Jump to content

Fagerhultarn

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Chris Cunningham, Marilyn Manson och Kevin Smith Filmer: Crank, Hot Fuzz, Pulp fiction, Saw, 300 och Silent hill
 • Gear
  Digital fusion, after effects, premiere pro och photoshop
 1. Hejsan ! Jag håller på med ett klipp i 720p som ska upp på nätet. Problemet är att dom varianter jag har kört blir på ett par gig istället för mb. Ett annat är att mitt premiere pro krashade stup i kvarten så det sista blev gjort i AE. Så det ska köras ut ur AE Mina frågor är alltså: Vilken komprimering funkar bäst för få ut på ex. Youtube? Hur får jag tag i andra komprimerings metoder till mina program?
 2. Har du en webbadress så man kan se hur det ser ut nu ?
 3. Hejsan ! Tänkte höra om det fanns några här som är filmintresserade i Jönköpings trakten som skulle vilja bilda en filmgrupp. Har hållt på med film till och från, men nu var det ett tagsen sist. Hade vart kul att göra film/musikvideo med nya människor från trakten. Det jag har hållt på med inom film har varit VFX, redigering, foto och regi. Så är det några som är intresserade är det bara att skriva här så skickar jag ett PM med kontakt info. //Micke
 4. Om du har facebook så kan du lägga in annonsen i denna grupp: http://www.facebook.com/group.php?gid=133248420027849 Finns en hel del kontakter inom musik och ljud inom gruppen.
 5. MediaNeeds är en grupp på facebook som samlar alla som jobbar inom och för media. Här kan vi tipsa om jobb, hjälpa varandra med olika mediaprdouktioner, visa upp våra showcase för varandra m.m. Just nu har vi gruppen: Fotografer Redigerare Compositors Webbdesigners Ljudläggare Musiker Konstnärer Grafiker Men guppen är även gjord för skådespelare, statister, modeller m.m. För mer info besök gruppen: http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=133248420027849
 6. Den spelar bara in 25p va? Hade gärna velat ha en kamera som man kan göra lite snyggare slow-motion scener med. Annars låter väldigt lockande pga jag är behov av en systemkamera med, men inte lika mycket som video dock.
 7. Funkar verkligen Canon 550D bra att filma med i jämförelse med dom andra? Fast den kanske är mer för stativ filmning än rörligt (tanke på manuella fokuceringen).
 8. Jag letar efter en kamera för att kunna göra filmer för mestadels webb, men också för presentation. Detta är specifikationerna som jag vill finnas med: * HD i 25p/50i * Körs på band eller minne * Ska finnas ingång för mick * Ett bra stativ ska kunna passa * Kostar mellan 5-10 000kr Finns det någon bra för de priset?
 9. Jag vet inte om det är rätt del av forumet jag ställer denna fråga, men jag måste veta. Alla som har gått på bio den senaste tiden har ju fått se Vattenfalls reklam med "energin ljuset". Hur har dom gjort den? Har de haft en stark lampa, kört stop motion och paintat bort sladden ? Hittar inget svar någonstans eller "behind the scenes". länk: http://www.youtube.com/watch?v=ZxrlXio4NRM
 10. Ett tips: Lägg inte upp något som du har gjort på bara 5 timmar. De hade vart en sak om du hade gjort en effekt på 5-10 sekunder, men ett klipp över 3 min ?! Det känns bara hafsigt gjord utan nån energi bakom det, rent latmans projekt (typiskt tonårs grej). Folk på detta forumet vill ha högre standard på filmerna där någon har lagt ner mer själ i sitt skapande. Därför känner nog flera, precis som jag, att denna film inte hör hit och därför uteblir kommentarerna också för man känner inte att detta är något seriöst. Lägg ner minst en vecka på sånt här projekt så att man ser att du har job
 11. [ Jag har letat efter en hyfsad greenscreen i typ hundra år nu men allt är så "tjotablankans" dyrt! ] Varför det är så dyrt med sådan färg är att den innehåller ett typ av metall spån i för att få mer reflektion av färgen in i kameran (om jag inte minns helt fel) + att de inte många som går och köper sig sådan färg till hemmet precis. Om man inte vill satsa på en proffsstudio så går det lika bra med ett skarpt grön tyg eller färg. Det ända som kan hända att du får lägga ner lite mer tid på keyingen sen. I värsta fall kan man ju alltid rotoscopa :)
 12. När det gäller Arclight idé gäller då att inte ljuset ändra sig under sekvensen eller något annat just där platen ska vara. För då syns den trackade bilden väldigt lätt. Då är det bättre med frame by frame. Men annars är att tracka på photoshopbilden snabbaste sättet för att få ett bra resultat.
 13. Jag håller med dom andra när de gäller att de är som en vanlig svensk rap-video. Det som jag tyckte var mindre bra var att de kanske var lite väl mycket svarta rutor-klipp. Det hade nog varit bättre att ha samma scen fast i flera vinklar istället. För det blir jobbigt när de blinkar med svartruta för ofta i en video tycker jag. Sen att ha en lensflare som är statiskt medans bakgrunden är rörlig känns onödigt eftersom det syns väldigt tydligt (ca 02.50 i videon) Annars var den helt ok video.
 14. Väldigt bra video....vilket program använde du för planeterna i början? Med ljuseffekterna...är de trapcode shine du har använt dig av då elle ? Nånting jag tycker du borde tänka på är mer filmningen. Skulle vilja se fler olika klipp, det blir rätt tråkigt med klippet från sidan som dyker upp av 5:e sekund typ. Kanske filmat en band medlem i taget och några närbilder. Det hade fått lite mer variation i videon. Annars var de bra jobbat. Du kan inte lägga upp den så att man kan få slippa youtube komprimeringen?
 15. du får färgkorrigera den i datorn. Det finns flera olika program du kan använda dig av. t.ex. After effects
×
×
 • Create New...