Jump to content

tattarn

Members
 • Posts

  61
 • Joined

tattarn's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag har en JVC HD110 och vill få in råmaterialet i 10bit då jag vill ha så mycket färginformation som möjligt. Är jag ute och cyklar nu? Går det över huvud taget?
 2. 16kolon9; Tack för det ingående svaret, men jag har inte en liten kamera, det är det som är grejen. Såhär ser den ut http://i219.photobucket.com/albums/cc222/davidsandberg/jvcgyhd100_rigg.jpg Det är omöjligt att springa omkring och hålla denna framför sig som en liten dvkamera, det är därför jag behöver en steadicam med en extern monitor.
 3. Munthe; Vi pratar Steadicam, jag har en JVC HD110 med m2 adapter. Hela riggen väger c.a 7 kilo så jag behöver en rigg som stöder så pass tung kamera. Jag kan knappt ha den på axeln nu utan att bli helt slut ganska snabbt. Anledningen till att jag vill hyra in en steadicam är att jag har en idé om en väldigt lång tagning som troligtvis skulle vara jobbig att kolla på om den var skakig, skådespelarna kommer röra sig över en lång sträcka. Men du har helt rätt, det bästa är nog att hyra in en steadicam-operatör. Känner du till någon duktig i Stockholm - samt vad brukar det kosta ungefär? Sen vad tillkommer, måste jag hyra in någon som kan dra skärpa också?
 4. Tack för svaren, 16kolon9; Hur lärde du dig använda steadicam (eller annan stabilisator-rigg) - och hur lång tid tog det innan du kände dig säker?
 5. Hur pass svårt är Steadicam att hantera? Jag funderar på att hyra in en till ett projekt där jag står för foto, men jag har aldrig använt Steadicam över huvud taget. Hur lång är inlärningskurvan för att kunna hantera riggen någorlunda iaf? Jag frågar eftersom att jag inte vill slösa pengar på någonting som jag ändå inte kommer kunna hantera.
 6. Känner ni till någon greenscreenstudio i Stockholm som uthyres?
 7. lilla_farbrorn: Den är snarare grymt snygg! Den klassiska exploitation stilen tycker jag funkar kanon med innehållet. Det är väl en fråga om smak egentligen men jag fattar bara inte hur folk kan tycka det här är dåligt. Överdriven action, coola skådisar, snyggt foto, brudar, explosioner, Danny Trejo, vad mer kan man önska sig?!
 8. Anna_Dea: Nej det kan man inte.
 9. http://media.themoviebox.net/db/0079.php Tarantino och Rodriguez, kan det bli bättre?
 10. Det går inte att spela upp hd på en vanlig 4:3 tv.
 11. japp 3ds max är det. ash: har jobbat utifrån kort för att skapa modellerna sen även mappat med samma kort som texturer.
 12. Bullettime är ju en schysst effekt. Ville prova på detta men var lite osäker på hur man skulle kunna lösa det på ett snyggt sätt. Drog en google och hittade lite intressant läsning om hur de hade gjort "Burly Brawl" fighten i Matrix reloaded (x antal agent smiths som hoppar omkring) där de använt sig av "image-based rendering". Kan inte säga att jag gjorde på exakt samma sätt men nåt åt det hållet. Man ser väl att det är datagjort men jag tycker det blev rätt coolt ändå! http://hem.bredband.net/b297997/bullettime.jpg Ladda hem klippet HÄR! Vad tycker ni?
 13. Kan man kolla på oscarsgalan live nånstans på internet? Jag har inte femman.. :/
 14. Någon som vet varför dom inte sänder? Finns ju så sanslöst mkt skit som sänds och när det väl kommer ett program som är värt så skippar dom det, vad fan tänker dom med?
 15. Annars kan du köpa en filmklappa för 229 spänn här: http://www.filmaffischer.com/popup.php?popid=1945
×
×
 • Create New...