Jump to content

FILMKICK-OFF för LAVA


sw33t
 Share

Recommended Posts

Torsdagen den 4:e maj är det kick off för filmverksamheten på Lava, Kulturhuset.

 

Vi bjuder in alla unga filmare och filmintresserade i Stockholm till en helafton med 3 timmars kortfilmsfestival, samtal kring film, konsert med postpunk-bandet 1999 som visar mängder av visuals och skräckfilmsföreningen Suspiria som visar långfilmen "Blade in the dark"

 

Lava öppnar sina dörrar vid 17 och ger först chansen till Susperia att skrämma publiken ur sina skallar. Därefter tar bandet 1999 över lokalen och sist är det dags för Kortfilmsvisning i regi av Ung Film och Amatörfilm Stockholm.

 

Ung Film i Stockholm och Amatörfilm Stockholm arrangerar Kortfilmsfestivalen. De kommer att visa kortfilmer i många olika genrer och smaker, av många olika unga filmare som träffas, utbyter erfarenheter, debatterar film och startar samarbeten för att producera film. Ung film uppmanar alla intresserade att komma hit och delta. Guldbaggevinnare maja lindströms film: "En nattsaga" kommer att visas på kortfilmsfestivalen. Mattias Paars svenska omage till Mad Max filmer "Last Day on Earth" kommer också visas för första gången på stor duk i Sverige. Resten av filmerna är fortfarande hemliga men kommer innehåller Ung Films mix av oetablerat och inspirerande.

 

1999 är Post-punk med ena foten i ansiktet på Joy Divisions mörkaste sida och den andra i Bauhaus energiska ryckningar och med händerna krökta likt klor runt en folköl. 1999 bildades delvis från spillrorna av legendariska Stockholmsgruppen Audionom. Anarkismen från Audionom finns givetvis kvar, men istället för att gå i riktning mot improviserad noise bygger 1999 mörka monotona krautdoftande låtar, som textmässigt plockar fragment ur livet, kryddat med cynism och svart humor. Första singeln Legends kom 2004 och 1999 har de senaste åren spelat frekvent i Stockholms och dess omnejd. Live växer 1999 till en total visuell upplevelse, med videoprojektioner, rök och oväsen. Medlemmarna har de senaste två åren jobbat hårt med allt kring debuten "Nineteenninetynine".http://www.1999.tk

 

Skräckfilmsföreningen Suspiria visar långfilmen "A blade in the dark" av Lamberto Bava. En kompositör som arbetar på musiken till en skräckfilm hyr ett hus på landet för att få lite arbetsro. När han hittar liket av en ung kvinna han just träffat blir han som besatt av tanken på att hitta mördaren. Kanske finns svaret på gåtan i filmen han arbetar på...

http://www.skrackfilm.org/

 

----------

Vi antar att kortfilmerna kommer gå igång runt 19 men tiderna är om det inte redan märkts lite väl flytande :D

Link to comment
Share on other sites

Det hela kom på oss med lite dålig tid så det kommer bli vad det nu än blir. Men nästa visning kommer annonseras månad i förtid, så att folk kan skicka in filmer och veta av när det faktiskt kommer visas osv. Men det kommer vara flera liknande visningar på Lava så det kommer fler tillfällen för de som är intresserade.

 

Fick veta att det kommer börja runt 19 nu så jag ändrade mitt ursprungs-inlägg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...