Jump to content

Lukas

Members
 • Content Count

  166
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Utanför Lund
 • Name
  Lukas Svensson
 1. Problemet ligger troligen i att kameran inte har en Firewire/DV-ingång för att ta in filmen i vilket du måste ha.
 2. Ett lite mindre företag som finns i Stockholm (och Malmö) är ju Camrent. Där finns en del billiga DV/HD videokameror att hyra. Dock har de inte så mycket grip och tillbehör. http://www.camrent.se
 3. Lukas

  Monitor?

  Finns på tex. teknikmagasinet, scandinavian photo
 4. [citat=Jawo]Sci Fi går nog utmärkt, men det krävs att man vågar.[/citat] Våga va de ja, tror svenska producenter e för fega.
 5. Lukas

  Krigs ljud

  En sak som låter rätt likt är om man spelar in ljud på nyårsafton när alla smällare går av. Har testat själv och det är ett mycket bra ljud, det enda felet är alla tjut från raketer=(.
 6. Längst ut till vänster på varje ljudtimeline så finns det en liten högtalarikon. Klicka på den så att den försvinner, du tystnar ljudet i den timelinen.
 7. Visste inte riktigt vart jag skulle posta detta men hoppas det blir rätt. Är det tillåtet att vissa filmafficher, filmfodral och liknande, från andra filmer, i sin egen film. Ex. någon har en filmaffich på sitt rum, eller, någon håller ett filmfodral i handen.
 8. Är det någon som har en av dessa kameror som skulle vilja lägga upp videoklipp så man kan se hur det ser ut, både med 16:9 läget och "vanligt" läge. Eller finns det nån hemsida som har detta?
 9. Tänkte bara kolla med dig Mattias S så vi tänker lika här. vart anser du slutet att börja, alltås varifrån ska man ändra eller ta bort?
 10. Vad för band/film används på super 8 kameror??
 11. Tack för tipsen och kritiken Mattias S. Det med slutet har jag också funderat på. Har du några tips om hur jag kan bygga upp förväntningarna mer mot slutet? Några tips på oväntade händelser som du också skrev om tas gärna emot. Ska till helgen skriva om och lägga till i manuset och lägger sen upp den nya versionen här.
 12. Tack för alla tips giulietta masina. En del saker har jag redan funderat på lite själv men du sa mycket bra som jag ska fundera över och sen ska jag skriva det på nytt. Hoppas på fler personers synpunkter.
 13. Här kommer mitt nyskrivna Kortfilmsmanus. Skulle väldigt gärna vilja ha förslag och kritik på det, så får vi se vad jag tål:P. Är på 10 sidor så det ska gå ganska snabbt att ta sig igenom. Detta är endast ett Grovmanus och slutet ska i senare versioner bli något längre. LEGS Grov vers 1.1.rar
×
×
 • Create New...