Jump to content

lilla_farbrorn

Members
 • Posts

  2,302
 • Joined

 • Days Won

  6

Everything posted by lilla_farbrorn

 1. Sådär, då har jag rensat lite skit i den här tråden och delat ut lite röda kort. Håll er till ämnet och konstruktiv kritik så slipper ni fler varningar. mvh lilla_farbrorn Moderator
 2. Är inte "gör det bättre själv"-mentaliteten lite barnslig? I så fall skulle ju varenda filmkritiker tvingas vara regissör. Jag gillade recensionen, fick mig ett gott skratt, även om han brer på... ordentligt. :D
 3. Såg Avatar idag i 3D och blev helt klart positivt överraskad. Riktigt bra film faktiskt, men jag tror mitt höga betyg beror på låga förväntningar. (Inte på det visuella förstås). Jag ångrar dock att jag såg den i 3D, i början var det svårt att fokusera och fick både ont i nästan, ögonen och huvudet. Man vänjde sig snabbt men det tog lite fokus av filmen. 3d gör sig bäst för animerade filmer...
 4. Jag fick en facking pruttkudde! x( Utöver det lite cash och kläder, sånt som alltid behövs.
 5. Kan faktiskt inte komma på en film jag verkligen gillat från detta år. Undantaget är väl Wrestler som hade premiär 09 i Sverige men jag antar att den inte riktigt räknas.
 6. Svenskt skådespeleri när det är som bäst! :D
 7. Antar att det är fråga om interlace-ränder (DV material får ofta dessa vita streck). Du får antingen göra en de-interlace i exporteringen, alternativt maska bort dem.
 8. När man ändå väntar på render... :)
 9. http://www.freesound.org/samplesViewSingle.php?id=31920 Det är ju tyvärr mixat ljud, men du kanske har nån nytta av det..
 10. Tack för svaret. Har för mig att Animering var mitt första val sist också men att FCP inte ville läsa filen.. Hursomhelst, jag provar igen.
 11. I ett projekt jag håller på med nu jobbar jag i Premiere och After Effects parallellt med huvudklippningen som sker i Final Cut på Mac. Jag har haft en jäkla massa problem med att överföra filer okomprimerat mellan de två stationerna och får ofta kompabilitetsproblem. Vilket format är bäst att rendera i när det färdiga materialet ska från Win > Mac? Mov-containern måste väl vara bäst men jag får inget grepp om vilka codecs som fungerar bäst. Sist jag gjorde detta tror jag det slutade med att vi gjorde tif- eller png-sekvenser men det känns så omständigt. Tips?
 12. Haha, sitter med exakt samma problem. Filmat på 16mm så inge kul att göra om trots väldigt kort och enkel tagning..
 13. Riktigt coolt! Längtar tills allt är så high-tech att man bara lägger in sin film på timelinen och väljer "Cut" följt av "Add special effects and grading".
 14. Varför har de gjort fejkade genomgångar av hur de gjort effekterna? (Som man ser när de blåa knapparna dyker upp på timelinen) Let's get rid of these dustspots.. måla måla klart. Tracka.. blip blip.. klart. Dessutom ser det ut som att regissören är på greenscreen när han stiger in i bilden. Ingen big deal iofs, men varför efterkonstruera nåt så sopigt? Men coolt blev det ju iaf. :)
 15. Bara för att inte förvirra mer så är det här inget Subwar behöver tänka på, han ska välja H.264 i dropdownmenyn för format undar export settings. Väljer han den preseten blir containern mp4 och codecen går inte att ändra. Går ju att gå via Quicktime som format och ändra codec separat, men onödigt i detta fall.
 16. Rubrik ändrad från "Panik!". Tänk på att skriva tydliga rubriker som beskriver ditt problem.
 17. Har inte jobbat i CS4 på ett tag, minns inte om Media Encodern där skiljer sig från CS3an men jag väljer vanlig H.264 och gör en custom-preset. Du kan ju utgå från PAL DV, men måste tänka på att ändra PAR (Pixel aspect ratio) om du har 16:9 och storleken ändrar du också manuellt. Field ordern, kör jag på none/progressiv eftersom slutresultatet i det här fallet bara skall visas på en dator som är progressiv. Det kan dock vara en idé att välja de-interlace (som du ändrar i outputfliken längst upp till vänster). Du bör kunna klicka fram en flik som heter nånting med Bitrate settings. Kör variabel bitrate. 1 pass brukar räcka men 2 pass kan bli snäppet bättre om du orkar vänta på dubbel renderingstid. Här kan du dra i slidern för target bitrate och så länge filstorleken inte blir för stor kan du ha den ganska högt. Keyframe distance kan vara en idé ifall du någon gång inte kan pumpa upp bitraten så högt men i det här fallet kan du lämna den okryssad.
 18. Beror på hur lång din film är, filen får inte bli större än 1 gb för att youtube ska acceptera den. Jag brukar köra target bitrate på typ 7 Mbps.
 19. Kör h.264 med Media Encodern och puma upp bitraten ordentligt. För bästa HQ-upplösning, välj 1280 x 720. Funkar ju även med SD-material, man vill ju bara lura youtube-konverteraren.
 20. Keylight är ju bästa standardkeyern i AE men jag är inte säker på om den fortfarande måste installeras separat. Kan det vara så att du missat att prova den?
×
×
 • Create New...