Jump to content

Böcker om filmmusik


Quentrix

Recommended Posts

Beställde faktist förra månaden min första bok om just detta. Den heter "Complete Guide to Film Scoring" och är skriven av Richard Davis som är en professor inom film-scoring på Berkley College.

 

Efter mycket efterforskning så kom jag fram till att detta var den bästa boken och efter att ha läst ungefär halva så måste jag säga att denna boken är otroligt bra. Den täcker verkligen allt från de första stumfilmerna (där live orkester fanns i biografen!) till de nyaste moderna filmerna där musik gjorts med hjälp av moderna datorer.

 

Ett hett tips är att gå in på http://www.amazon.com, där hittar man precis allt om allt och man kan klicka sig vidare till liknande produkter överallt (vilket ofta leder till att man trasslat in sig i en riktig labyrint av produkter man vill ha :p).

 

Att beställa från USA kan dock vara frustrerande ibland så när du hittat din bok på Amazon så kopierar du ISBN koden (i detta fall 0634006363) och söker efter denna på http://www.bokus.com. Detta är den, enligt mig, bästa nätbokaffären i Sverige med snabba och enkla leveranser och grymt stort sortiment (man undrar ibland om de har snott Amazons sortiment och använder sig av dem som underleverantör :)).

 

Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...