Jump to content

Sin City


_nemo_

Recommended Posts

Uh alldeles för stor serienörd för sånt här.

jag kommer antagligen låta lite konstig nu men, jag tycker det är en delen del av en stor bullskit-kaka att säga att de verkar följa serien väldigt bra som jag läste så mycket av internet. Bara för att filmen är svartvit och serien är svartvit gör inte det till att det är speciellt lika. Min farmor är en kvinna men det gör henne inte till min mamma.

Vad jag inte finner i filmtrailern är det stora spelet med kontraster som serien erbjuder. Som Frank Miller bemästrar! Iförsig så är Miller visst en del av produktionen men vad jag hört så har den artistiska motormuskelknutten gått upp lite väl mycket i sig själv på de senare åren så tja jag är väldigt nyfiken på varför han stoppat färg i filmen iallafall.

 

Skådisarna är indeed intressanta inte att förneka och Marv ser riktigt bra ut med Rourke i smink, resten är iförsig inte så lika men sånt brukar duktiga regissörer få en att glömma rätt snabbt. Bästa är ändå att se att allas favorit i tortyr och kalla hjärtan ska spelas av ingen mindre än Elijah Wood. Alltid fantiserat om hur den scenen skulle se ut på film.

 

jag har det skeptiska ögat till det här, det är min förbannesle för en uppväxt med serietidningar :D

Link to comment
Share on other sites

sw33t: Har du sett den "inofficiella trailern" som visades på Comic Con, och senare läckte ut på internet? Om inte, gör det! (Har ingen länk just nu). I den visar de sekvenser i filmen, samtidigt som de visar Millers teckningar. Grymt lika. Shot by shot nästan. Serien är ju använd som storyboards. Dialogen är lika. Mycket av den andra texten läses som v.o. Varför han har färg med i vissa sekvenser är ju självklart, då det är så i böckerna. Dock inte i sekvensen med Marv och Goldie, så där vet jag inte...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Jag har längtat efter denna film ett bra tag nu, ända sen jag såg ett klipp från comic-con mässan förra året nån gång(??)

 

Den har ju haft premiär i USA redan, men vi får vänta med att se den här i Sverige ända tills Juni eller Juli har jag för mig.

 

Men den verkar hur bra som helst.

Link to comment
Share on other sites

Av det lilla jag har sett, (ett klipp från Jay Leno) är den farligt nära Sky Captain-(brist på)kvalitet.

 

Det verkar gå i vågor sånt här...

 

När ljudfilmen kom glömde alla hur man gjorde visuella filmer.

 

När färgfilmen kom var man så ivrig att göra stora mastodontfilmer som var stora och ofta visuellt tråkiga...

 

Nu, med det digitala kan man göra filmer med ett minimum av kulisser med grön fond och göra nästan allt i datorn... återigen känns det som att kvalitén blir lidande.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...