Gå till innehåll

Ingmarrr Barjmannn

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Utmärkelser för Ingmarrr Barjmannn

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Du kanske har lyckats fånga film men ser det inte! Nu är jag ingen höjdare på premiere men ändå, det är inte som så att du har bockat av rutan förhandsgranskning. Det alternativet brukar finnas med i diverse redigeringsprogram om man vill spara på datorns resurser.
  2. [citat=gorse]Om jag kommer ihåg det på måndag, så skall jag posta en länk till en sida om hur man stänger av tjänster i XP och vässar prestanda. Ger förbluffande resultat även om windows blir lite vingklippt.[/citat] Tack gärna! [citat=Munthe]Högkvalitativ (så kallad "mastering") mjukvaruencoding till Mpeg2 tar tid. Oavsett system. Ju fler pass desto längre tid och bättre resultat. Det kommer man inte ifrån. Sedan kommer här urgammla yrkesmannakunskaper om ickelinjära digitala redigeringar som jag plockat upp dem från postproduktionskoordinatorer, Avids-servicetekniker och utvecklare av programvaror som Premiere Pro, FCP, Media100 och Avid. Dom är: 1. Ljud och bild på separata scratchdiskar (det betyder program på systemdisken, video på en och ljudet på en). Leksaksprogrammen kan inte separera ljud och bild så den här punkten berör inte dom. 2. Ha aldrig någonsin virusskydd på en dator som skall användas för redigering. Någonsin. NLEer gillar inte att fråga Virusprogram om tillstånd varje gång den gör någonting och Virusprogram gillar inte dåriga NLEer som skräpar ned diskarna med filer i hastigheter från 3,6-120MB/sec. Fråga Avids tekniker vad dom tycker om Virusprogram och dom kommer att förvandlas till sura citroner. 3. På PC; en MB virtuellt minne över det fysiska. 4. All form av fildelning ska vara av. 5. Monitorer skall vara ställda på tusentals färger (absolut inte miljoner - det underlättar vansinnigt för programmens egna interna GPUn). 6. Storleken på minnestilldelningen är oftast viktigare än processorns kraft.[/citat] Ännu mera tack, kan nog bli riktigt bra detta. För att visa mig lite på styva linan så kan jag berätta vad jag gjorde tidigare i veckan. Införskaffade en ny hårddisk som delades upp i 2 partitioner allt enligt vad jag skrev i början av tråden. Har installerat win XP HE på denna samt program för videoredigering. Inget antivirus eller annan skit heller för den delen, vid koll i aktivitetshanteraren så är det häpnadsväckande få synliga processer igång gentemot när jag kör med den äldre masterdisken och alla dess installerade program.
  3. Tog väl i lite apropå smälta/brinna.. Hehe AVID, nej. Jag är lite simplare än så. Adobe Premiere, Pinnacle och nu skäms jag, Movie Maker. Det senaste fungerar i mitt tycke väldigt bra och är lättförståeligt, läst någonstans att det har en tendens att krascha. Har dock aldrig hänt mig. Duger gott för de små jobben. Jo, koda om till mpeg2 tar tid men uppemot ett dygn känns lite väl mycket. När jag fångar film, bearbetar och slutligen sparar den, bör allt detta hanteras på hårddisk 2. H-partitionen? Lite ny fråga när jag ändå är igång. Fånga video för senare uppspelning på tv eller i sämsta fall för nerladdning på nätet, hur hög kvalitet bör jag spara fångad film i? Är medveten om att ju högre kvalitet jag fångar video i ju fler möjligheter att välja slutkvalitet får jag men det behöver ju inte gå till överdrift, lagom är bäst.
  4. Hej, ny här. Har provat att söka då jag tror att denna fråga kommit upp tidigare, tyvärr är jag usel på att söka. Har gjort många små filmsnuttar de sista åren som jag lagt ut på internet, dessa är inte speciellt krävande för datorn. Vid ett par tillfällen har det dock handlat om stooora arbeten. Att klippa ihop film är kul men att göra den redo för exempelvis DVD är ju bara: Ha ha ha! Har ett antal program till mitt förfogande, vet dock inte vilket som jag ska specialisera mig på, men det är ointressant för tillfället. Oavsett vilka program jag provar så brukar jag konstant bli missnöjd med slutresultatet. Jag är väl medveten om att det tar tid att spara en film oavsett om det handlar om vanliga filformat eller anpassat för DVD. FRÅGAN! Har en 3,2 Ghz Pentium 4 multithread-processor dator med 1 GB minne och 2 stycken 250 Gb hårddiskar. Hårddisk 1 rymmer c-partition med operativsystem och program samt d-partition för blandat innehåll. Hårddisk 2 är enbart en partition kallad H. Firewire finns och används flitigt. Hur bör jag ställa in vart filmerna ska placeras i de olika stadierna för att programmen ska arbeta så smidigt/snabbt som möjligt. Jag inbillar mig att med er hjälp så borde det gå aningens bättre än vad det hitills gjort. Ibland inbillar jag mig nästan att moderkortet ska fatta eld och hårddiskarna smälta ihop till en massiv klump av metall.
×
×
  • Skapa nytt...