Jump to content

musik till festen i filmen!?


darko

Recommended Posts

hur gör man för att få musik till festen i filmen. (som min film ska ha).???

och jag vet att det finns ett ämne där nere också som nån startat, men jag förstår inte det svaret riktigt. fixar man musiken i efterhand?

Link to comment
Share on other sites

du bestämmer innan vilken musik du ska ha eller vilken takt den ska ha.

Egen skriven eller betala rättigheter!

 

Ska du ha dialog så måste du spela in utan musik. De får lyssna och repa med musik och sen få de spela att de har musiken i kroppen, om det dansar tex. se till att de vet vilken volym de ska anpassa sina röster till.

 

vad det svar eller söker du en kompositör?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Lägg inte bara på musiken rakt upp och ner. Spela upp musiken i rummet eller ett likande rum och spela in den med mikrofon. Lägg sedan på det på scenerna. Då känns det mer naturligt. Tar du bara musiken och lägger på rakt upp och ner får du inte med rumsklangerna vilket kan göra att musiken känns påklistrad och onaturlig.

Hoppas det var till någon hjälp...

Link to comment
Share on other sites

För att underlätta skådespeleriet så kan man skapa ett ljudspår som spelas upp i lokalen under inspelningen som håller takten som musiken senare kommer att hålla.

 

För att det inte skall tas upp mycket av mikrofoner så kan man dels placera ljudkällan strategiskt så att den är i mikrofonernas "döda vinklar" så gott det går. Man sänker även volymen så lågt man och man kan använda ett dovare "baskagge" ljud som kan smälta med musiken på ett bra sätt eller t.o.m. filtreras bort till stor del utan att rösterna påverkas för mycket.

 

Att spela in musiken i en liknande lokal för att få akustiken är en bra ide om den kombineras med digitalt påverkade versioner och eller orginalet. man är ofta ute efter att få det att låta som musiken "upplevs" i rummet. Inte som en mikrofon uppfattar den. Att bara spela in något som gått genom ett PA i ett rum kommer antagligen att låta mesigare än det lät när man stod i rummet och lyssnade.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...