Jump to content

Asterix

Members
 • Posts

  215
 • Joined

 • Days Won

  1

Asterix last won the day on November 5 2006

Asterix had the most liked content!

Personlig information

 • City
  Linköping
 • Job/title
  Studerar (Medieinriktning)
 • Name
  Jonas

Filmskapande

 • Interests
  Film, musik, spel, data m.m.

Asterix's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

8

Reputation

 1. Håller med, det är mer som deckaravsnitt än så länge. Historien behöver drygas ut med mkt annat. Har faktiskt funderat på just det du nämner att han raggar upp en snygg brud på krogen :) Hon råkar sedan hitta bevis hemma i hans lägenhet eller liknande. Han får problem och försöker kanske mörda henne också :P
 2. Där har du faktiskt fel. Mitt manus är fullt korrekt formaterat. Har använt en särskild formatmall för filmmanus. Du kan kolla på voodoofilms filmskola eller proffisionella filmmanus. Sen håller jag inte riktigt med dig på alla punkter. Men tack för din feedback. Jag började skriva på det här manuset som experiment och för att jag bara ville testa och skriva saker jag kom på efterhand bara. Det finns många sätt att berätta samma historia på.
 3. Jag tycker namnen är ok, hursomhelst går det lätt att ändra namnen i efterhand. En jägare som heter muhammed eller budha skulle helt enkelt inte funka. Jägarna har typiska namn som passar deras åldersgrupp bra tycker jag. Och ja huvudkaraktären behöver säkert utvecklas mer. Vegetarianer våldsamma? Har jag väl inte visat på nånstanns i manuset? Om du inte syftar på huvudpersonen förstås som jag iofs inte nämnt var vegetarian men det kanske man kan anta även om han är mer än så. "Mest djurrättsaktivster som sysslar med sakerna du beskriver i ditt manus" De flesta djurrättsaktivster är ju fredliga. Eller vad menar du att dom sysslar med i mitt manus? :) Visserligen finns det en olaglig gren som är mycket mer känd i media men huvudpersonen går längre än så här :P Stiligt, även om du kanske är mer inne på novellskrivande med den lite mer detaljerade beskrivning. Du kanske vill vara med och skriva? :P I filmmanus är det lite annorlunda och du lyckades ju trots allt tolka hela stämningen i scenen med dom få rader jag skrivit där :) Scenbeskrivningarna kan ju naturligtvis göras mer detaljerade om man vill men inte lika detaljerade som i en bok. Det är ju t.ex. ganska oviktigt för scenen om han håller plastmuggen i höger hand eller ej. bra skrivet där (Tumme upp) De som är intresserad av att ansluta sig till manusprojektet är välkomna :)
 4. hehe, stiligt :) skulle nog funka att göra liknande parodi på den fula nicorette reklamen "att vissa gör vad som helst för att få tag på ett"
 5. Hm, 15 personer har kollat på manuset, men bara vilcans har kommenterat det. Är det verkligen ingen mer som har synpunkter?
 6. Låter lite tunt, du får nog utveckla lite mer.
 7. 1. Jo, har funderat på det faktiskt att låta honom hamna i underläge i början, men jag kom inte på nåt tillräckligt bra. Några förslag? 2. Det är sant men jag har tänkt att man ska få veta mer om honom alltefter filmen går. Jag har iaf tänkt mig att han ska vara en före detta marinkårssoldat eller liknande, ha det gott ställt m.m. Allt detta har jag tänkt att man ska få reda på lite i taget. Nu är jag ingen expert på dramaturgi, men är det ett måste att publiken måste sympatisera med huvudpersonen? Tack för att du tar dig tid vilcans :)
 8. Jag kanske minns fel, men jag har för mig att det var rätt mkt voice-over i "Parfymen"
 9. Okej, det är ju framförallt en huvudperson: Djurens Hämnare (tycker det framgår ganska tydligt). Resten kommer att vara offer och poliser. Men i stort sett kommer det mest att kretsa kring en stor huvudperson då. Jag har funderat lite på om man skulle ge honom en hund också som en följeslagare, men jag vet inte. Scenen med yngligen var mest ett experiment (ett sidospår för poliserna när dom letar efter gärningmannen) , var bara en scen jag kom på med lite mer snack i och den har jag tänkt slänga in senare eventuellt när man fått lite mer bakgrund. Jag gjorde ingen synopsis jag ville bara testa att skriva olika scener jag kom på efterhand för att se hur det skulle landa med en ungerfärlig bild i huvudet. Jag håller fast vid att jag tycker temat och konceptet är grymt bra och aldrig sett något liknande i någon film tidigare. Ja, tycker också replikerna är lite stela, några tips på hur man kan få det mer naturligt? Jag har inte gjort någon direkt research om hur jägare pratar :p Kanske borde göra det, men ville komma igång och skriva bara. När du säger att jag har dialog istället för handling vad tänker du på då? Scenen i jaktgodset? Jag tycker att manuset innehåller mer handling än dialog, jaja... Vilken dialog tycker du att man ska kapa? När det gäller den fortsätta handlingen har jag tänkt att det ska bli mer mord och hemskheter, upptrappning i media och en intensiv polisjakt på slutet men att huvudpersonen tillslut kommer undan. Tack för feedback :) Skulle vara bra om fler personer kunde ge lite konstruktiv kritik också, tack på förhand.
 10. Jag håller inte med jbergman. Jag tycker det är ett komiskt och underhållande manus. Speciellt KALASJNIKOVs repliker. "Kalasjnikov sätter sig på knä, med ett knä över Objektets bröst och tittar på Trigger. Objektet försöker lönlöst kämpa emot. KALASJNIKOV Minns du vad den där tekniken heter? Trigger, rädd och osäker, försöker få fram ett ord, men ut kommer bara mummel. KALASJNIKOV Rekylens avväpningsmetod tre. Fan, jag trodde du kunde det." "KALASJNIKOV Okej, vad måste man tänka på i det här läget? TRIGGER Att… att inte… inte tappa kontrollen? KALASJNIKOV Nej nej, inte i första hand. I första hand måste du tänka på att inte personifiera objektet. Se det som ett papper som behöver arkiveras". "Allt är ett vapen" :D Det är en kul idé med en skola där man utbildas till yrkesmördare.
 11. Kolla in voodoofilms filmskola hur man formaterar filmmanus.
 12. Den här ligger väl också i lite fel kategori, flytta till filmmanus.
 13. Den här tråden ska nog flyttas till Filmmanus istället
 14. Ser bra ut! Kanske innehåller lite mkt kamerainstruktioner. Bra jobbat!
×
×
 • Create New...