Jump to content

jepser

Members
 • Posts

  663
 • Joined

 • Days Won

  1

jepser last won the day on January 1 2007

jepser had the most liked content!

jepser's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

8

Reputation

 1. Hej! Håller på med en stop motion-film, därför fotar jag mest. Men ibland behöver jag filma också. Problemet är att kameran fotar väldigt stora bilder (pixlar) medan den filmar mindre. Hur löser jag detta? Om jag förstorar det som är filmat så blir det ju dålig bild. Tack!
 2. Hej! Har nyss köpt Call of Duty Modern Warfare 2, men kan inte spela det på grund av mitt slöa grafikkort. Ska också köpa Battlefield Bad Company 2 till pc när det släpps, och de rekommenderar "Video Memory: 512 MB (NVIDIA GeForce GTX 260)". Kortet jag funderar på att köpa är detta. Jag undrar om det är bättre än det rekommenderade kortet så att jag vet att jag kan göra med de allra bästa inställningarna för perfekt grafik. Tacksam för hjälp!
 3. Materialet från kameran är JPEG-bilder, (det är en stop motion-film jag håller på med).
 4. Testade att installera om, men det blev inte bättre. Går det bra om jag exporterar i wmv HD, det blir ungefär 1 mb per sekund. Håller det formatet kvalitén bra? (jag ska in med klippen i After Effect för att lägga på effekter och liknande och sedan exportera från After effects och in i Elements för klippning.) Tack!
 5. Hej! När jag ska exportera min film från Adobe Premiere Elements 3 så stängs programmet när när jag väljer Exportera > Quicktime. Det fungerar med de övriga alternativen. (Jag ska ha quicktime för att jag läst att det ger en minimal kvalitetsförlust. Men det finns kanske bättre alternativ?) Hur löser jag detta? Tack!
 6. Ja, det är bra idéer. Men detta är bara en sekvens av många hundra. Jag kommer inte kunna undvika den vinklen under hela filmen.
 7. Naturligtvis uppskattar jag alla tips jag får! Och det du säger med hur saker uppfattas och vilket intryck föremål ger från olika vinklar och perspektiv är nyttigt och viktigt! Dock så har jag nu de senaste dagarna börjat inse att jag inte har vilka resurser som helst. Och något som kommer få hela filmen att se väldigt dålig ut är förmodligen när gubbarna ska gå. Eftersom de är stela plastsoldater kommer de glida runt som på hjul. Jag har inte gjort någon testsekvens med detta ännu, men bara själva tanken på det är skrämmande.
 8. AE har jag, Photoshop också, dock inte de senaste versionerna av något av de två.
 9. Tack för tipsen, jag ska kolla upp det senare! Jag kör med varje bild. Men jag gjorde ett test innan där jag lät varje bild vara två rutor, och då gick ju såklart klippet hälften så fort. Men det blev inte särskilt snyggt.
 10. Förra bilden var 200%, denna är 100%. Alltså det jag syftar på är det lilla röda, typ 1px tjockt, som följer bilens kanter. Syns mest på den grejen som sticker upp på bilen, vad det nu heter.
 11. Tackar så mycket för alla tips, det uppskattas! Jag har ett litet nytt problem. Jag vet inte riktigt hur jag ska keya bort färgen i bilden. Jag kör med en röd duk då bilen är grön. Hur ska jag få bort det röda från kanterna av bilen? (Se bild.)
 12. Jag kör med 25 fps, men det går inte att ändra i mitt redigeringsprogram Premiere Elements 3.
 13. Hur menar du "mindre leksak"? Fördelen med att ha den vinklen jag har i klippet är att jag slipper bygga upp en stor scen med bakgrund och grejer.
 14. Tackar så mycket för svaren, det var lärorikt! Här är ett 3 sekunder långt klipp som jag gjort. Vad tycker ni? Jag är ju inget proffs som de som gör "Wallance & Gromit". Länk till klipp.
 15. Jag tackar så mycket för hjälpen! Jag blev väldigt inspirerad av Quantums bild. Men det känns ändå inte riktigt "mitt" att använda andras bilder. Därför kommer jag göra ett försök att skapa berg själv genom att göra jordhögar med stenar på. Lägger upp resultatet när jag är färdig. Har dock en annan bild att visa upp. Vad tycker ni om den? Det ska föreställa en liten kulle som utgör horisonten mot himlen. Ser det dåligt ut? (Bortse från bilen.) Undrar också vilken effekt jag ska använda för att skapa det ljuset som Quantums la till på min bild. Testade med curves med fick det inte till det så bra.
×
×
 • Create New...