Jump to content

larsson12

Members
 • Posts

  105
 • Joined

 • Days Won

  1

larsson12 last won the day on December 13 2006

larsson12 had the most liked content!

Personlig information

 • Job/title
  med film. tv och reklam

Filmskapande

 • Interests
  Foto

larsson12's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

15

Reputation

 1. var den du är helt enkelt. Det blir alltdid så fel när en ung person försöker "spela" nån annan än sig själv. Man ser det direkt. Det är misstaget som så många unga och barn gör när de har fått massa tips från vuxna. Du ska ta regi så om du gör dig till och samtidigt ska ta regi, det är då det blir galet. Jag lovar, det är bara en nackdel att låtsas och göra saker som du inte gör i vanliga fall. Vi castare märker sånt direkt. lycka till.
 2. Inget illa menat men jag förstår inte riktigt hur du orkar svara så många här och lägga dig i allt på gott och ont samt ha det så på jobbet.
 3. en liten fråga angående detta bara "Min favorit är tex ämnet om invandrare skall kunna svenska för att bli svenska medborgare. Google, google och jag kom fram till att Sverige är en av de få länder som saknar svenska som officielt språk men vi har fem officiella minoritetspråk. Skall dessa svenskar då förlora sitt svenska medborgarskap? Enda skälet till att EU översätter dokument till svenska, är att svenska är officellt EU-språk i... Finland. Kul. Och ämnet skapade mycket diskussion runt kaffebordet på jobbet." Kan du vara snäll och berätta vad du menar igentligen? Jag är nyfiken som fan.
 4. Jag är location scout om det är nåt du behöver hjälp med.
 5. "Min favorit är tex ämnet om invandrare skall kunna svenska för att bli svenska medborgare. Google, google och jag kom fram till att Sverige är en av de få länder som saknar svenska som officielt språk men vi har fem officiella minoritetspråk. Skall dessa svenskar då förlora sitt svenska medborgarskap? Enda skälet till att EU översätter dokument till svenska, är att svenska är officellt EU-språk i... Finland. Kul. Och ämnet skapade mycket diskussion runt kaffebordet på jobbet." Jag fattar inte vad detta har med saken att göra. varför jag över huvud taget nämnde ämnet om tillstånd är att bland just unga filmare finns en föreställning att man måste ha tillstånd för att filma offentliga platser med videokamera. Men det behövs inte. Det är fritt att filma var man vill (i princip, det finns undantag). Ja, Har man bara en kamera så funkar det ju men det jag pratar om är lite större produktioner. Men det är väll lika bra att de lär sig hur det funkar på "riktigt" redan från början. "Hursomhelst, jag tror du kan fortsätta att arbeta som du är van för det fungerar säkert bäst." Ja...::=) jag tror det med. De 12 produktioner som jag har varit platschef på har det funkat så man ska nog inte ändra en vinnande koncept.
 6. Till: Gorse. Jag ber om ursäkt för mitt tidigare inlägg. Jag är lite klumpig av mig så ibland kan jag utrycka mig lite otrevligt. Jag har läst många av dina inlägg och du verkar kunna en hel del faktiskt. Sen är det ju hedrandrande att du svarar på många ungas frågor. Dock påminner du mig om många som har pluggat till sig en hel del och inte verkar förstå hur tillstånd igentligen fungerar i praktiken.
 7. "Jag läste föresten på stockholmsstads hemsidor att om ni tex invaderar ett kvarter och tar upp 10 parkeringsplater och BETALAR parkeringsavgiften så behövs naturligtvis inget tillstånd för det heller så länge man inte överskrider maxtiden. (om det bara är parkering ni nyttjar) "Nu tror jag faktiskt att du ljuger. Jag jobbar med detta dagligen så motbevisa mig killen. Vilka sidor har du läst om detta? Alla som jobbar med film i sthlm skulle vilja veta det. Du verkar veta nåt som vi alla andra inte får veta. Jag har aldrig fått tillstånd för att kunna ta en vanlig parkerinsplast i förväg även om jag betalade för den.
 8. Men det blir ju lite svårt att kunna filma om vi inte får tillstånd för att kunna parkera produktionsbilar, ett elagg, ställa upp lampor mm. Jag söker alla dessa tillstånd för att kunna genomföra själva filmandet. Annars hade jag skitit i det så klart. Det finns lagar och förordningar som reglerar allt detta. Jag förstår verkligen inte vad du menar. Varför skulle jag söka alla dessa tillstånd om det inte är för att jag skulle kunna genomföra själva filmandet??
 9. Självfallet är det fullt möjligt att spela in på järnvägsspår, Det finns hur många järnvägsspår som helst som inte trafikeras, så varför krångla till och försöka få tillstånd för ett trafikerat järnvägsspår. Ring till bakverket och fråga om de har något tips om icke trafikerad järnvägsspår som ligger nära.
 10. Jag söker en praktikant som kan assistera mig i 7 veckor från med den 19 maj. Jag ska jobba med tre produktioner. Den personen måste ha körkort och måste vara från Stockholm. Du kommer att få en viss ersättning, Dvs att vi betalar så du kan leva till skilnad från andra idiot bolag där en praktikant är inget värt. om du är intresserad så skicka ditt cv med en bild.
 11. jag jobbar som Location Manager och var enda dag upptäcker jag nya regler. För en reklamfilm på stan måste jag ansöka om tillstånd för enbilburen elagg som räknas som fast objekt eftersom man drar kablar från den. Sen måste jag ansöka om parkeringsplatser som jag kan kona av i förväg. Då får man tillstånd för höst tre bilar, På en reklamfilm så har man minst 10 bilar. Ska vi ljussätta utifrån, då måste jag söka tillstånd för det med. Har vi kvällsinspelning och vi använder rök då gäller det att man ringer och informerar brandkåren. Då har jag inte nämt allt annat som man får avtala med bostadsföreningen och ägaren av inspelningsplatsen. Men är man ett litet team så kan man skita i det mesta eftersom man har råd med att bli bortkörda men jobbar man med en produktion som tickar pengar så är det nog bäst att man anlitar någon eller själv undersöka grundligt vad som krävs för att kunna på just den plats som man vill filma på.
 12. Jag har rekat några gånger på biosalonger och filmat men då hyrde vi hela salongen mm. Men då betade en stor summa för att kunna filma och hade egna filmer som visades på duken. Men nu har du inte de pengarna så gå till den tilltänka biografen och berätta om din projekt. De har testkörningar på filmer mm så fråga om du kan filma medan de kör såna tester. Jag är helt säker på att du inte får lov och filma under visningarna annars. Anledningen till det är många, risken att du stör biobesökarna, att det inte är en allmän plats, Samtiga som befinner sig i salongen måste ge sin tillåtelse eftersom det finns risk att du kan smygfilma. Så det är inte ens värt att fråga om du kan filma när de har sina visningar. Satsa på att komma in när de inte har besökare.
 13. ett litet och tråkigt tips bara när det gäller att använda rök utomhus, Ring till brandkåren innan och medela att ni ska använda rök annars är risken ganska stor att nån ser röken på lång håll och ringer brandkåren. Då står ni för utryckningen.
 14. "Definitionen på homosexualitet är ju ganska enkel. Två brudar eller två snubbar knullar med varandra och gillar det." Det var faktiskt illa beskrivet.... Att vara homosexuell betyder inte enbart om sex.
 15. Jag tror säkert att både du och jag tror på personlig frihet så vad två vuxna gör i sängen är väll upp till dem. Personligen skiter jag i vad mina vänner har för läggning, hudfärg, eller har för social status.
×
×
 • Create New...