Jump to content

Hane

Members
 • Posts

  159
 • Joined

 • Days Won

  1

Hane last won the day on February 8 2005

Hane had the most liked content!

Personlig information

 • City
  Lund

Hane's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. [citat=Tor nilsson]Nån som har länkar till fler företag som är ledande inom visual effects? Vore kul att se fler showreels från sådana.[/citat] Hittade en showreel till som var rätt imponerande. Här handlar det väl kanske mer om 3D animering men showreel som showreel, kul att titta på i alla fall! Edit: Oj, ja det kan ju vara lämpligt! http://www.flowlines.info/rndreel.html http://www.flowlines.info/vfxreel.html
 2. [citat=Christian van Caine]Haha, otroligt! :-D Är det du som gjort den? Mycket imponerad :-)[/citat] Haha! Näe om det ändå vore så väl. Måste erkänna att det var videoarbete strax ovanför min nivå. ;) Dom som har gjort den heter väl "R!OT Manhattan", tror det stod i slutet: http://www.riotmanhattan.com/riotmanhattan/index.php
 3. Liten julklapp till alla glada och tappra amatörer! http://www.spikedhumor.com/articles/9721/Extreme_Video_Editing.html God Jul!
 4. Hane

  ruffriders

  Du kanske får specificera dig lite, menar du introt i bemärkelsen trailern, början av trailern eller måste man kanske köpa hela din film för att få se introt? Va gäller precis första minuten av trailern med killen som sitter och zappar på TV:n så är det väl ett antal stillbilder. Två på handen, en när tummen ligger på fjärrkontrollen och en där tummen pekar uppåt för att det skall se ut som han "knappar". Sen en stillbild på TV:n och väggen med genomskinlighet på själva bildytan som man sedan visar video igenom.
 5. Om du vill få den här musikvideoeffekten när det ser ut som det går i slow motion så är principen: att du låter artisten mima/spela till musik som körs i exempelvis dubbel hastighet vid inspelningen sedan drar du ner videon till halvfart i redigeringen. Nu kommer mimningen vara synkad till musik som spelas i normal hastighet medans rörelserna kommer gå i slowmotion. E du me?
 6. Jag va inne o harvade i Levels igår och fick då inte rätt på det, men jag testade igen och det verkar stämma! Levels va det!
 7. Citatet ovan är från en av "Filmlook" trådarna. Jag tyckte att Tobbger lyckades få in riktigt skön känsla i exempelklippet och jag satte mig o försökte replikera looken i Premiere. Har suttit ett tag nu men lyckas inte lista ut var man hittar Blacks, Whites och Mids i Premiere, är det de som kallas Highlights Midtones och Shadows eller? Har nämligen suttit och lekt lite med dessa utan att komma speciellt mycket närmre Tobbgers resultat...
 8. Ok det verkar stämma. Har ändå lite problem med att importera VOB filerna som mpeg och har laddat ner VirtualDub. Problemet är att jag förstår mig inte riktigt på arbetsgången i programmet och jag tycker dokumentation brister lite i sina förklaringar, så.... Är det någon som har någon vettig användarguide för just VirtualDub.
 9. Fick en DVD skiva av en kompis häromdagen som jag skulle behöva importera och jobba med i Premiere, problemet är att någonting verkar lite fuffens med skivan. När jag utforskar den har jag inte de vanliga VIDEO_TS och AUDIO_TS mapparna utan istället en VIDEO_TS och en VIDEO_RM. En gissning från min sida är skivan är inspelad på någon slags DVD recorder, alltså direkt från TV. Är det någon som har erfarenhet av liknande skivor och vet hur man kan importera dom till filer som går att jobba med i Premiere?
 10. [citat=mjg]FW är bättre än USB2. USB2 lastar ner processorn.[/citat] Fast en nackdel med FW jämfört med USBII måste ju vara det faktum att jag på min laptop bara har ett FW uttag. Detta gör det ju omöjligt för mig att flytta film direkt mellan hårddisk och kamera. Men, ja ska se vad jag kan hitta. Min smärtgräns ekonomiskt ligger väl runt 1500:- kanske en liten bit över. Maxtor OneTouch ligger väl däromkring. Någon som har andra tips på vettiga externa hårddiskar?
 11. Nej SATA har jag då ingen, tror däremot att jag kommer klara mig bra på FW eller USBII. Klipper inga jätteprojekt utan tänkte lagra flera projekt på den externa och sedan lägga in dom på min interna när jag jobbar med dom. Hur som helst så skippar jag Lacie Porshen, verkar för osäker, får bli någon annan Lacie eller en maxtor eller något! Tack för synpunkter!
 12. Var precis på väg att köpa en Lacie P3 / Porshe 250gigare när jag var inne och läste på pricerunners konsumentrecenssioner, tyckte det var lite skrämmande läsning faktiskt. Ser ju ut som hårddisken har kraschat i hälften av fallen, ibland efter en vecka ibland efter ett halvår. Någon som har erfarenhet och kan kommentera detta? Är det denna hårddisken som är felkonstruerad eller kraschar externa hårddiskar i allmänhet oftare. Och till sist, hur hårt kan man egentligen köra externa hårddiskar? Som en vanlig intern hårddisk, dvs ha på den i princip hela tiden man har på sin dator eller är det meningen att man endast skall använda externa i kortare intervall för backup och annars kraschar den?
 13. Hane

  Sp-lp?

  Jag har fått uppfattningen att det inte skall bli någon som helst kvalitetsskillnad på bilden utan att det endast är ljudkvaliten som man får göra lite avkall på.. Rätta mig om jag har fel men e det inte så?
 14. Jo det ryktas väl att det ska vara det. Men det är ju inte enda faktorn som spelar in vad gäller ljuskänslighet. Optik, typ av CCD och så vidare, så man kan ju inte utgå ifrån att om man ser en 3CCD kamera så har den nödvändigtvis sämre ljuskänslighet än en 1CCD kamera i samma prisklass till exempel... ??? Ja nåt sånt...
 15. Hane

  Fokus..

  Det har väl med skärpedjupet att göra. Har du en kamera med långt skärpedjup så måste du ha lite längre avstånd mellan dina två olika "fält" för att du ska kunna ha ett i fokus och det andra ur fokus. Har du däremot en kamera med kort skärpedjup så behöver du inte ha lika långt avstånd i djupled mellan dina olika "fält". Du kan ju testa att fokusera på ett motiv som du har riktigt riktigt nära kameran mot en rikigt avlägsen bakgrund och se om du får det att fungera.
×
×
 • Create New...