Jump to content

sw33t

Members
 • Posts

  168
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by sw33t

 1. Det tar vanligtvis en jäkligt lång tid att få igenom sådana saker genom polisen kan jag bara tyvärr säga. sökte snabbt och kom över, http://www.replicaweaponry.com finns nog många flera. Vet att jag varit inne på en amerikansk sida där de hade byggd en egen modelteknik där de kunde dra ut fina realistiska hyllsor ur det hela, och så var det lite billigare också.
 2. Det är inte så många filmer utöver De Sju Samurajer som pröjsat hårt för flera kameror i actionscener tror jag. Det mesta filmas bara flera gånger i nya vinklar med samma koreografi. I Hong Kong Action är de vanligt att de kör hela koreografin nästan och filmar det i olika vinklar varje gång för att sedan klippa som man vill i efterhand. Det är ju trots allt samma rörelser varje gång.
 3. Det hela kom på oss med lite dålig tid så det kommer bli vad det nu än blir. Men nästa visning kommer annonseras månad i förtid, så att folk kan skicka in filmer och veta av när det faktiskt kommer visas osv. Men det kommer vara flera liknande visningar på Lava så det kommer fler tillfällen för de som är intresserade. Fick veta att det kommer börja runt 19 nu så jag ändrade mitt ursprungs-inlägg.
 4. Torsdagen den 4:e maj är det kick off för filmverksamheten på Lava, Kulturhuset. Vi bjuder in alla unga filmare och filmintresserade i Stockholm till en helafton med 3 timmars kortfilmsfestival, samtal kring film, konsert med postpunk-bandet 1999 som visar mängder av visuals och skräckfilmsföreningen Suspiria som visar långfilmen "Blade in the dark" Lava öppnar sina dörrar vid 17 och ger först chansen till Susperia att skrämma publiken ur sina skallar. Därefter tar bandet 1999 över lokalen och sist är det dags för Kortfilmsvisning i regi av Ung Film och Amatörfilm Stockholm. Ung Film i Stockholm och Amatörfilm Stockholm arrangerar Kortfilmsfestivalen. De kommer att visa kortfilmer i många olika genrer och smaker, av många olika unga filmare som träffas, utbyter erfarenheter, debatterar film och startar samarbeten för att producera film. Ung film uppmanar alla intresserade att komma hit och delta. Guldbaggevinnare maja lindströms film: "En nattsaga" kommer att visas på kortfilmsfestivalen. Mattias Paars svenska omage till Mad Max filmer "Last Day on Earth" kommer också visas för första gången på stor duk i Sverige. Resten av filmerna är fortfarande hemliga men kommer innehåller Ung Films mix av oetablerat och inspirerande. 1999 är Post-punk med ena foten i ansiktet på Joy Divisions mörkaste sida och den andra i Bauhaus energiska ryckningar och med händerna krökta likt klor runt en folköl. 1999 bildades delvis från spillrorna av legendariska Stockholmsgruppen Audionom. Anarkismen från Audionom finns givetvis kvar, men istället för att gå i riktning mot improviserad noise bygger 1999 mörka monotona krautdoftande låtar, som textmässigt plockar fragment ur livet, kryddat med cynism och svart humor. Första singeln Legends kom 2004 och 1999 har de senaste åren spelat frekvent i Stockholms och dess omnejd. Live växer 1999 till en total visuell upplevelse, med videoprojektioner, rök och oväsen. Medlemmarna har de senaste två åren jobbat hårt med allt kring debuten "Nineteenninetynine".http://www.1999.tk Skräckfilmsföreningen Suspiria visar långfilmen "A blade in the dark" av Lamberto Bava. En kompositör som arbetar på musiken till en skräckfilm hyr ett hus på landet för att få lite arbetsro. När han hittar liket av en ung kvinna han just träffat blir han som besatt av tanken på att hitta mördaren. Kanske finns svaret på gåtan i filmen han arbetar på... http://www.skrackfilm.org/ ---------- Vi antar att kortfilmerna kommer gå igång runt 19 men tiderna är om det inte redan märkts lite väl flytande :D
 5. [citat=John]En snabb tanke! Varför ser Svenskar så ogärna svenskfilm! Och vad kan man göra åt det? För ett av de stora problemen med svenskfilm som jag ser det är lönsamheten.[/citat] Vet inte om det har besvarats ännu men härmed erkänner jag min lättja och går inte igenom alla sidorna. Frågan är snarare, varför ser inget land sina egna filmer? Det vill säga med en nästan i nästa mening. Men saken är den att länder med en imponerande kraftig filmindustri som t.ex. Thailand, Kina, Japan är det oftast de amerikanska filmerna som säljer röven av de inhemska. I asien finns det dock ett litet underbart undantag som heter (Syd)Korea som självmant stänger ner intaget av utländsk film för några månader ibland för att pusha för de egna storverken, det är därför det går runt så många dvder med titeln om publikrekord på koreanska filmer här i utlandet. Sedan har vi ju Bollywood som nu till och med börjar göra egna remakes på USAs bekostnad som t.ex. en indisk Fight Club.
 6. Eller egentligen hans mor.
 7. [citat=jakethesnake]ja, det är ju lite intressant det där... Jag tror dock inte på det, utan det är nog mer sannoligt att du inbillar dig och lider av paranoja, eller hur det nu stavas. Men jag kan ju säga att 13 härstammar från judas. och sen har ju nästan alla nummer en innebörd i asien, eftersom de har så fattig fantasi att nummerna låter som ord, t.ex. 8 - pinyin = välgång.[/citat] Iförsig har jag läst eller äh egentligen spelat till mig den historiska informationen om Fredag den 13. Sedan om det finns flera anknytningar till 13 så är det en annan sak. Men otursdatumet kommer iallafall ifrån den dagen då Frankrike öppet dödade de sista av Tempelriddare som fanns kvar på just Fredag den 13(juni eller juli som jag minns det) för att ge en kort förklaring. Informationen är taget ifrån Broken Sword som är ett förjävligt intressant äventyrsspel som baseras mycket på riktig fakta, men jag har tyvärr inte haft tiden att exakt kolla upp om just den saken stämmer, men det låter väldigt troligt.
 8. NORDENS STÖRSTA KORTFILMSSTIPENDIE! Den 17-27 november är det åter igen dags för en av Skandinaviens största filmfestivaler. Stockholm Film Festival. På samma not är det åter igen tid för den prestigefyllda 1 km filmtävlingen att äga rum under festivalen. 1 km filmstipendiet är Nordens största kortfilmsstipendier, instiftat av Stockholms filmfestival. Stipendiet består av pengar ifrån Svenska filminstitutet och teknisk hjälp och utrustning från diverse aktörer i filmbranschen. Stipendiaten får tillgång till en komplett 35-mm utrustning för att sedan med hjälp av tekniskt stöd för inspelning och postproduktion producera en kortfilm på max 10 minuter som kommer visas som förfilm under festivalen samt under 10 dagar på biografer i våra tre största städer. De 10 nominerade kommer visas under filmfestivalen i blocket 1 km film 2005. Vinnaren kommer sedan att erhålla stipendiet som består av 100 00 kronor ifrån Svenska Filminstitutet samt produktionshjälpt och stöd ifrån Cinepost Studios, Chimney pot, Dagsljus, Filmteknik, Kodak och Riviera. Skicka in din ansökan med en film gjort inom 12 månader ifrån denna års upplaga av filmfestivalen, med andra ord november 2004 och efter. Din film får max vara 30 minuter lång. Bifoga sedan en projektplan med synopsis och/eller manus för den film på max 10 minuter som du ska producera med stipendiet. 5 filmer gjorda i Stockholm kommer även att tävla om 10 000 kronor ifrån Film Stockholm i ”made in Stockholm” tävlingen som går under 1 km film. Anmälan skickas till: Stockholm Filmfestival Box 3136, 103 62 Stockholm Märk ansökan ”1 km film”. Deadline är den 31 oktober för ansökningar. Har du frågor eller funderingar, hör gärna av dig till 1kmfilm@filmfestivalen.se
 9. Första året är mest för att lära sig språket osv. För polacker är det 4 år. Den verkar jättebra, träffat en del som gått där ,fått kontakt med sponsorerna och rektorn. Men det är väldigt svårt att komma in om man inte känner någon eller har något otroligt bra att visa upp. Men priset stämmer nog, det är inte dyrt men en väldigt lång utbildning. Är du verkligen intresserad av skolan får du åka till Polen, det är där man förstår vad den handlar om, inte på någon hemsida. Jag har snappat upp info om den på olika filmfestivaler där.
 10. sw33t

  L'espoir

  Det var nog en del som såg den unga filmaren på tv :) Hur har din mp3-spelare det? Min har börjat paja nu tror jag, typiskt. Din film är som bekant hundra gånger skönare att se när jag fick reda ut det där frågetecknet om tanken med den. hör av dig om du har lust till tofulistic@gmail.com / Tim
 11. Men för att förtydliga mig. Satsar du inte pengar får du inte pengar. Fick sitta och höra på en kille som hade ett sådant tal om hur svårt det är att starta en klädaffär på nätet nämligen för några veckor sedan. -"Satsa en halv mille eller draaa!!" Men som hobby, visst, men räkna med att gå back isåfall! Kolla in killen jag syftade på förut när jag skrev, som har en hobby han går minus på http://www.strangethings.nu
 12. [citat=TheBrotherOfLight]Uppmuntring heter det. Jag låter honom veta att jag läst manuset. Om ingen kommenterar så är det lätt hänt att man tror att ingen gillar det man gjort. Och det är en synopsis. Jag visste inte ens att det fanns regler för hur en sådan skulle skrivas. Jag hakade inte upp mig på något ändå.[/citat] varför skulle det inte finnas regler för synopsis.
 13. Du har något på gång här. Men du har nog dock skrivit mer av ett treatment än synopsis. En synopsis är mera som baksidan på en bok som sammanfattar historien snyggt, det du har skrivit är i stort sätt massa olika scener som ska vara i filmen. Ingen westernexpert själv men hur är det egentligen med trappers och indianer. Kan de verkligen samarbeta? Och varför skulle en indian lita på på cowboysare så att säga. Bara lite saker jag funderar på när läste det.
 14. Om du vill ha en seriös butik så gäller det som alltid med kundföretag att ha massa pengar, annars är det bara att lägga ner. Precis så säger de som håller på. Och visst måste du ha avtal, dvs såvida du inte vill få rejäla kängorn ifrån lagen och företagen. Men det beror på vad man säljer. Jag vet en kille som bara säljer filmer direkt ifrån asien. Men jag vet att han går back också på sin lilla "Hobby".
 15. Det var möjligen inte så många som kom förbi på premiärdagen men de som kom var inte så få heller iallafall inte i glädje. Var extra roligt att duktiga independetfilmare som Fred Andersson och Ola Paulakoski kunde sitta på Dieselverkstan och glatt prata om filmskande. Sen att jag upptäckte att vi kunde titta på all form av film på en smärre bioduk gjorde knappast saken värre. Zombies och blod på duk var en fröjt att se men sent påkommen var ändå den dagen då jag skulle få se Nanne Grönvald på en bioduk [:D] Tackar varmt alla som kom förbi idag. Hoppas det blir lika inspirerande nästa tisdag!
 16. sw33t

  Träffas IRL?

  Vi i amatörfilm stockholm har 2-4 aktiviteter där man kan träffas varje månad. Och med start idag, en varje tisdag. http://www.amatorfilm.se/filmverkstaden.htm Bara de två senaste veckorna har vi varit på 2 st filmfestivaler och tre dagar på drömfabriken. Mycket saker går defintivt att ordna för att man kan träffas och ha kul. Men t.ex. här på Voodoofilm lider det en enorm form av "snacka mycket och göra mindre". Vänd på det begreppet så kommer det defintivt bli något av det hela. Vi i amatörfilm Stockholm har minst 2 egna filmfestivaler planerade detta år.
 17. Har du filmen du bara måste göra, eller vill du bara pröva på hur det är att göra en film? Kom till Filmverkstaden. Varje tisdag under våren kommer Amatörfilm Stockholm att finnas på plats för dig som vill göra film på Dieselverkstaden. Om du är 15 år eller äldre och vilja göra film så får du helt utan kostnad använda våran film och redigeringsutrustning. För de som aldrig filmat eller behöver hjälp på vägen så finns alltid en eller flera kunniga personer på plats. Vi kan lära dig skriva manus, filma och redigera din film. Ibland dyker det upp gästpersonal som är duktiga på speciella områden så håll koll på kalendern eller hemsidan för mer information. Om många anmäler sitt intresse finns det också möjligheten att Filmverkstaden har öppet eller håller kurser på en helg. Eller kom bara förbi och häng i våran mysiga balkonghörna. Filmverkstaden innefattar bildsalen, lektionssalen, redigringsrummen och balkongen. Tim Drougge ifrån Amatörfilm Stockholm leder verksamheten och finns oftast i bild eller lektionssalen. Tisdagar 16.00 - 21.00 Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17 i Sickla Tim Drougge | 070 – 413 54 46 amatorfilm@gmail.com http://www.amatorfilm.se
 18. sw33t

  Kvinna!

  Du menar att det blir natt på 4 minuter, det är väl en häftig filmeffekt :D Men det blev så när vi bara hade den dagen på oss att filma. Fast jag tycker det är med effektfult med mörkret på slutet. Jag eftersträvar ändå ingen superseriös film så.
 19. sw33t

  Kvinna!

  Jo fast du försvann ju där ur kommunikationshålet så det blev bara ett Olle i texterna :D Men VCO hör gärna av dig till mig på tofulistic@gmail.com, skulle gärna höra mer vad du gjort för musik.
 20. sw33t

  Kvinna!

  http://www.sprocket.se/media.php?id=528
 21. [citat=mattsand]angående tider så stod den på screeningssidan men inte på momentsidan. du får en ny chans den 27:e på filmhuset. ses där. [citat=sw33t]Enda minuset för mig är personligt och det är att jag inte är något fan av Amanda.[/citat] det är en rätt tråkig åsikt som du tyvärr inte är ensam om. jag tycker att någon som ändå har synts så lite borde få minst fem chanser till eller så. jag var inte heller tokimpad förrän jag provspelade henne och det visade sig att hon var grym. hon är så väldigt mycket mer än den rätt dryga småbruden som syns i hip hip hora! och i tidningarna. ;-) /mattias[/citat] Jo fast jag drar mina åsikter över att jag faktistk arbetat på en produktion med henne och träffat henne några gånger. Hur hon är som skådespelare klagar jag inte på, men som person skulle jag inte vilja arbeta med henne. Men förutom det borde hon nog försöka hitta nya roller nu innan hon bli facksatt.
 22. Idag kommer det det stå och berättas om Vårrullen i tidningen Sthlm City, Radio Stockholm klockan 15.00 och TV4/Stockholm ikväll klockan 18.00. Om en dag smäller det - festivaldags för Vårrullen! Plats: Fittja kulturhus, Mångkulturellt centrum. Adress: Värdshusvägen 7 (för vägbeskrivning gå in på http://www.mkc.botkyrka.se) Tid: 15.00 - 19.30 fast program, mingel fortsätter efteråt. I år har vi fått in otroligt många bra filmer, därför kommer vi ha två visningsplatser i Mångkulturellt Cetnrums lokaler. Juryn har haft ett enormt svårt arbete att vaska fram nominerade bland 100 filmer. På lördag är det dags att se vilka som kommer att bli Jarowskijs stipendiater och vilka som får representera Stockholm i Trollhättan under Novemberfestivalen! Utöver massor med bra filmer så kommer vi bli underhållna av dans, rap och DJs. Restaurangen är öppen under hela festivalen. Amatörfilm Stockholm håller sin manusakut öppen för dig som har en manusidé. Förra året hade vi massor av publik och det var kö. Vill du boka biljett i förväg, ring Javier 0735-076748. Varmt välkomna hälsar alla i Vårrullen!
 23. sw33t

  Kvinna!

  [citat=BA2]Haha, skitcool film! Inspirerande till tusan, åtminstone för någon som alltid gillat kampsportsfilmer men aldrig gjort någon själv. Ni kan fan fajtas, det märks. Mer av detta![/citat] Haha, tackar :D Ju mer god respons vi får desto större chans är det att det kommer mera och bättre filmer. Kan jag citera det du skrev inna på sidan föresten?
 24. [citat=T-kock]Servern är läskigt seg. Tankar i 25 kb/s när det går som fortast.[/citat] bättre förslag? Har funderat på att göra en bittorent av filmerna jag har på datorn/servern också, och kanske också lägga upp filmerna på någon annan sida.
 25. Självfallet är jag där. Jag har både en film som är nominerad och är med och hjälper till på festivalen, samt ger information om föreningen Amatörfilm Stockholm. Har redan lagt upp information om att vi kommer ha Manusakuten där, men som vanligt på voodoofilm så är ju responsen enorm. http://www.voodoofilm.org/forum/showthread.php?t=3978
×
×
 • Create New...