Jump to content

Western synopsis


wane be bra

Recommended Posts

Om man bortser från särskrivning, syftningsfel och särskrivning av samtliga sammansatta orden så tycker jag det finns potential i berättelsen. Du menade väl att stenarna var guldet även om du skrev nersotade stenar? Men nu var det kanske inte språkgranskning du vill ha. jag tycker berättelsen saknar lite motiv och struktur. Det är en kort film eller hur? Försök få till en inledning som presenterar berättelsen, en upptrappning och avsluta med själva poängen så blir det mycket mer spännande.

 

(Ni andra kanske tycker det borde vara alla dramaturgiska komponenter, men jag tror inte det behövs i den här historien, eller?)

Link to comment
Share on other sites

[citat=wane be bra]...har man dysleksi så har man ; )[/citat] Skit i dyselexin så länge du själv förstår vad du skriver. När du känner att du börjar bli klar ber du någon om hjälp med stavfelen. Lätt som en plätt.

Link to comment
Share on other sites

Hur man rättar till stavfelen? Nej, bara att man ber någon annan person om hjälp. Låt inte handikappet hindra dig från att skapa. Det gör ingenting att det blir stav- och skrivfel medan du skapar. Bara du förstår själv vad du skriver.

Link to comment
Share on other sites

Du har något på gång här.

Men du har nog dock skrivit mer av ett treatment än synopsis. En synopsis är mera som baksidan på en bok som sammanfattar historien snyggt, det du har skrivit är i stort sätt massa olika scener som ska vara i filmen.

 

Ingen westernexpert själv men hur är det egentligen med trappers och indianer. Kan de verkligen samarbeta? Och varför skulle en indian lita på på cowboysare så att säga. Bara lite saker jag funderar på när läste det.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

vad vore en western utan ett inslag av hämd? dock tycker jag, som jag tror någon mer skrev, att motivationen till hämden inte är så drivande. kanske skulle motivet bakom hämden bli bättre om man fick reda på bakgrunden till mordet på hans kompis? sedan tycker jag att spänningen inte riktigt kommer hålla om hjälten bara dödar en person per natt.. istället för att göra det så utdraget, så tycker jag att alla morden ska ske på samma natt!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...