Gå till innehåll

Davio

Medlemmar
  • Inlägg

    22
  • Blev medlem

Allt postat av Davio

  1. Såklart man är filmskadad, jag generellt går inte på bio nu annat än branschfolk för folk blir irreterad på mitt svar på frågan "Vad tyckte du om filmen då", där man börjar bryta ner filmen i olika termer, filmteknik och scener.
  2. Bra fungerande teaser, det gjorde mig nyfiken men ifrån min sida så kunde ni tagit bort texten nästan helt. Det är tjatigt att se samma sorts text komma in på samma sätt utan att det förstärks med bilder. Skriv i forumet när filmen är klar, är nyfiken att se resultatet.
  3. Tycker rätt rolig budskap, alla tjejer som inte accepterar att man äcklar sig och kramar dem har man all rätt att slänga ner i en strimlare och mosa sönder dem. Nej men underhållande. Saknade personligen någonting mer utav det hela för att skratta, mer fart och kaxighet kanske. Nästa gång ser jag gärna emot att ni ljussätter lite =P
  4. Beror lite vad du är intresserad av, en blå bok vid namn "Film Directing Shot by shot - Visualizing from concept to screen" av Steve Katz är en bra informerande bok hur man planerar sina kamerabilder och utför dem. Mycket bra exempel och illustrerande bilder. Ifrån storyboard till filmning kan man säga. Directing Actors - Creating memorable performaces for film and television, av Judith Weston tar väldigt, väldigt bra upp vad en regissör ska göra för att inspirera skådespelarna att göra en bättre insats i en film. Det är skillnad ifrån att säga vad en skådespelare ska göra och inspirera. Låna dem eller rekommenderar att du köper dem, väl investerade pengar. Har läst igenom fler böcker, men det beror helt och hållet på vad du vill inrikta dig på för yrkesroll.
  5. Klarade inte av att se den om jag ska vara ärlig, om jag hade varit du hade jag skjutit kameramannen... flytta upp kamerabilden och minska tomrummet där uppe. Vet att du hade problem att hitta skicklig kameramän men det innebär oftast att man måste anstränga sig mer att informera hur bilderna ska vara. Det är regissören som ansvarar för det kreativa, och därmed kameramännens val av bilder också. Men som de andra säger, bra jobbat att ha startat en diskussion. Det är det största belöningen av någon film som görs att folk pratar om den, och dess budskap. Beklagar att jag inte orkar se på den. Vet inte vad du vill ha ut ifrån att göra film men kan rekommendera att läsa några böcker. Här på Voodofilm finns det en del bra tips, bara kolla runt. Ser dock fram emot se nästa verk för att se hur mycket du har lärt dig ifrån förra.
  6. Davio

    Bra dialog?

    Utöver dom där tipsen så ska jag också nämna det jag tror jonkanon försökte tipsa om, det är nämlingen meningen bakom orden, dvs subtexten. En av våra föreläsare sade den bästa dialogen är när dom menar egentligen någonting annat än vad som sägs, det bildar en spänning och gör att man lär känna karaktären så mycket mer. Självklart kan man klanta till detta oerhört också, men litet exempel: Kvinnan: "Älskning, har du någon aning varför det ligger en pistol i byrålådan?" Mannen: "Jag har ingen aning.." Kvinnan: "Det är din låda." Mannen: "Men jag har absolut ingen aning om vad den gör där, och varför rotar du i mina lådor?" Kvinnan: "Varför ligger det en pistol där?" Subtexten ovan är att mannen är mycket medveten om att det fanns en pistol där men försöker spela oskyldig. Även om konflikten mellan dom två är intressant väcker frågor till publiken som, varför låg det en pistol där? Varför lade mannen den i byrålådan, varför ville han inte att hon skulle hitta den? Med andra ord, ger lite djup och mening bakom orden som sägs. Därför brukar jag ge råd till folk som ställer den frågan till mig att lär känna karaktärerna och skriv dialogerna utifrån dem och situationen. Förvänta dig lite omskrivningar tills du är nöjd.
  7. Davio

    Marathon Extreme (28:14)

    Tycker filmen har ett kreativt berättande som facinerar och faktiskt stundvis underhåller mig. En av de klockrena scenerna är med löparen som är så snabb att ninjan försöker ta en cykel för att hinna fatt. Så klockren, eftersom det är så klassiskt "Road Runner", jag älskar det. Som många påpekar, ljuset. Kommentatorerna såg jag inte ens, såg bara texten bakom. Samt även tighta klippen mycket mer, för så fort vi ser vad det är och strax innan vi förlorar intresset i bilden - klipp! Sedan tyckte jag att karaktärerna var roligt gestaltade men hade gärna sett det hela gått ett steg längre emot det extrema, men det är mer min personliga åsikt.
  8. Min rekommendation (när man gör en shotlist) är att rita en ritning över scenografin där du placerar kamerna på (där de behöver stå för att ta de bilder som du vill ha). Sedan är det bara ta en kamera inställning som är viktigast (det kan vara en tagning med ett fönster där solen står, och man behöver ta den fort som möjligt innan solen försvinner etc). Sedan är det bara klockvis eller motklockvis börja bearbeta denna scenografi. Fördelen med detta är att man sparar tid genom att man inte behöver bygga om olika delar av scenen för man ska få plats med kamera och ljus, samt så är det lättare att ljussätta då ljusättningen är ofta liknande eller behöver bara smärre schysteringar. Nackdelen med detta är dock skådespelare, då en person som inte kan vara med så mycket kanske lider för hans scener kommer först och sist osv. Finn en liten balans, och varje gång du filmar så tänk på hur man kan förbättra och göra saker snabbare.
  9. Jag hann inte riktigt uppfatta tjejhänder, dock som jag skrev så uppfattade jag submentalt att det var en tjej som han väntade på i telefonen. Egna erfarenheter kanske? Oavsett så hade man kunnat förtydliga att det var kvinnliga händer genom nagellack. Oavsett så gillar jag filmen och läste ditt svar att du tog åt dig kritiken positivt, ser fram emot att se en ny film ifrån dig.
  10. Bättre än "The Last Kiss", tyckte den gav en känsla utav väntan. Kan vara mig också som väntade på någon sorts förklaring vad karaktären väntade på. I anslaget presenterades det en telefon, och jag undrade vem han väntade telefonsamtal. Jag antog direkt det var någon tjej eller nåt. Sedan vet jag inte vad fotografiet har för betydelse faktiskt. Sedan åkningen i slutet var lite för snabb tyckte jag, lite långsammare. Sedan slutscenen, har han dött eller somnat vid telefonen? Tyckte slutet var lite svagt, ifall han hade somnat hade man kunnat förtydliga det hela med att han ligger på en kudde eller något liknande. Edit: Såg slutet en andra gång, han rörde på fingrarna. Vilket betyder att jag saknar någon liten poäng eller förtydligande att han väntar hur länge som helst på det där telefonsamtalet. Att ha somnat är en grej, att klippa in en helbild på klockan som sista bild fungerar nog också. Oavsett, detta är en skoj film som jag uppskattade att titta på.
  11. Davio

    The Last Kiss (6:00min)

    Dramaturgiskt sitter jag och tänker på lite olika saker, ena är att varför tar hon livet av sig? Det var hon som gjorde slut över något (som vi inte fick se), det var inte direkt han som gjorde slut med henne. Karaktärerna kanske har orsaker att göra dem men förtydliga dem gärna till publiken (dock inte allt för mycket). Rent dramaturgiskt också... Handkamera kan fungera, och vissa klipp tyckte jag det var okej men plötsligt rycks kameran till lite för mycket. Antar att ni inte hade någon monitor och som kameraman kan man inte vara medveten om alla skakningar som händer, så därför tänk på att göra några extra omtagningar så ni har minst två-tre bra tagningar att välja mellan i klippningsbordet. Engelskan var riktigt rolig, speciellt när man ser i bakgrunden saker som "Västtrafik" och liknande. Om karaktärerna var engelsmän/kvinnor så hade det också kanske behövts förtydligas lite, så vi förstår att dom bor i Sverige men är ifrån ett annat land. (vilket också kan ge djup till berättelsen och hennes självmord, att hon fann sitt hemland i en pojke som svek henne). Mer ljudarbete behövs, satt och såg den med hörlurar och kunde höra många olika sortes brus som byttes under dialogerna eller ljudeffekter. Går att ta bort brus, och det går att spela in en mycket bättre och starkare signal. Det går också försöka dölja bruskanterna genom göra övertoningar. Effekten med blommorna i slutet var mycket bra, tråkig bild på honom bara.. gillar inte profilbilder. Men som sagt, effekten var väldigt bra och gav väldigt bra känsla och uttryck. Förstod direkt vad det hela handlade om (han ville säga förlåt antar jag?). Dom ser ut att sakna lite regi också i vissa klipp, exempelvis när killen knackar på dörren. Han står där som en staty och har knackat ett ofattbart många gånger utan att reagera att hon inte öppnar. Eller att han inte reagerade att ha blivit slagen. Vissa klipp var väldigt skumma, som att komma ifrån totalbilden i parken till en plat halvbild på henne. Jag reagerade också som DePalma över den lilla mängden blod som hade spillts, sedan reagerade jag faktiskt ganska mycket på att hon blinkade först när hon tittade blankt ut. För rent dramaturgiskt trodde jag att hon var död där, vilket bara drog ut på det hela ("Men dö någon gång" upplevelsen). Men jag förstår varför du är nöjd över den, det är mycket som är bra med den. Ser hur ni börjar förstå hur efterredigering kan skapa dramatiska effekter, ut och filma mer säger jag.
  12. Davio

    Freezing Time

    Smarta sättet är att bara klippa ut bollen, youtube filmen så verkar dom kapat av hela övre området. Notera fina bakgrunden hur träden rör sig och sedan låter bli att röra sig. Vad man kan göra också ifall man vill avancera är att filma bollen rotera bakom en bluescreen och ersätta den med riktiga bollen när den freeze-framas. Då ser det ut som den roterar samtidigt i luften som det inte fanns någon gravitation, för problemet med freezeframe är just att allt liv i bilden försvinner.
  13. Davio

    Sin City Effekten?

    Det känns lite skumt att svara på det men vad exakt för effekt vill du få ut och med vilket program? I Sin City är filmen hela i svartvitt medan vissa enstaka delar är i färg. Man kan använda visseligen rotoscoping, dvs markera det område man vill ha i färg (frame by frame) och göra antagligen området, eller området omkring, i svartvitt. Finns säkert kraftfulla program som känner dessutom av rörelserna framför kameran som gör rotoscoping väldigt mycket enklare, men det låter jag någon annan förklara. Hittade en tutorial med Photoshop iaf, titta över så förstår du principen.
  14. Jag har laddat ner den och sett den. För att ge mitt omdöme så ska du veta att detta är bara min åsikt, men jag tyckte den inte var så speciell men samtidigt inte dåligt. Kameran i sig själv var inte dålig, det var ingenting jag fann dåligt och det var bra rytm i filmens klippning. Dock belysningen på många ställen i filmen var dålig, ibland försvann hans ansikte i skugga och man kunde inte se. Ljudet var också lite halvdan på sina ställen, var svårt att höra vad han sade tyckte jag men sett filmer som är värre. Det som föll mest på var dramaturgin, att personen inte mötte några utmaningar eller hinder. Hela filmen kändes som en resa, där han fick fisken och han lämnade fisken. Ingenting hände direkt på vägen, och efter att ha lämnat fisken.. ärligt talat, det kändes som han inte heller utvecklades som person. Det som var enda intressant i filmen var hans skådespeleri, och hur han hanterade fisken som en nära vän. Tips hur man gör en bra berättelse, återberätta det vissentliga som det hände dig själv. Filmen hade berättats såhär "Jag fick en fisk av en granne, som jag sedan släppte ut i det fria", men en mer intressant berättelse hade varit om man hade kryddat med lite hinder som man överkommer. "Jag såg en guldfisk hos grannen, den såg så ensam ut så jag smög mig in och tog den. Grannen ropade efter mig och jag blev jagad ut ur huset, men jag var fast besluten att släppa lös fisken i det fria..."
  15. Davio

    Agust och Slipsen

    Otrolig gullig och underhållande. Jag tycker om den faktiskt, som dom skrev på spocket - Slipsen är läskig ;)
  16. Lite konstigt i början med klipp och kameravinklar. Dock var det mycket som folk säger, vad är poängen? Vad är meningen med allt? Ljudet hördes lite dåligt för mig i slutet. En av huvudpersonerna ser porr på datorn, flickvännen bryter honom och han måste locka bort henne. Intressant konflikt för oss tittare, men sen när kartan kommer in och den konflikten försvinner upp i rök sitterjag där och säger "varför ha med den huvudtaget?". Känns lite som att skapa kejsarens nya kläder över detta.
  17. Davio

    Rehn Jägarna

    Kollat igenom filmen, generellt en bra och välgjort film. Det var några saker som störde mig generellt. Första är (konstigt ingen har nämnt det) är att det inte finns en enda närbild genom hela filmen! Och det är så viktigt i början när man presenterar karaktärerna och där var det inte tillräckligt nära för mig som tittare att identifera sig med dem. De blev så himla opersonliga och jag kom aldrig in i handlingen. Bara satt och funderade vem som sa vad, och vem som egentligen hade kommandot. Egentligen var det bara ryssen jag kunde se skillnad på tack vore vita tröjan. Sedan en extrem närbild här och där hade gjort filmen mycket mer intressant. Saknade sedan explotioner, kulsmater, myningsflamma och sådana saker kanske svårt när man har tight buget men har sett och läst några billiga alternativ. Letar själv efter enkel smäll där man gjorde med mjöl fortfarande. Hoppas man får se en Special Edition av den sen ;) Även om jag inte störde mig så mycket (förutom i början) så blanda inte stativ med handkamera =) Tyckte om färgerna att de var så kalla, det gjorde mycket för filmen. Men snöscenerna blev svartvitt och även vissa ställen svårt att se personerna gjorde det lite jobbigt. Annars tycker jag att skådespeleriet var bra faktiskt, de hade kunnat regisseras lite bättre och jag hade gjort det annoluna. Sedan musikvalet som många störde sig på, jag håller med dem. Stridsscenerna var annars bra gjorda (trots saknaden av närbilder) och skakiga kameran var inte för skakig. Några gånger störde jag på mig när kameramannen gick men annars var det bra. Jag tycker om filmen även om det var en lång lista, jag tror ni har lärt er väldigt mycket och jag har även lärts saker utifrån er film.
  18. Utanför lund känner jag ingen som har jedicape men testa att försöka kontakta fanforce Sweden på deras forum http://boards.theforce.net/Sweden/b10327/ De om några kanske vet ifall det finns Star Wars utrustningar till låns. Lösskägg beror helt vad det ska vara för något, men ifall du har lite pengar rekommenderar jag att du letar upp Perukmakeriet i Göteborg om du inte vill kolla på vanliga maskeringsbutiker.
  19. Davio

    Vem var Sam?

    Generellt en bra film faktiskt med ett starkt budskap. Vad jag gillade mest med filmen var att det inte handla om att självmord var dåligt, utan att man ska vara mer tacksam med den tid med vännerna man har. Tittar och skriver nu samtidigt för att ge dig lite konstruktiv kritik, dock är det mesta smaksaker. Första är väl att fadningarna är lite snabba tycker jag i början åtminstånde. Hade inte gjort ifall du hade dragit ut dem lite för att få en mjuk bildövergång takt till den mjuka musiken, samt få in folk lite mer allvarligare stämning. Fadningen över titeln, och framåt fungerar dock. Otrolig bra berättarröst som tidigare nämt. Bra skriven monolog. Sedan den vita fadningen vid "Så här är han.." tycker jag föregående klippet till den nya var för kort. Man vill gärna hinna söka av bilden som betraktare. Detsamma är när Sam dör, så får man snabbt se golvet med piller på marken som fadas väldigt snabbt till vitt. Det hade gärna varit längre bild där tycker jag. Dock måste jag klaga på att musiken ibland överröstar berättaren ibland. Jag har svårt att höra ibland vad som sägs. Men annars är det bra och stämningsfylld musik.
  20. Det var en underhållande film tycker jag. Roligt hur det lektes med effekterna och även slutet var ganska så överraskande, och roligt. Jag förstår visseligen varför han dricker så mycket när han inte får i sig något ;) Dock var det några saker som jag tyckte inte passade in personligen, plötsliga handkamera när resten var ofta på stativ. Sedan var många saker ganska så utdraget, kunde kanske tagit bort eller gjort om någon parkbänkscen och clownjobbet? För jobbet fattar jag att han ska försöka tjäna pengar och så, men det kändes som det bara försvann plötsligt och var orelevant i berättelsen vid senare i filmen. Upprepningarna störde jag inte mig så extremt på ändå, finns filmer som jag vill bara skrika på "det vet vi redan fortsätt". Antar att det var den annolunda berättarstilen som höll mig fast och intresserad genom hela filmen. Stort plus för kreativiteten.
  21. Filmens handling: Den svarta ninjan är ute efter att döda en person som kokar vatten i en omelettpanna. Samtidigt som vattnet kokar så gör även uppgörelsen. Bakgrund till projektet: Jag höll på med ett större filmprojekt som projektarbete i Gymnasiet och eftersom jag inte hade gjort någon film själv innan så behövde jag ett litet lekfilmsprojekt för att lära mig smått grunderna och så. Detta är denna film, bara lekt runt med kameran, några aktörer och liknande. Hoppas det underhåller er. Roliga faktan: *Samma bukett blommor i vasen används i hela filmen och finns med i nästan alla klipp. *Mjölken i kylen har gått ut med 3 veckor. *"Kocken" i köket steker vatten i en omelettpanna *Kameramannen Daniel Åkesson, nämns inte i eftertexten men syns med i ett tillfälle i filmen. *Filmen tog totalt 9 timmar att göra. 4 timmar med förarbete och filmning, 4 timmar klippning. *När Ninja och "Kocken" springer genom korridoren, var det så jobbigt och varmt för skådespelarna att Ninjan under scenen tuggar på isbitar för att hålla sig nerkyld. *När "The dead guy" dör och kameran faller, utförs stuntet av Tommie Löfgren regissören. *Skådespelarna fick som betalning för utförda tjänsten: 30cl Coca Cola. Folk som producerade detta: Skådespelare Black Ninja - Gnutt Halvordsson Kocken - Erik Strömberg Döda killen - Fredrik "Niven" Bakom kameran Kameraman #1- Daniel Åkesson Allt annat - Tommie Löfgren Ladda hem: http://www.davio.se/violence.avi (15 meg stor)
  22. Inte för jag skulle vilja kalla det trailer, men det var en rolig film om inte annat. Jag log iaf och det är nog ett gott tecken =) Får se vart filmen sedan är på väg.
×
×
  • Skapa nytt...