Jump to content

Quentrix

Members
 • Posts

  141
 • Joined

Everything posted by Quentrix

 1. Gjorde den här shoulder rigen för mina egna filmprojekt, den kostar max 300 kr att tillverka. DSLR shoulder rig by MartinsProjects - Thingiverse Kommer ladda upp iges-filer på Github så småningom så att man kan uttöka eller forka den.
 2. 50ml bergsalt per liter vatten. Scott Squires metod: Effects Corner Fick hjälp att bygga datorstyrd belysning av LED Alert Hackerspace. Källkod för ljussystemet: https://github.com/ledalert/nekros_filmljus Effekterna är för en film jag jobbat på sedan 2012. Koden som styr belysningen är inte klar ännu och detta var bara andra testet för att lära mig filma molntankseffekter så slutresultatet i filmen kommer bli mycket bättre.
 3. Projektet är klart så finns inget behov längre, tråden kan tas bort.
 4. Behövs för en 3d-animerad film jag har jobbat på i 3 månader men som nu är klar och behöver ljud. Har ingen egen ljudutrustning. Är du intresserad så tveka inte, har inte mycket att erbjuda utom kanske bjuda på fika eller något. Filmen är en minut lång så kommer inte ta hela dagen.
 5. det blir inte billigt du, Inte i Sverige iaf. Har för mig att Filmteknik tar 4000 spänn i minuten. :(
 6. funkade för mig. Helt okej tyckte jag.
 7. testa annars Fl-Studio. väldigt enkelt, men samtidigt lika bra som Reason tycker jag iaf. Sedan funkar ju Rewire till det också, så att man kan koppla ihop det med annan sequencer mjukvara. Desutom funkar VST plugins till det också.
 8. okej, tack tack. Då vet jag.
 9. ja, men hur är det jag räknar ut det då?
 10. Ja, nu är det så att jag är lat/dum när det gäller mattematik. Men vet någon hur räknar man ut hur bilden ska beskäras, då oberoende av upplösningen på bilden. Om man vill ha en aspect ratio som tex. cinemascope/1:2,35 ?
 11. En ganska meningslös men kul svensk film är The ninja mission tycker jag. Det är nog den enda riktiga actionfilm man gjort i Sverige någonsin. Fast att den är svensk så känns det inte riktigt så faktiskt. Men det är ju hela poängen, dessutom är skådisarna mestadels riktigt dåliga. Men helt okej action är det..
 12. hmm.. jag brukar önska mig pengar, så jag kan köpa vad jag vill ha. ska då bland annat köpa en extern hårddisk och dvd brännare. Sen blir det såklart lite film och så också.
 13. Quentrix

  Gymnasie

  Hahaha! jag kom in på Eksjö gymnasium så nu bor jag där. Programmet är toppen!
 14. Om du vill ha diffust ljus kan du enkelt göra en Chinese lantern: http://users.aol.com/filmgroup/china.htm
 15. en sak jag undrar är vilket musikprogram som är bäst när det gäller orkestreringar, jag använder FL-studio. Har dock testat på Reason, men sequencer delen suger. Det är liksom skitsvårt att komponera. FL-studio dock är superenkelt, så min fråga är, vilket program/mjukvara är bäst när man gör filmmusik? Iof så kan man ju göra musiken från FL-studio till midi, som man sedan kan importera i Reason, för att sedan lägga på orkester samplingarna. Men kruxet är ju att man vill ju gärna veta hur musiken låter och det går inte lägga in samplingarna från Reason i FL-studio. en låt jag gjort (är inte filmmusik dock): "http://www.freewebs.com/quentrix/the%20arpeggio%20shuffle%20-%20final%20version%20mix.mp3"
 16. Okej, denna film har inte haft officiell biopremiär än i sverige. Men den förhandsvisades på Eksjö animation festival. Filmen jag talar om är Howl's Moving Castle. Den är superbt bra. Fast bara med originaltal, på svenska biografer kommer den vara dubbad till svenska (med Johan Ullvesson som Calcifer!). Vilken tur att man fick se den med originaltal :P
 17. koffein är inte bra.. varje morgon måste jag få i mig det, då i form av kaffe... Annars blir jag hängig/trött och får ont i huvudet.. dessutom lägger jag i en sådär 6 till 7 sockerbitar. Det är nog inte så bra om man vill behålla sina riktiga tänder. :P
 18. Jo, vi började i tisdags, men det var inte förrens igår eftermidag som några av mina nyfunna vänner och jag gick ner till Elgiganten och köpte sladd till internet. Men så sakta går det inte på nätterna och mitt på dagen går det tydligen undan, däremot inte på kvällarna...
 19. Han skickade till mig med och ville att jag skulle översätta en engelsk text till svenska. Tydligen skulle den vara till någon hemsida... hehe ja, det var en konstig typ.
 20. Jag lyssnar faktiskt inte så mycket på Iron Maiden nuförtiden. Det var mer innan. Iof har jag inte lyssnat på Iron Maiden så länge.
 21. Snackar du om Iron Maiden konserten som var nyss? Min kusin var där, han smet innanför staketet där framme. När han blev tillfrågad om varför han inte hade något band, så sa han att en jävel hade slitit av det för honom (fast att ingen egentligen hade det eftersom han aldrig hade något från början). Så han fick ett band, sedan frågade han om hans tre kompisar också kunde få och det fick dem. Ganska smart.
 22. tack! När jag var på studiebesök på den skolan i Eksjö så såg jag att de eleverna som går där hade gjort anime. Fast den filmen vi håller på med nu kommer inte att utspela sig i Sverige. I framtiden däremot skulle jag dock kanske kunna göra en film som utspelar sig i vårt avlånga land (däremot undrar jag om det går att ha svenskt tal utan att det låter illa).
×
×
 • Create New...