Jump to content

Riverman

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

Community Reputation

9 Neutral
 1. kan ni alla inte ha överseende med alla detaljer och "vi" i hans manus..? om han personligen ska filma manuset så är det ju ändå ok att han skrivit ut allt sånt eftersom han sedan kommer använda det och ta det till hjälp i förberedande arbete.. självklart håller jag med om att det blir jobbigare att läsa det, men jag tycker ändå det är ok att skriva ut alla dessa detaljer och kamera rörelser.
 2. det tror jag, men gör som du vill. jag hade iaf. provat båda varianterna när jag spelat in det och sedan kollat på resultatet, vilket som blev bäst.
 3. personligen skulle jag blivit mer berörd om slutsenen består av någon hoppfull musik och man ser för första gången att snubben lyser upp med ansiktet med ett välmående leende, när han går längs gatan eller vad det nu var.. kommer det en berättarröst med en moralkaka och ett par väl valda ord så skulle jag ta avstånd från det..
 4. jag gillar det! jag tycker bara du ska tona ner övertydligheten, det sockersöta med nudlarna och V.O i slutet... våga lita mer på att skådespelarna lyckas förmedla känslan istället för att använda berättarröst etc. dialogen är ju inte det viktigaste, utan den enes uppgivna kroppspråk och sätt och den andres livslust. lyckas skådespelarna med det så behöver du ingen V.O... enligt mig.
 5. vad vore en western utan ett inslag av hämd? dock tycker jag, som jag tror någon mer skrev, att motivationen till hämden inte är så drivande. kanske skulle motivet bakom hämden bli bättre om man fick reda på bakgrunden till mordet på hans kompis? sedan tycker jag att spänningen inte riktigt kommer hålla om hjälten bara dödar en person per natt.. istället för att göra det så utdraget, så tycker jag att alla morden ska ske på samma natt!
 6. Irrelevant inlägg raderat. Synpunkter på detta kan tas via PM. MvH Ronnie
 7. "det där var sannolikt det dummaste jag har läst i hela mitt liv. var snäll och försvinn. du är oönskad. /mattias" Någon som menar att detta ändå inte är personangrepp? Till final_cut: Nej, du genomskådade mig inte, trots att jag vet att man oftats stör sig på sidor hos människor som brukar vara ganska lika ens själv, så kan jag säga att detta var inte fallet. jag ville bara få en annan vinkel i ämnet. visst är det lågt med personangrepp, men när en skriver till en att man ska försvinna och är oönskad för att ens åsikter skiljer sig från den andres... då tycker jag det är patetiskt..
 8. Jag menar inte genrellt att regisörer tar med naket för att de ska få chansen att se personen naken.. jag bara fick det intrycket av personen som startade detta ämne i forumet. mattsand, du är en tönt!
 9. va fan! jag är inte emot våld eller naket i film! jag är bara skeptsik till just denna regisörens avsikt med det! är jag så jävla otydlig?!
 10. jag var väldigt otydlig med det jag menade.. vad jag menade var själva regisören som vill att en tjej ska ställa upp på en naken scen. jag kan inte se att just en scen där man får se tjejen naken är viktig i historian, utan att ha läst den. regisören vill ha med en naken tjej för att han ska ha en anledning till att filma naket, inget annat. frågan är om han själv skulle offra att visa sig naken i sin egen film? om han inte skulle våga det så förtjänar han ingen skådis att göra det heller.. det hela började ju med att han ville ha tips om hur han övertalar en tjej att ställa upp på en naken sc
 11. ärligt, hur viktigt är det att tjejen ska vara naken (att visa sina behag i bild)?! jag ser bara det filmandet som en ursäkt för en kåt ungdom att få se en tjej naken.. sorgligt!
 12. äh, jag skiter i sånt.. jag tar vilken låt jag tycker är bäst.. sedan får det brista eller bära.. jag gör ju mina filmer privat och då är det väldigt liten chans att artisten eller dylikt kommer på mig. när jag var på novemberfestivalen har jag sett filmer med låtar från broder daniel och Spiritualized, tror ni verkligen dom har frågat om lov?
 13. Tack lwillyk! det är bra att kunna flera alternativ om hur man skriver det.
 14. Hej! Jag har hört att rättigheterna på en låt t.ex. upphör efter x antal år och då får man använda den som filmusik eller göra en cover på låten etc. Hur är det när man skriver manus på en bok? Försvinner rättigheterna på den också? Det är ju väldigt otroligt att teatrar får betala en långdistanssläkting till Shakespears för att de har sätt upp en föreställning på hans pjäser. Om det stämmer det som jag skrivit här, vet någon om hur gammal boken måste vara för att man får skriva manus på den utan att fixa rättigheterna på den etc?
×
×
 • Create New...