Jump to content

Kii

Members
 • Posts

  14
 • Joined

Kii's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Vad gick intervjuen ut på? vad var det för slagsfrågor? är det mest för at se vilka som kommer fullfölja utbildningen så dom inte riskerar att missa pengar på att folk hoppar av? blir lite annorlunda situation när man ska bli antagen till något som sen kostar mycket pengar.
 2. Såg att Sfs förlängt ansökningstiden. Tror ni dom har dåligt med ansökningar? hur många är det som brukar söka dit? är det någon som varit på intervju? eller är det ens någon som sökt? (vet att det finns tidigare trådar men dom kändes oaktuella då dom var så pass gamla.)
 3. Av dom två skulle jag valt en tredje.. HV20.. ser inte lika tuff ut som hv30 men ska mycket till om du inte ska få ut lika bra material med den.. och går att hitta till riktigt bra priser nu när hv30 kommit ut..
 4. Var inne på att annat forum och hitta en länk till en sida som jag gillade, tänkte tipsa om den.. http://www.documentarycorner.com dom har ett forum också men det var tvär dött hehe så jag tror jag stannar här:)
 5. Dom finns på cocktail på skånegatan.
 6. Luzor har självklart rätt jag kan bara relatera till dm-50 tillsammans med hv20. På en tystare kamera som tex en hårddisk kamera kanske den funkar bättre.. bruset på testklippet kanske inte kom från kamera surr vid det tillfället men det är iaf så det låter även om man är i ett tyst rum med hv20..
 7. japp. samma brus rakt igenom.. när jag testade den ute på en stor gata med mycket andra störande ljud kändes "surret" inte riktigt lika påtagligt men ändå långt ifrån att man skulle kunna använda det i någon form av "seriös" amatör production. och inomhus tar det mer eller mindre över helt . kan säga att canon räddar sig lite med att ha ett ljud exempel på sin hemsida som inte heller låter bra så man kan inte säga att dom lovat något dom inte håller..tyvärr hitta jag detta först efter jag köpt micen :( det är så här det låter (fast högre om man vill spela in någon som talar i en normal samtalston) http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Camcorders/High_Definition_HD/tech/Mic_input_with_audio.asp
 8. Köpte dm-50 till min hv20 härom dan och måste säga att jag ångrar mig!! jag hade inte förväntat mig jätte mycket av en mic i den prisklassen(även om den är dyrast i den klassen) men för mig känns den oanvändbar.. visst det jag filmar låter bra men det är ett konstant rätt högt surr från kamera motorn som efter några minuter blir riktigt jobbigt!! vissa här verkar ju nöjda med den så det kanske är en smaksak men tycker att om man inte bryr sig mer om ljudet än att man kan stå ut med det motor surr som dm-50 tar upp så kan man lika gärna nöja sig med den inbygda micen. jag skulle om jag fick välja igen testat röde micen istället då kan jag iaf ta bort den från kameran när jag vill spela in..
 9. i vilket program gör dom southpark? för det är väl data animerat på något sätt?
 10. Kii

  pc eller mac..

  Förstår att kampen mellan mac och pc inte går att lösa i ett forum på internet.. men om man bara jämnför min nuvarande dator 1,8GIGABITE:)centrino 512ram 64delat grafikkort.. med tex en ibook 1.33... då jag ska använda datorn till att jobba med hemsidor och övrig layout och foto redigering först och främst.. vilken klarar jobbet bäst.. kanske till och med inte spelar någon roll??
 11. Kii

  pc eller mac..

  med tanke på att en ibook har 32mb grafik och 1,33 i processor.. antar att dom är annorlunda uppbyggda men har inte riktigt fattat det där..
 12. Kii

  pc eller mac..

  Hej sitter med en 1,8mhzcentrino 512ram 64mb grafikkortdelat.. men är sugen på att byta till mac.. skulle en ibook eller powerbook med tex 1,33mhz 512ram vara bättre att jobba med om man vill syssla med animation och liknande eller är det bara snack attmac är bättre?
 13. Jag undrar vad jag behöver för dator (mac eller pcspelar ingen roll) för att kunna klippa film..
×
×
 • Create New...