Jump to content

mrhaze

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Göteborg
 • Job/title
  Egenföretagare
 • Name
  Hans Fjällemark

Filmskapande

 • Influences
  Steven Soderbergh & hela Media Ventures gänget
 • Interests
  Mycket
 1. Tackar för omdömet :)[citat=woxaz]Var fick ni tag på alla grejer? Vad är det för musik ni använder?[/citat]Som vapen använder vi luftgevär och uniformerna kommer dels från ÖB och dels från min farfar som är en fd militär. Musiken i trailern tror jag kommer från Gladiator (var flera år sen jag klippte ihop den). Minns dock att det inte var en som fanns med på orginalscoret utan var nån remix av nåt slag. Sen har jag ju klippt till den så att den ska passa våran trailer! Glöm inte att ladda ner hela filmen nu, den ligger uppe! ;)
 2. Tja igen :) EDIT: Nu finns hela filmen att ladda ner på http://82.96.42.136. Den är 175mb stor i xvid format (rehn_jagarna.avi), finns dessutom i RAR format där den är uppdelad i 13 st filer med 15mb i varje (använd WinRAR för att packa upp, finnes på http://www.rarsoft.com/download.htm). La upp en trailer här för några år sen, våran hemsida drogs dock ner. Lägger upp trailern igen (nu bara 15mb xvid) då jag lyckats få tag i en stabilare och snabbare (10mbit) lina. Kommer lägga upp själva filmen där inom några dagar, ska bara komprimera ner den i fin xvid kvalité (den är nu över 1gb s
 3. De flesta grafikkort över tusenlappen stöder två bildskärmar (ATI eller Geforce). Kortet brukar ha en VGA (analog) och en DVI (digital) utgång. Det medföljer alltid en adapter för att göra om sin DVI utgång till VGA och voila, två VGA utgångar :) Koppla in dina skärmar och kör på. Använd de nyaste drivrutinerna så löser sig resten. Köp inga dyra dosor eller kör med två grafikkort då detta antagligen bara är 1) krångligare 2) dyrare 3) sämre prestandamässigt sett.
 4. [citat=Ufosxm]Danny Elfman rockar alla andra kompositörer in i ett hörn och slår dom sedan medvetslösa med en trombon. Vad jag menar är att ingen kan skapa sådana härliga cartoon-melodier som allas våran Danny. Dock så har han även gjort tråkiga soundtracks. Sleepy Hollow, Apornas Planet och Big Fish har inte riktigt haft de där Elfman-melodierna som jag suktade efter. Edward Scissorhands, Mars Attacks, Spiderman och Batman är hans bästa verk. Om ni ursäktar mig nu.. Conan O´Brien på TV4+ ;)[/citat] Måste med respekt protestera, även om Danny Elfman är grym så är kungen av cartoon-sco
 5. Beställde faktist förra månaden min första bok om just detta. Den heter "Complete Guide to Film Scoring" och är skriven av Richard Davis som är en professor inom film-scoring på Berkley College. Efter mycket efterforskning så kom jag fram till att detta var den bästa boken och efter att ha läst ungefär halva så måste jag säga att denna boken är otroligt bra. Den täcker verkligen allt från de första stumfilmerna (där live orkester fanns i biografen!) till de nyaste moderna filmerna där musik gjorts med hjälp av moderna datorer. Ett hett tips är att gå in på http://www.amazon.com, där hit
 6. [citat=Leviant]Ja såvitt jag vet så har väl inte James horner gjort någon "stormusik" på länge. Men rent generellt så låter de flesta kompositörers stycken väldigt lika. Ta exemplet theme "The rock" och "Crimson Tide", skulle kunna svära på att det är samma låt. ;)[/citat]Hehe, detta är ett ganska känt faktum... Media Ventures syndromet :). Zimmers lilla grupp kompositörer jobbar väl ganska tätt ihop med varandra och det är just det pampiga Media Ventures soundet som säljer och därför kan vissa teman låta lite lika då och då. Själv är jag helt såld på just det soundet :p
 7. Finns det nån bättre musik än filmmusik? Nej, nej och åter nej! :D Variationen av musikstil, djupet på musiken och framförallt temana som så prydligt återkommer hela scoret genom, kan det bli bättre? Tänkte att man kunde dela med sig sin egna top 10 lista här och se till så att ingen annan går miste om något grymt album! Det är alltid lika svårt att placera ut sina favoriter i rangordning, men here we go... 1. Chicken Run (2000) - John Powell & Harry Gregson-Williams Allra bäst: så glad och pigg musik fyllt av pampiga stråkar... helt underbart tema dessutom! Bara njut av magin i
 8. Använd dig av Robot4Rip samt GordianKnot för att rippa MPEG2 -> AVI. Codec rekommenderar jag starkt XviD som körs i 2pass. Det finns mycket bra guider för hur du gör detta på www.doom9.net. Lycka till!
 9. SteadyMove tror jag bara finns bundlat med Premiere Pro och SteadyMove Pro att köpa... vet inte hur det är med testversioner osv. Däremot har samma företag (www.2d3.com) gjort ett program mer dedikerat till proffs vid namn boujou som faktist har en demoversion!
 10. Premiere Pro verkar faktist riktigt grymt... men som alltid är förändringar störande i början tills man vant sig och insett att utvecklarna faktist tänkt efter rätt bra innan! En liten sak, som kanske inte har med Pro versionen specifikt att göra är att när jag har min externa Wave fil och ändrar i den så har Premiere för vana att på något sätt cacha den. Då får jag ju inte med mina ändringar... utan måste typ starta om Premiere! Har det något med dessa nya "Conformed Audio Files" att göra må tro?
 11. Rekommenderar starkt Adobe Audition, där finns FFT filter för just sådant.
 12. Det står att den finns med i Adobe Premiere Pro, lyckas inte hitta den där? Video effects borde den ju ligga i?
 13. Håller på att göra en Trailer som skall vara actionfylld i Hollywood stil med blixtrande bilder och dylikt... hur gör man/vart hittar man ljudeffekter till dessa blixtrande bildbyten? Brukar ofta vara ett slående ljud med långt eko. Ja, kolla på en trailer så hajar ni ;)
 14. Skaffa FilmFX (http://www.bigfx.com/). Den har en deinterlace funktion som funkar väldigt bra! Finns säkert andra billigare alternativ, man kan väl köra deinterlace i DiVX codecen har jag för mig?
 15. Inga problem, börja med att ladda ner de nyaste Detonator drivisarna från www.nvidia.com. Gå sedan in på Avancerade inställningar för grafikkortet, där klickar du på Geforce (eller vilket kort du har). Klicka sedan "Overlay Controls" (vet inte vad den heter på svenska). Välj sedan Full Screen Device: Secondary (antagligen där du kör TVn). Tror det ska funka nu, nu kör den ALL video i fullscreen direkt i TVn medan du på den vanliga skärmen ser vanliga Windows. Detta gäller DVD, DiVX, Premiere mm.. Lycka till!
×
×
 • Create New...