon suckar och säger hans namn och att han då förstår att det är menlöst att ifrågasätta. Jag tycker inte om hur hon berättade för sonen att pappan dött. Av flera
 5. Paula är arbetslös, skuldsatt och på god väg att äta sig mullig. En natt får hon ett konstigt kuvert genom brevinkastet som innehåller information om en för henne främmande kvinna vid namn Sara Maria Blomqvist. När Paula försöker lista ut vad som menas med kuvertet får hon natten därpå ett nytt, innehållandes en stor summa pengar, och hon kan då inte hjälpa att dra en oroväckande slutsats. Sara Maria Blomqvist v1.pdf
 6. Hur menar du att det inte är färdigt? Att det ska putsas lite mer eller att delar fortfarande saknas? Jag läser gärna när du har ett färdigställt första utkast. Ögnade igenom lite hastigt och det verkar vara en helskön hyllning till den gamla skolans actionfilmer :)
 7. Désirée, en sida = en minut är ju bara en fingervisning. Ingen författare i världen skriver ju så att det blir en undantagslös regel.
 8. Någon särskild anledning till varför vi inte får ta del av ditt manus?
 9. "Johan Andersson en man på 32 år gammal." Första meningen. Slutade läsa där. Förlåt, men du måste nog anstränga dig ytterligare. Hade du skickat texten till en producent hade han kastat den på en gång.
 10. ?? Det där var min kritik av hans synopsis, inte hans beskrivning av sitt eget projekt. Eller missuppfattade jag dig nu?
 11. Vill helst inte vara personen som säger det, men om man lägger upp ett manus eller en synopsis här eller berättar om sin film i annat sammanhang (typ vid en pitch) så gör man bara bort sig om man håller slutet för sig själv. Jag gjorde alltid det när jag var yngre och skrev här. Man trodde man satt på det coolaste slutet någonsin och ville inte avslöja det för allt i världen. I regel så var det så klart inget speciellt med ens finaler, så helt i onödan hindrade man alla hjälpsamma medlemmar som ville ge konstruktiv kritik att ta del av hela arbetet. Och med risk för att låta lite elak, så i
 12. Papper och penna? Alternativt valfri texthanterare? Känner du att du vill skriva så har du redan allt du behöver. Men om jag antar att manusskrivande är nytt för dig så är mitt råd att du struntar i allt vad formatering och struktur heter och bara öser ur dig din berättelse på enklaste tänkbara sätt, och först när du känner dig klar så renskriver du i förslagsvis CeltX (gratis). Innan man är bekväm med hur manus ska se ut så kan det lätt hänt att det kommer i vägen för ens kreativitet, så var det för mig i början. Fan, så är det väl fortfarande skulle jag tro, och det är kanske därför
 13. Kul att du hittat hit och att du ger skrivandet ett försök! Angående din synopsis, så kan jag tycka att det inte är så mycket av en synopsis, mer lite bakgrundsinformation och en inledning. Större delen av filmen antar jag börjar där din text slutar. Sen är jag smått allergisk mot när man skriver på engelska. Du bjuder visserligen på en bättre ursäkt än många andra här, men jag rekommenderar ändå starkt att du skriver på svenska så att du kan fokusera på själva innehållet och inte på att få det låta bra. Annars så gillar jag idén, är väldigt svag för lite enklare historier med stora m
 14. Nu har jag skrivit en ny version av manuset. Det heter numera bara Pengar & Pök, är lite längre och mer polerat. Känner mig ganska klar, och hoppas väl inte på konstruktiv kritik lika mycket som allmän respons.
 15. Jojo, scenrubriken behöver inte ändras. Och jag menade så klart att det fortfarande skulle vara på en scen, men att det bara är ett rum som skildras på scenen så att filmpubliken lättare blir lurad. Det skulle väl med fiffigt kameraarbete gå att ge illusionen av en lägenhet, men det kan bli svårt eftersom väggar mellan rum saknas. Hoppas jag inte är allt för svårförstådd :)
×
×
 • Create New...