Jump to content

Fagerhultarn

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

Everything posted by Fagerhultarn

 1. Hejsan ! Jag håller på med ett klipp i 720p som ska upp på nätet. Problemet är att dom varianter jag har kört blir på ett par gig istället för mb. Ett annat är att mitt premiere pro krashade stup i kvarten så det sista blev gjort i AE. Så det ska köras ut ur AE Mina frågor är alltså: Vilken komprimering funkar bäst för få ut på ex. Youtube? Hur får jag tag i andra komprimerings metoder till mina program?
 2. Har du en webbadress så man kan se hur det ser ut nu ?
 3. Hejsan ! Tänkte höra om det fanns några här som är filmintresserade i Jönköpings trakten som skulle vilja bilda en filmgrupp. Har hållt på med film till och från, men nu var det ett tagsen sist. Hade vart kul att göra film/musikvideo med nya människor från trakten. Det jag har hållt på med inom film har varit VFX, redigering, foto och regi. Så är det några som är intresserade är det bara att skriva här så skickar jag ett PM med kontakt info. //Micke
 4. Om du har facebook så kan du lägga in annonsen i denna grupp: http://www.facebook.com/group.php?gid=133248420027849 Finns en hel del kontakter inom musik och ljud inom gruppen.
 5. MediaNeeds är en grupp på facebook som samlar alla som jobbar inom och för media. Här kan vi tipsa om jobb, hjälpa varandra med olika mediaprdouktioner, visa upp våra showcase för varandra m.m. Just nu har vi gruppen: Fotografer Redigerare Compositors Webbdesigners Ljudläggare Musiker Konstnärer Grafiker Men guppen är även gjord för skådespelare, statister, modeller m.m. För mer info besök gruppen: http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/group.php?gid=133248420027849
 6. Den spelar bara in 25p va? Hade gärna velat ha en kamera som man kan göra lite snyggare slow-motion scener med. Annars låter väldigt lockande pga jag är behov av en systemkamera med, men inte lika mycket som video dock.
 7. Funkar verkligen Canon 550D bra att filma med i jämförelse med dom andra? Fast den kanske är mer för stativ filmning än rörligt (tanke på manuella fokuceringen).
 8. Jag letar efter en kamera för att kunna göra filmer för mestadels webb, men också för presentation. Detta är specifikationerna som jag vill finnas med: * HD i 25p/50i * Körs på band eller minne * Ska finnas ingång för mick * Ett bra stativ ska kunna passa * Kostar mellan 5-10 000kr Finns det någon bra för de priset?
 9. Jag vet inte om det är rätt del av forumet jag ställer denna fråga, men jag måste veta. Alla som har gått på bio den senaste tiden har ju fått se Vattenfalls reklam med "energin ljuset". Hur har dom gjort den? Har de haft en stark lampa, kört stop motion och paintat bort sladden ? Hittar inget svar någonstans eller "behind the scenes". länk: http://www.youtube.com/watch?v=ZxrlXio4NRM
 10. Ett tips: Lägg inte upp något som du har gjort på bara 5 timmar. De hade vart en sak om du hade gjort en effekt på 5-10 sekunder, men ett klipp över 3 min ?! Det känns bara hafsigt gjord utan nån energi bakom det, rent latmans projekt (typiskt tonårs grej). Folk på detta forumet vill ha högre standard på filmerna där någon har lagt ner mer själ i sitt skapande. Därför känner nog flera, precis som jag, att denna film inte hör hit och därför uteblir kommentarerna också för man känner inte att detta är något seriöst. Lägg ner minst en vecka på sånt här projekt så att man ser att du har job
 11. [ Jag har letat efter en hyfsad greenscreen i typ hundra år nu men allt är så "tjotablankans" dyrt! ] Varför det är så dyrt med sådan färg är att den innehåller ett typ av metall spån i för att få mer reflektion av färgen in i kameran (om jag inte minns helt fel) + att de inte många som går och köper sig sådan färg till hemmet precis. Om man inte vill satsa på en proffsstudio så går det lika bra med ett skarpt grön tyg eller färg. Det ända som kan hända att du får lägga ner lite mer tid på keyingen sen. I värsta fall kan man ju alltid rotoscopa :)
 12. När det gäller Arclight idé gäller då att inte ljuset ändra sig under sekvensen eller något annat just där platen ska vara. För då syns den trackade bilden väldigt lätt. Då är det bättre med frame by frame. Men annars är att tracka på photoshopbilden snabbaste sättet för att få ett bra resultat.
 13. Jag håller med dom andra när de gäller att de är som en vanlig svensk rap-video. Det som jag tyckte var mindre bra var att de kanske var lite väl mycket svarta rutor-klipp. Det hade nog varit bättre att ha samma scen fast i flera vinklar istället. För det blir jobbigt när de blinkar med svartruta för ofta i en video tycker jag. Sen att ha en lensflare som är statiskt medans bakgrunden är rörlig känns onödigt eftersom det syns väldigt tydligt (ca 02.50 i videon) Annars var den helt ok video.
 14. Väldigt bra video....vilket program använde du för planeterna i början? Med ljuseffekterna...är de trapcode shine du har använt dig av då elle ? Nånting jag tycker du borde tänka på är mer filmningen. Skulle vilja se fler olika klipp, det blir rätt tråkigt med klippet från sidan som dyker upp av 5:e sekund typ. Kanske filmat en band medlem i taget och några närbilder. Det hade fått lite mer variation i videon. Annars var de bra jobbat. Du kan inte lägga upp den så att man kan få slippa youtube komprimeringen?
 15. du får färgkorrigera den i datorn. Det finns flera olika program du kan använda dig av. t.ex. After effects
 16. Det är sant rabies, vem ska man satsa på annars ? Jag tror inte de är fel på filmskaparna, de är mest att alla satsar på drama eller kriminaldeckare för de är mest "safe". Jag hade tyckt att SFI eller ett produktionsbolag borde dra igång någon typ av tävling eller något likanande och låta folk skicka in en synopsis på en filmidé. De fem bästa bidragen skickar får skicka in sitt manus för granskning. Det manus som är bäst och inte kräver storbudget gör de en film på. Det ända kravet i tävlingen är att den inte få vara ett klassikt drama. För jag tror man måste öka vyerna för filmidéer, få
 17. Crank var den senaste jag såg. Jag tycker att man borde se filmen för att filmidén är väldigt bra. Det finns en del toppar i storyn och filmässigt som jag gillade. Annars såg jag för andra gången 300. Den behöver man inte säga så mycket om. Det är bara att kolla på den och njuta.
 18. håller med att snabba diskar som raptor är något du borde sträva efter som arbetsdiskar, sen gör du RAID mellan dom så blir det bra med krut och om en disk rasar så har du kvar informationen på andra disken. Har sedan kanske en större disk (500 gb) där du sparar ner färdiga projekt och en lite mindre för bara ljud. Så skulle jag har gjort de. Tänk på att 4 gig i ram kanske inte är det bästa. Kolla så att det är snabba ram istället för 2 gig ram-minnen, dom kan vara så sega att 2 gig med 1 gigs ram-minnen kan vara ett bättre köp. Det är inte minnets kapacitet du är ute efter utan tiden för m
 19. Något som jag tänkte på mycket var blodet. Det var för rött. Testa att blanda med kaffe eller soya så att de blir mörkare. Sen var de flammorna ur vapnet som inte såg så jätte bra ut (tips: kolla på en långfilm och gå igenom skjutscenerna frame by frame. Då ser du hur flamorna beter sig ur vapnet). Annars var den helt ok.
 20. Nu kanske du tänker på dom färdig gjorda camerashaken som finns med i programmet. Dom funkar inte. Däremot kan man filma ett kryss på en vägg med en handhållen kamera och sedan stabilisera den. Tar sedan stabilserings noden och koppla in den på filmklippet så har du naturlig kamerashake. Det brukar funka, de gäller bara att filmen du ska lägga de på ha lite "extra" runt om så att bilden kan röra sig utan att inte kanten syns.
 21. Dv kvalité symboliserar jag med amatörkamera mer än hd. Men om ett par år kanske jag har ändrat mig när det blir standard kameran som dv-kameran är idag i vanliga hem. Som de ser ut just nu är de för lite hd kameror som finns hos svensson familjerna enligt mig.
 22. Det är 3d, sen när den är helt stängd så är de en "mask". Ett tips för alla som vill veta mer om hur de gjorde matrix filmerna borde leta efter "revisited". Själv hittade jag Matrix revisted för 60 kr på ICA, där går de igenom allt gällandes filmen. Riktigt bra ! Det finns för reloaded med, kanske för revolution också. Har inte sett den i butiken iallafall.
 23. När jag såg JJ Abrams nya film trailer så tyckte jag att den var en bra idé att de såg ut som amatörfilmning. Den står ut lite mer jämfört med dom klassiska effektfilmerna (spiderman, Fantastic four, x-men m.fl). Blir ju inte mindre intressant när man inte riktigt får reda på vad filmen handlar om i trailern :P Man kan ju fortfarande filma materialet med en hd-kamera, fixa effekten och sedan rendera ut den i dv-kvalité. Kameraskaket kan man lägga på efteråt för att få en känsla av amatör filmining, för att kunna lägga in effekten lättare. Att försöka göra bra effekter på ett dv-material ä
 24. Det är inget fel i programmet, felet är nog ditt val av komprimering och fil format. Testa att göra en quicktime med sorenson 3 komprimering istället. Då får du en hyfsat liten fil med duglig kvalité. Sen får du inte glömma att youtube komprimerar i sin tur också, därför ser det alltid dåligt ut när man har lagt upp den via youtube.
×
×
 • Create New...