Jump to content

Nizze

Members
 • Content Count

  109
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Umeå
 • Job/title
  Student

Filmskapande

 • Influences
  Kubrick
 1. Vi håller på att spela in en kortfilm på spectras film Fuji velvia 50. Vi använder oss av en beauliue 4008 och en beauliue 5008. Det som händer är att ungefär hälften av rullarna "jamar", alltså att filmen fastnar i kassetten. Vi har luskat runt på internet och förstått att det beror på att filmen inte passar till vissa kameror. Är det någon som har erfarenhet av velvian och stött på liknande problem? Och är det någon som äger en så kallad professionell (med manuell bländare etc) super 8 kamera som dom kan tänka låna ut eller kanske hyra ut. Vi sitter som man säger i skiten. ni k
 2. Hur beställer man fr¨ån andec? Skicar man bara ett mail, med beställnings dokumentet bifogat, hur får man ett beställnings nummer?
 3. Nu kanske jag ställer en fråga som jag med lätthet kan ta reda på själv, men hur ska man då lättast kunna synka bilden till ljudet?
 4. Hur fixar man så att bilsekvenserna får ljud? Testade att inportera hela projektet men då gick det inte heller.
 5. Jag fixade det som jag sa genom att ändra ljudfilen till wave.
 6. Nu sög rubriken, men jag kunde inte komma på något bättre. När jag inporterar ljud filer till premiere 1,5 pro fungerar vissa av filerna, medans ljudfiler från samma hemsida med exakt samma inställningar inte fungerar. Hur kan det bli så? Funger inte Type: MP3 Audio File size 23,8125 Source Audio format 32000hz-16 bit-stero Conform audio Format 48000 Hz - 32 bit floating - Stero average data rate 15,625 Fungerar Type: MP3 Audio File size 520 Kb Source Audio format 32000hz-16 bit-stero Conform audio Format 48000 Hz - 32 bit floating - Stero average data rate 15,626 Funger
 7. Jag hör altså inget ljud när jag trycker in mellanslag, men så kanske det ska vara? Men då blir det välldigt jobbigt att arbeta om man ska göra effekter som har med ljudspåret att göra. Jag testade med Ram preview, och komma-tangenten, ljudet fungerade då. inställningarna på rendersettings var på best settings, Output Module hade photoshop 32 bit inställning. // Nisse
 8. Min plånbok tackar hjärtligt för svaren! Jag går förbi posten och snackar med dom i morgon.
 9. Den stor skillnaden är fraktkostnader och tull från norge, skulle jag gissa, jag har som sagt alldrig beställt 8mm film. Efter en snabb koll så har du helt rätt, smalfilm framkallar i tyskland. Hur är det med fraktkostnaderna. När jag kollade på UPS så skulle det kosta totalt 2400 för alla de tre gånger man måste skicka rullarna. Vilka företag har ni använt när ni skickar tillbaka filmerna, hur mycket kostar frakten när andec skickar upp filmerna.
 10. Kan bara instämma med personen ovan, Så jäkla skön film, den där Nicky Wieveg var ju inte så dålig heller. hankie vart köpte du filmen och vart framkallade du den?!
 11. Jag ska göra en liten kort film på 8 mm. Antingen kan jag beställa från http://nettbutikk.smalfilm.no/ ca 200 Kr utan framkllning inkluderad, ca 200 kr för framkallning. Eller så beställer jag från http://www.andecfilm.de/en/e_s8_e6-ec64t.htm där kostar en rulle inkluderat framkallning ca 210kr. Enkelt val kanske, men andecfilm finns i Tyskland. Så att skicka 10 rullar fram och tillbaka 3 gånger kommer att kosta en del kan jag tänka mig. Så jag undrar har någon här någon erfarenhet av dessa två företag, hur mycket kostar frakten, finns det andra bättre och billigare labb?
 12. Jag har arbetat en del i AE, lite bluescreen etc, inga avanserade grejer. Men när jag har inporterat ett filmclipp så försvinenr ljudet, jag har alldrig brytt mig förut för jag har inte behöft ljudet. Men nu ska jag göra lite grejer som kräver att jag hör ljudet. Så frågan är hur får jag ljudet att fungera i AE. Edit: ja, altså jag har självklart provat själv och läst igen help, men ej kunna finna svaret på min fråga. /Nisse
 13. Eller kan du slänga upp Kameran på ett relativt stadigt stativ, som du gör så litet som möjligt. Du ber en kompis med vespa (går med moped också men då måste det växlas å då kränger det.) Ja sedan är det bara å kör. Detta är inge jag hittade på här och nu utan jag har testat det och det fungerar bra, förutsatt att vägen är i bra skick.
 14. Nizze

  Sin City

  JAg tyckte det var rätt kul att man inte störde sig på serieV.O., där dom berättar exakt vad dom ska gör eller vad de ser.
 15. JAg tror om man ska göra en historia sm su tänker dig så får du inte försöka göra en amerikansk actionfilm, utan en svensk, annars kommer filmen att likna filmen "9 mm" med Paolo Roberto, jag tror att om man gör svensk "action" så måste man göra det lite med glimten i ögat. Om du förstår hur jag menar.
×
×
 • Create New...