Gå till innehåll

gogg

Medlemmar
  • Inlägg

    77
  • Blev medlem

Allt postat av gogg

  1. Jag blir galen! Kameran muppar sig! När jag kopplar in firewire sladden till kameran så händer ingenting, förutom om man håller på att röra lite på sladden, glapp??? ...FAST... Oftast när man startar om datorn så går det oftast lättare att hitta kameran. Kan det vara nåt med datorn? Blir galen, håller på med en film som ska in i datorn... Har en Sony TRV245 om ni ville veta... /jonas
  2. [citat=Nixxon]Kan man få se en bild på hur miniatyr huset ser ut ?[/citat] Ja, vi vill se en bild!
  3. gogg

    Inget ljud i Cubasis

    Du måste sätta ut Loop grejen så att den ligger över hela låten, om du förstår? Du ska alltså göra en loop över hela låten och se till att du sätter höger till höger och vänster till vänster. \/ Det ska vara blått här emellan \/ | |
  4. gogg

    Fågelsång??

    Om du inte vill köpa så kan man ta en blöt korkbit och gnugga mot en flaska. PIPIPIPIPI! (åh, vad jag är töntig ibland :)
  5. gogg

    Inget ljud i Cubasis

    %2$s skrev: och i "midi tracken" så hörs inte ett skit". Vad är det du gör i midi? Du måste välja ngt instrument och sedan ha den i på midi spåret. Aja kan skriva hur du gör: Tryck på F11 (aja, det går snabbast:) Klicka på nån tom "ruta" lr vad man kan kalla de. Välj t.ex. Synths -> a1 Nu kommer det komma en ruta men synten, skit i den så länge. Markera midi spåret och tryck på "Out" välj a1:an där. Nu ska du välja "pennverktyget" Dra med pennan på timelinen och släpp. Nu kan du välja pilen igen. Högerklicka på det du ritade. Välj Midi -> Open Key editor. Så! Hoppas det hjälpte. /Jonson
  6. Prövat att EQ:a? Detta kan hjälpa en hel del om du tar bort det understa registret (lo-cut). /Jonas
  7. gogg

    Cubase Tutorials

    Om du får nåt problem kan du alltid kolla in http://forum.studio.se En av studio´s (tidningen) tips skrivare (vet inte om det va rätt ord) har en hemsida om cubase http://www.majken.se
  8. gogg

    Grändanimation

    [citat=Ayame]provat Vray? är ju enklare att få fotorealistiskt resultat med, med det sagt så går det ju får bra resultat med scanline också...[/citat] mmm.... Förutom att det tar ca 10 tusen år! Jo det blir ju snyggt... Sånna fall får du sätta igång redreringen när du ska på semester en vecka eller två.
  9. På Jam finns det en Röde mic för videobruk.
  10. gogg

    HDV redigering?

    Kvalitén blir ju subérbt, men det tar tid att exportera hd film. "Med en 3,66 GHz Vaio med 1 gb ram tar 9min att rendrera 1 enda minut i hd" enligt Digital video.
  11. Någon som vet någon länk om sånna här dockor?
  12. Ok... Någon som vet vad sånna "dockor" heter.
  13. Det är dom som har gjort southpark. Kolla mer på http://www.teamamerica.com
  14. Nån som har sett den? Tror det är min favofilm nu. Vet någon var man kan köpa såna "dockor"? Fattar inte riktigt hur man kan får dom att röra på munnen?
  15. Här kommer en bild som hjälp
  16. Jag skriver så utförligt jag kan: 1. Skapa först en svart solid, 2. Använd sedan basic text som bland effekterna. Skriv sedan in "Underground Racing Piteå", ändra färg till vit, tryck sedan på den lilla klockan gämte position, flytta dig fram på timelinen där du vill att texten ska ta slut. 3. (detta steget är jag inte riktigt säker på) Duplicera den svarta soliden som du precis gjorde genom att markera den på timelinen och tryck på Ctrl+D, Välj den nya kopian och placera den överst (om den nu inte är det) skapa en fyrkantig mask och sätt feather till ca 20. Aktivera keyframe editing på den masken, genom att klicka på den nya soliden, och trycka på pilen och sedan ser du den nya maskningen där, så klickar du likadant på den, (kolla till så att du är längst bak med... saken som du flyttar dig runt på tidslinjen(kommer inte ihåg vad den heter)) Tryck sedan på den lilla klockan så att du kan keyframa maskningen, flytta dig fram på tidslinjen och flytta sedan maskningen, längst till vänster. 4. Om du vill att det ska skina (som om det vore en lampa bakom) får du ladda hem en plug-in som heter "Shine" som du kan ladda hem en testversion på http://www.trapcode.com där finns även en tutorial hur du får texten att skina, så jag ska inte förklara hur man gör det. 5. Sedan till förkortningen. Skapa en ny solid och andvänd basic text som ovan, sedan får du göra likadant när texten ska "åka" fast du får göra så att den kommer underifrån till upp. sedan anväder du shine likadant, till sist när du ska göra så att förkortningen förstoras och åker in i kameran så får du trycka på den lilla klockan (till effekten basic text) till size och keyframa den, så att den blir större. Så där... hoppas att det funkar.
  17. Lyckos dig, själv får man ju spara ihop pengar själv till en (håller på)
  18. gogg

    Mikrofonförslag

    [citat=Lukas][citat=gogg]Dom har microfoner på jam för bara 895:- Här är ett exempel INFO: Audio-Technica ATR55 shotgunmikrofon för video. Frekvensomfång 70HZ-18KHz. Specialmodell för videobruk - sk shotgun kondensator, superkardioid. Ställbar "Normal" eller "Long Range" för olika karaktäristik. Kabeln infäst permanent i mikrofonen - mini-tele för anslutning till din video-kamera. Hållare för fastsättning på videokameran, pistolgrepps hållare, puffskydd, batteri och 1/4 teleadapter följer med.[/citat] Har du själv denna mikrofon Gogg? Är den att rekomendera i aå fall? Är det någon annan som har denna mikrofon?? (Audio-Technica ATR55)[/citat] Nej men jag tror jag ska så fort jag får mitt barnbidrag.
  19. gogg

    Mikrofonförslag

    Dom har microfoner på jam för bara 895:- Här är ett exempel INFO: Audio-Technica ATR55 shotgunmikrofon för video. Frekvensomfång 70HZ-18KHz. Specialmodell för videobruk - sk shotgun kondensator, superkardioid. Ställbar "Normal" eller "Long Range" för olika karaktäristik. Kabeln infäst permanent i mikrofonen - mini-tele för anslutning till din video-kamera. Hållare för fastsättning på videokameran, pistolgrepps hållare, puffskydd, batteri och 1/4 teleadapter följer med.
  20. Vad jobbar din pappa med egenteligen?
  21. gogg

    Slagsmålscen

    Analysera Ondskan, den har bra fightingscener.
  22. gogg

    Rök och Dimma

    Jag översatte på http://www-lexikon.nada.kth.se/skolverket/sve-eng.shtml Potassium betyder kalium. Nitrate hittade den inte, men jag har för mig att det är saltpeter.
  23. gogg

    Rök och Dimma

    Kolla in detta http://www.unitednuclear.com/smoke.htm
  24. [citat=orange]I After Effects så kan du skapa enn ny layer som är i den färgen du vill att ögonen ska lysa i. Sedan så masskar du dem så de blir i den formen attd e passar i ögat. Lägg till lite "Guassian Blur" och sedan får du animera hela layern så den hela tiden sitter i ögat (om det nu rör sig). I Photoshop får du först exportera filmklippet som .flm (filmstrip). Sedan tar du inte det i photoshop och målar i varje ruta ögat rött.[/citat] Menar du att man inte ska ta in det i photoshop, och sedan måla.... hmm... det låter lite skumt.
  25. gogg

    Gitarplayer Pro 4

    Det går visst att exportera till wave! Gör såhär: Öppna guitarpro och klicka på File/export/export to wave. Det kommer att komma upp en ruta, WAVE export Setup. Välj "stereo mixer" klicka på ok. Sedan kommer det upp en till ruta "select format" välj allt i det bästa (för bäst kvalité). klicka på ok, nu kommer du att få välja var någonstans du vill spara filen. klicka på save. Nu kommer det komma upp en ruta där det står att du ska tycka på play för att spela in. klicka på ok, och spela in!
×
×
  • Skapa nytt...