Gå till innehåll

Böcker om filmmusik


Quentrix

Recommended Posts

Beställde faktist förra månaden min första bok om just detta. Den heter "Complete Guide to Film Scoring" och är skriven av Richard Davis som är en professor inom film-scoring på Berkley College.

 

Efter mycket efterforskning så kom jag fram till att detta var den bästa boken och efter att ha läst ungefär halva så måste jag säga att denna boken är otroligt bra. Den täcker verkligen allt från de första stumfilmerna (där live orkester fanns i biografen!) till de nyaste moderna filmerna där musik gjorts med hjälp av moderna datorer.

 

Ett hett tips är att gå in på http://www.amazon.com, där hittar man precis allt om allt och man kan klicka sig vidare till liknande produkter överallt (vilket ofta leder till att man trasslat in sig i en riktig labyrint av produkter man vill ha :p).

 

Att beställa från USA kan dock vara frustrerande ibland så när du hittat din bok på Amazon så kopierar du ISBN koden (i detta fall 0634006363) och söker efter denna på http://www.bokus.com. Detta är den, enligt mig, bästa nätbokaffären i Sverige med snabba och enkla leveranser och grymt stort sortiment (man undrar ibland om de har snott Amazons sortiment och använder sig av dem som underleverantör :)).

 

Lycka till!

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...