Jump to content

EzekielMartyr

Members
 • Posts

  280
 • Joined

EzekielMartyr's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag bor i Örebro, är 25 år och har ett utseende som skulle kunna beskrivas som snällt. Har inga enorma skådespelarerfarenheter, men jag har lite erfarenhet av amatörskådespeleri genom film och även lite scenuppträdanden.
 2. Jag kikar lite på båda dessa kameror men kan inte bestämma mig för vilken jag ska införskaffa! Någon som kan göra så att det väger mer åt endera hållet? Spelar det någon roll vilken jag väljer?
 3. Det står och faller helt på om kameran är i REC- eller PLAY mode. Prova båda.
 4. Har fått hjälp gratis med sån där lyftkorg och allt... brandmän har ofta tråkigt på jobbet använd det!
 5. 6-7000kr kan du sälja den för. INTE mer. Praxis vid alla begagnade köp är att 50% av vad varan kostar idag.
 6. Tack för alla svar! Kanonbra! Men nu uppstod en följdfråga; jag har letat bland massa kameror men svårt att hitta information på om de tillåter att man manuellt ställer in gain, bländare och slutare. På de flesta jag provat så kan man bara ställa in ett av dessa åt gången och så tvingar kameran fram inställningar på de andra. Kanske någon vet en semiproffskamera till ett rimligt pris där man kan ha manuella inställningar på allt detta samtidigt?
 7. Glömde att jag redan fått svar på en liknande fråga i en annan tråd. Svaret där var en lampa på objektet, en på bakgrunden och låg ambiens. Kanske det funkar för dessa bilder också?
 8. Ska köpa en kamera inom kort men måste veta att det går att t.ex. bara ha skärpa på förgrunden och oskärpa på bakgrunden i t.ex. ett vanligt rum. Min förra kamera, som jag ägde för länge sedan, klarade inte av det speciellt bra. Så nu när jag ska välja kamera, hur vet jag om den nya kameran kan åstadkomma kort skärpedjup eller ej?
 9. Har samlat ihop ett gäng bilder, både målningar och stillbilder från filmer, som tillsammans förklarar perfekt vilka olika ljus-och färgstämningar som jag behöver få till i mitt kommande filmprojekt. Kan någon vänlig skäl som är duktig på foto och ljus (jag har noll koll, bara filmat med halogenstrålkastare förut...) berätta vad för utrustning jag behöver och hur jag ska belysa för att få den där typiska looken med starka färger och mycket mörka skuggor och konturer? Är medveten om att jag postade en tråd om ljus tidigare men i denna söker jag specifikt efter utrustning och instruktioner för denna. http://www.toffsworld.com/art_artists_painters/images/caravaggio.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/Tintosoup.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/JosefaObidos4.jpg http://img11.imageshack.us/img11/2166/themachinist350235.jpg http://goofybeast.files.wordpress.com/2007/11/fight_club1.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c2/Theodore_Gericault_Raft_of_the_Medusa-1.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:GENTILESCHI_Judith.jpg http://www.unique-screenwriting.com/images/www.unique-screenwriting.com-brad-pitt-fight-club-fighting.jpg.jpg http://www.bestpriceart.com/vault/wgart_-art-t-tintoret-2religio-esther_a.jpg http://thisdistractedglobe.com/wp-content/uploads/2008/02/the-game-1997-michael-douglas-pic-3.jpg
 10. Det är olagligt att köpa eller inneha kanyler. Men kolla runt lite med någon biff på ditt lokala gym. De brukar veta. Annars kan du alltid googla. Men tänk på att du begår en olaglig handling. Som någon sa tidigare, Stalinism-Sverige....
 11. Tack för hjälpen! Jag ska testa det du föreslog och se hur det går.
 12. Typiskt, nu har de tagit bort den bilden som var så perfekt. Bifogar tre bilder som visar ungefär vad jag tänker mig. Vilken ljusstämning jag inte kan åstadkomma. Men som jag förstår det så menar du att man ska använda ganska riktat ljus mot det som är i händelsernas centrum, och så "gaina ner" i kameran så att det blir mörkt runt omkring och rikligt med skuggor? Jag verkligen älskar hur bl.a. David Fincher använder skuggor, inte bara när det är mörkt alltså. Det är ofta en väldigt dunkel känsla över många scener med skuggor vid ögonen på skådespelarna etc.
 13. Nu kommer jag inte ihåg vad det heter för har inte rört en kamera på länge, men räcker det inte med att ställa in att kameran ska släppa in mindre ljus? har filmat i Kiruna när det var mycket snö och starkt ljus men det var inga problem...
×
×
 • Create New...