Jump to content

Pandan

Members
 • Posts

  556
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by Pandan

 1. Martin, du borde se Primer ifall du inte redan gjort det. En film som utan tvekan vore bättre gjord med bättre teknik, men god damn vad bra story den har. Och i slutändan är det det som räknas. Vänd på siffrorna 70% story och 30% teknik så är du närmare sanningen. Teknik är för dom som vill visa något snyggt (tillfällig onani) Story är för dom som vill berätta något (långvarig tillfredsställelse)
 2. Det finns verkligen riktigt dumma och naiva människor på det här forumet och förhoppningsvis tillfaller det en väldigt ung ålder hos genomsnittet här. Bara tanken att ställa en "retorisk" fråga om filmutbildningar är något värt är så otroligt korkat... Att förövrigt anse en utbildning i juridik är mer "seriös", vad nu det är, väldigt talande. Åk ut och se världen är din utbildning? En filmskapare gynnas lika mycket av en filmutbildning som en arkitekt eller någon som vill designa kläder; att ha sett världen lär hjälpa men om du tror att dina två hobbyfilmer med polarna är värt 10 års erfarenhet med proffs från hela världen och en samlad grupp människor som inget annat vill än att skapa film tror du väldigt fel. En bra filmskolan ger dig plattformen för att utveckla din talang, och ja, det krävs talang för att skapa bra film. Det inte sagt att de flesta inte lyckas använda den utan flera års utvecklande. En skola ger dig den möjligheten. Med din attityd kommer du dock inte komma in ens på din lokala fritidsgård så antar att skoltankarna för dig är klara. Lycka till efter gymnasiet!
 3. På SFS betyder erfarenhet faktiskt ingenting. Såvida det inte är väldigt många sökande, vilket det normalt inte är, är det bara två saker som räknas. 1. Hur fungerar du i grupp? (då alla moment är gruppbaserade) 2. Har du råd att betala utbildningen? (då skolan helt finansieras av eleverna)
 4. Thanks män, ska kolla det direkt efter jobbet!
 5. Är det någon som vet hur man stänger av den otroligt irriterande autofunktionen som lägger till "(cont'd) så fort två dialoger av samma karaktär kommer efter varandra? Varför? 1; Ibland säger en karaktär något, en handling händer och karaktären säger något igen men inte nödvändigtvis i samma "monolog", till ex. mumlar karaktären för sig själv, säger något till nån annan eller så vill man bara poängtera att det ska vara paus. Cont'd förstör det. 2. Final Draft känner inte ens av skillnad mellan V.O. och vanlig dialog. Om en karaktär säger massa saker i Voice over, handling skrivs in, och samma karaktär säger något i vanlig dialog i scenen så dyker de där jävla Cont'd upp ändå när ljudkällan inte ens är samma. Going crazy, hjälp snälla.
 6. Tänkte investera i en mac som kan klippa i Final Cut Pro och fastnat lite för den vanliga Imacen som är jävligt snygg med stor skärm. Någon som har koll vad som behövs prestandamässigt och rekommenderas? Mac Pron är för jävla dyr i jämförelse...
 7. Aha, då fattar jag. Det kommar antagligen att tonas ner lite i början där till exempel Jimmy flinar. Vill få in lite karaktär redan där, men får se hur mycket det blir, man ska inte tappa fokus från dikten. I en tidigare version så säger dom faktiskt att dom alla bodde hus-vid-hus och var tomelillas värstingar men den scenen förvann nu. Men det är så det är tänkt. Ska försöka lägga in en sån kort replik nånstans!
 8. Kul att kritik har börjat ramla in! Haha, mjo Tomelilla titeln kommer nog få ändras av geografiska skäl. Anledningen att vi tagit den hittills är bara att namnet klingar så bra; tomt och litet. Vi kommer antagligen att hitta på ett namn, typ lilleboda eller liknande. Att titeln inte speglar berättelsen beror ju på hur man ser det. Den skulle kunna heta Alvin till exempel, men en stor del av berättelsen är att åka tillbaka till sitt förflutna och det man gjort innan så där tycker jag att det passar. Jimmy är ganska over the top men jag tycker att han också borde vara det då det ska vara so men fasad som han byggt upp runt sig men som samtidigt ibland lyser igenom. Kommer dock nog tonas ner lite när skådespelaren kommer in för att göras mera verklig, men samtidigt i den stilen som det är skrivet. Att man inte köper vännerna vet jag inte, va spelar det för roll att dom är väldigt annorlunda? Det speglar väl bara hur dom har blivit sen dess? Dom var fast i hålan som barndomsvänner och nu har dom alla gått åt varsitt håll i ett försök att glömma landet-livet. Studentfotot har vi funderat runt länge av just samma anledning du säger. Vill ha det när han är 18 för att visa att "tiden stått stilla" sen dess men har också tänkt på att det kan vara förvirrande för publiken som tror att han dog för tio år sen... ska fundera ordentligt på det. Nikki övergav ju Alvin för Aurora och har först insett det nu, att det var "fel" eller "för inget" är ju hela poängen som han tar tag i nu. Samtidigt så håller jag med om att det kan komma lite väl på att han dumpar Aurora, men ändå viktigt för hans karaktär då det är det stora i hans utveckling... men ska se över om det går att snygga till. Slutscenen ska göras lite längre. det som händer är att Alvins motiv för återföreningen kommer fram; killarna är vänner igen, om än bara för en dag och minns Alvin och tiden de hade som positiv. Alex ångest över Alvins självmord kommer från att han känner igen sig och som vän inte gjorde tillräckligt för att stoppa det. Tycker det är ganska tillräckligt. Alex är ju också den karaktären som fastnat hårt emellan allt och överanalyser mycket. Tack för all kritik, ska se över till nästa version. Ha re bra/pandy
 9. Tja Daniel, skön titel men måste tyvärr hålla med om det föregående sa... det går inte att läsa ett manus som inte är korrekt formaterat(inte bara för att man inte "orkar" utan för att det ger helt fel berättande). Men skriv om och lägg upp!
 10. Om det är seriösa männsikor är jag definitivit intresserad. Har inte skrivit långfilm på ett tag så vore kul att komma tillbaka ;) Tycker annars största problemet på forumet är just feedback så det vore väldigt motiverande.
 11. Def. stockholms filmskola av de nämnda, dock om du är mest inne på musikvideo och reklam ska du även fundera på kutrurama. Annars har sthlms de bästa lärarna och du får arbeta med både 16 och 35mm film och får arbeta med i praktiken allt(manus, regi, ljud, redigering etc.) stockholms filmskola är även något av en plantskola för DI.
 12. Tjaaaaa Danne!! Fan de va ett tag sen! Kul att höras av, var hänger du nu, fortfarande London eller i den svenska skogen igen? Förresten ser man att motorsågen varit framme rejält här, haha. O ja som är så stolt över mitt manus :( Men men, blir man blind så får man ta åt sig. Till o börja med bara; vi har en maxgräns på tolv minuter, därför finns det vissa problem som inte kan förstoras(som långsammare uppbyggnad och Aurora). Manuset var först en ide på tretti sidor, sen en första version på 18 och nu äntligen runt 12. Sen, eftersom det ska filmas, finns också vissa problem som de där med att inte ha en budget till en helikopter :P Det är definitivt skuld det främst handlar om, och här skuld till hur de behandlande sin fjärde vän. För mig är det hierarki som uppstår inom alla gäng och Alvin var sist i ledet. Alla kilarna har olika anledningar till att tro att det var deras fel. Alex för att trots hans vänskap så räckte det inte till för att rädda honom, Jimmy för att han var den tydligaste mobbaren och Nikki för att han övergav kärleken och istället satsade på Aurora. De var definitivt vänner, men även vänner kan göra varandra illa, framför allt när det är i grupper. Tänker till exempel på This is England där den tjocka killen konstant småmobbas på vad som kan kallas för ett "oskyldigt sätt". En hel del har även med att "komma tillbaka" att göra, deras barndom, deras hat till hålan etc. Skitglad att du kopplade att Nikki var tillsammans med Alvin under sin paus med Aurora. Rädd för att den planteringen inte var nog. Däremot ser jag inte att Alex hade ett förhållande med honom, utan han var bara hans vän och kanske mer än de andra då han verkar vara den nya hackkycklingen i gänget. Han känner igen sig i hierarkin. (hoppades att det skulle framkomma i slutet:() Om karaktärerna så förstår jag vad du menar med Jimmy, även om det var lite tänkt så. Han har sin scen på stranden vilket är enda gången han är själv och därför kommer det fram. Aurora var från början bara bollplank på Nikki men har blivit större varje gång, men visst, hon är fortfarande ett emotionellt bollplank för honom. Hade gärna gjort henne lite större, men som sagt är det problem. Det där med komma ut ur garderoben håller jag inte med om men är nog bara för att jag är en romantiker. Jag ser det inte som att han dumpar aurora för att han inser att han är gay, utan för att han inser att kärleken till henne har varit falsk. För mig är han inte ens nödvändigtvis gay, han råkade bara bli kär i en kille och har ljugit om det för sig själv. Ska hålla din kritik i åtanke för nästa version! Fan leta upp mig på facet så snackar vi mer! Kram
 13. Var ett bra tag sen man hängde här på forumet, men tänkte nu göra en liten återkomst med ett manus som, till skillnad från så många tidigare, faktiskt ska filmas. Kritik är därför vikitigare än någonsin! Tillbaka till Tomelilla 12 sidor Drama Kort: Tre barndomsvänner har inte setts sen deras student tio år tidigare. De återförenas nu efter att deras fjärde vän tagit livet av sig i den lilla hålan de alla försökt glömma. Trevlig läsning! /Pandy Tomellila v9.zip
 14. Pandan

  Storm

  Dom må vara duktigt tekniska, men dom kan varken hitta ett bra manus eller berätta en förståelig historia for shit.
 15. Kom ihåg att en manusförfattare samtidigt är immun mot dålig kritik. Filmen sög? Tyckte manuset var dåligt? Titta in på mig - där är regissören som fucka mitt mästerverk! Sen kan en manusförfattare efter att ha sålt tio floppar fortfarande ha precis lika stor chans att sälja en elfte för det som säljs finns helt enkelt där på papper. Det jobbet är gjort. Sen håller ja dock med att manusförfattare borde få mer cred. Hur många regissörer i sverige kan ni räkna upp och hur många författare? moahaha...
 16. På imdb står det short story, sen om den ens blev publicerad eller inte vet jag inte. Vet att dom ofta samarbetar iaf, senast på prestige.
 17. Ja, jag har lagt upp ett manus som heter "när jag skrev memento mori" som fortfarande finns här nånstans. Tjyyyv där som stjäl titlar. Memento är dock inte baserad på en bok utan på en short story av regissörerns bror, och den short storyn hette Memento Mori och blev sedan Memento.
 18. Okej...fattar fortfarande inte vad det svaret ska betyda isf, men aja. Det e bara bra mannen! Japp, stockholms filmskola rullar på, andra terminen nu. Samtidigt pluggar jag annat på dan också så är full rulle för tillfället. Själv då? Rockar på i London eller har du flytt staden som jag? Ha re!
 19. Va...? Nån fiffig förkortning man inte fattar?
 20. Framför allt skulle jag säga att stämning är det viktigaste vilket ett manus måste ha utrymme för. Sen hamnar skräcken väldigt mycket i händerna hos regissören som mer än annars måste vara delaktig i regiarbetet för att få fram riktiga skräckmoment. Annars är det som många säger ljud som spelar in väldigt mycket. Handlingmässigt är ofta det okända bra eller sådant som har kopplingar till äldre tider, mytologier och sagor. En annan typ är den japanska som fokuserar på psykologisk skräck istället för den mer traditionella.
 21. Fick en total nostalgitrip när ja kolla igenom lite gamla manus och det här var faktiskt det första man skrev nånsin. Var en rejäl kick att läsa det igen trots alla mindre lyckade partier :) Kom dock på att regissören till filmen lagt upp den på nätet och att den finns att se, med underbara Josephine Bornebusch i huvudrollen! Kostar tyvärr nio spänn att se, var inte ja som la upp den, men känner att det vore fel att ändå inte ta upp den då ja kommer ihåg alla hetlevade diskussioner kring den. Så ifall ni är sugna så är ni välkomna att kolla in den och mer än gärna kommentera! http://www.glimz.net/search.php?title=ett+minne+blott Ha re bra! /pandy
 22. ja, hade gärna från början haft lite mer dialog där Amanda fattar vad som händer, men var tvungen att hålla igen pga restriktioner. Men kul att ni tycker det så jag vet. Tanken är annars att Amanda fattar på grund av vad han säger och att han tänker lägga på. Det ska vara underförstått att han ringt massa den senaste tiden och gjort allt för att få prata med henne och försöka övertala henne tillbaka, men här så vill han istället lägga på och det enda han egentligen åstakommer med samtalet är att säga hej då. De sista scenerna var bara för att få lite avrundning och avsluta på Amanda som är huvudkarkatären. Samma anledning som berättelsen börjar på henne och inte honom. Att det är klyshigt kan jag hålla med förresten och det är nog för att jag som sagt bara hade drygt fyra sidor att använda mig av. Hade annars gärna utvecklat det mera till runt tio. Men men, tack för kritiken! Ha re bra/Pandy
 23. Storm var det sämsta nånsin och även om fotot är snyggt så är det mycket möjligt att filmen blev mycket sämre pga det, då det är väldigt troligt att skaparna sket i att regissera och skriva och istället bara valde scener som skulle få snyggt foto. Dock inget ont om fotografen i sig, för fotot är jävligt snyggt. Men bra som sagt...vet inte.
 24. Juryarbetet väger tyngre.... skojar du eller? Politiskare priser får man leta efter.
 25. Pandan

  Balansen

  Det jag skulle rekommendera dig är att kolla in ett par av manuset i "kolla mitt manus" och få inspiration och läs kommentererna. Kolla också in den här tråden som tog upp dialog. http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=12185
×
×
 • Create New...