Jump to content

Trailer ljudeffekter


mrhaze

Recommended Posts

Håller på att göra en Trailer som skall vara actionfylld i Hollywood stil med blixtrande bilder och dylikt... hur gör man/vart hittar man ljudeffekter till dessa blixtrande bildbyten? Brukar ofta vara ett slående ljud med långt eko. Ja, kolla på en trailer så hajar ni ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Hacka sönder ljud kan man prova med, och sedan skruva på reverb då. Kanske köra det genom någon flanger / phaser effekt med olika modulationstyper. Att lägga på långa reverb och sedan vända på ljuden är en känd kul grej som gör att man får ett "sug" som växer och avslutas tvärt (beroende på vad vilket grundljud du har då). Prova också att pitcha upp och ner ljuden och ändra hastighet. Bara å leka på och testa så mycket som möjligt, tillslut hittar man något.

Link to comment
Share on other sites

Det är ju inte helt ovanligt att trailers är klippta till musik som är väldigt anpassad för snabba klipp i.o.m. att musiken är uppbyggd av slagverk av just den typen som du beskriver, maffiga smällar med långt eko (förutom domedagskörer :) ).

 

Musik av Immediate Music (Redrum, Mercutio, Lacrimosa, Farenheit, TightWire, Let it burn) och X-Ray Dog (Gothic Power, Imperial Force, Tribal War) är väääldigt vanliga. Kolla t.ex. också på Robert Etolls sida där du kan ladda hem några smakprov, Running Bombs är en låt som bara är slagverk i högt tempo plus "stigande" stråkar :) (http://www.qfactorymusic.com/audio_action.html)

 

Inget är ju fritt att använda förstås, men i alla fall :)

 

/Rico

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...