Jump to content

Usarpe89

Members
 • Posts

  635
 • Joined

Everything posted by Usarpe89

 1. Haha ja de här killarna är inte de mest strukturerade så de ringde mig på min födelsedag och frågade om jag kunde filma, så då planerade vi lite snabbt hur de ville ha videon och så kom jag med lite idéer. Sen tog vi det inomhus. Dagen därpå dök de upp hemma hos mig och väckte mig bakfull och jävlig som jag var. sen spelade vi in resten på takterassen utanför min studentkorridor. Jävligt oplanerat rättaresagt, storyboard vet de itne ens vad det är^^
 2. Några kompisar hade som projektarbete att göra en musikvideo till sitt band med nollbudget. Så de bad mig göra den åt dom. Lata jävlar^^ Ta gärna en titt!
 3. Som du själv påpekar är den lik många andra filmer (Boondock saints, Death sentence, och kommande Harry brown), men som träningsgrej funkar det ju fint! Det som i min mening kan kännas lite ologiskt är att Andreas dödar Johans mamma. Då skulle det kännas mer logiskt om tex gänget som Johan bråkade med försöker hitta Johan när han kommit ut ur fängelset för att hämnas och dödar både Andreas och hans mamma för att få reda på vart han är någonstans, och att Johan sedan flippar ur och återgår till sin känslokalla personlighet i jakten på hämnd. Bara en spontan tanke!:)
 4. Långfilm är målet! Jag har ingen riktigt plan. Jag har just skrivit ned en lista med svenska producenter som jag ska skicka synopsiset till. Det jag hoppas på nu är att någon ska nappa och ge mig utvecklingsstöd!:) Funkar inte det får jag hitta på något annat, kanske skicka det till utländska producenter.
 5. Intressant! Det tål att tänkas på. Igår var en produktiv dag och jag är nu uppe i v7! Av jord är du kommen kort syn7.doc
 6. Är den lesbiska tjejen i V för Vendettas brev från fängelset baserad på det här? För det var väldigt likt! *Tänker alltså på Sara's V.O. i början av sida 2
 7. V4! Inga jätteändringar så jag är fortfarande i behov av kritik och tankar! Av jord är du kommen kort syn4.doc
 8. Klart man gillar Romero!;) Svenska är tanken, men om en producent skulle vilja göra den på engelska för att få en bredare marknad för den, så skulle jag inte gnälla.:) Tuff fråga. Om en producent och SFI faktiskt skulle nappa på det här i nuläget, skulle jag nog inte våga ta på mig det ansvaret pga bristande erfarenhet vad det gäller "riktiga" filminspelningar. Däremot skulle jag vara väldigt selektiv med vem som skulle få göra den, och jag skulle vara på plats under inspelningen för erfarenhetens skull! --------------------------------------------------------- Det jag verkligen skulle vilja ha idéer på är en schysst set-up som ger en riktigt bra pay-off i slutet! Alltså på ett ungefär samma slut, fast med någonting mer! PS. Josse - endast människor kan bli zombies, och endast kroppsvätskor smittar;) Men tack för tankarna! Keep em comming!
 9. Haha, no probs!:) Jag tycker också filmen känns ganska solid egentligen, det ända som jag inte är helt nöjd med är slutet. Det känns som att det borde finnas något... mer. Någon extra twist eller fördjupning. Just nu kan jag tycka att det känns lite "Jahopp...". Såatteh... Hit me! Kom med idéer och kritik för fulla muggar!
 10. Hallå! Fan vad kul med svar så snabbt! Det uppskattas verkligen! Jag måste säga att jag håller med er båda! Film är självklart att i många fall förvränga verkligheten, och detta är definitivt ett av fallen. Däremot tycker jag det är enormt viktigt att, när man skapar sin egen värld och egna gränser, hålla sig till dessa gränser. Därför tror jag att jag lyder Josses råd på den här punkten, och flyttar sprinkler systemet, kanske inte fem timmar, men vad sägs om att sprinklern redan är igång när Berit blir nermald, och strålarna då ändrar färg till blodigt rött?:) Josse: Först och främst vill jag påpeka att jag bestämt mig för att följa faktan i "Zombie survival guide: complete protection of the living dead" ganska hårt i den här filmen (Genom detta blir zombies ganska harmlösa för vanliga människor, men ett stort problem för pensionärer). Därav kan jag inte låta Elin bli biten, då det inte finns någon bot, och detta skulle krossa Lars nyfunna livsglöd. Däremot tror jag att jag kommer låta Kevin bli biten i slutet, vilket leder till att Lars måste skjuta honom, då Kevin vägrar bli en levande död (zombierna är en metafor för hur de boende på ålderdomshemmet som inte värderar sina liv längre, praktiskt taget är samma sak som zombies. Kevin vägrade bli en av dessa "levande döda" innan han blev biten och han vägrar nu bli en levande död bokstavligt talat). Antagonisten i filmen kommer ju självklart vara zombiehotet i sig, men framför allt Berit, som beter sig som en riktig Subba mot de boende när hon är levande, och sedan blir en sorts ledarfigur bland zombierna. Därför kan en nemesis kännas onödigt och kommer bli presenterad för sent i filmen, men det skulle ju kunna bli en kul detalj att slänga in! Familjemedlemmar som vaknar - Skitbra! Fast jag tror att om jag använder det, kommer göra om det till en nära vän istället! Terrorister - Känns som att det skulle kunna bli en kul film i sig, men i den här filmen vill jag hålla det lite mer minimalistiskt och mystiskt! Puh! Orkade någon läsa allt?:) Kom jättegärna med mer konstruktiv kritik och idéer. Och följ Josses exempel och ifrågasätt allt ni tycker är oklart eller helt enkelt korkat! Tack!
 11. På den här idén! Förstår att det var oklart, ska fixa!
 12. Tankar hem, köper på DVD eller går på bio! Bio är ju såklart roligast men det är ju inte alltid det går något bra och det är inte alltid man har råd. Fyllebio är annars också en upplevelse i sig:)
 13. Hey! Jag har haft en idé om en zombiefilm som utspelar sig på ett ålderdomshem väldigt länge nu. Jag vet att det kan låta som ett ganska oseriöst projekt men jag ska klämma in seriösare undertoner och svart humor så Drama/komedi är väl tanken. Jag har ett färdigt synopsis (jag har 30 färdiga synopsis på den här idén rättare sagt, men det här är det senaste)! Ändå känner jag att det är något som saknas. Konstruktiv kritik och idéer skulle uppskattas enormt, så var inte blyga nu! Tack på förhand!:) *Var från början tänkt som en rockmusikal men jag kände att SFI inte behöver avskräckas mer än nödvändigt. Av jord är du kommen kort syn3.doc
 14. Lite långdragen, men absolut uppfriskande allt som allt! Grymt jobbat!
 15. Ja william dafoe verkar vara den ände som uteblir:)
 16. Uppföljare på Boondock saints är i görningen! Troy Duffy står återigen för manus och regi. Hur tror ni den blir? http://www.imdb.com/title/tt1300851/ De spelar in för fullt sedan slutet på oktober. Videodagböcker finns på youtube. Själv är jag lite skeptisk, men man får väl hoppas på det bästa?:)
 17. Casablanca måste väl också nämnas:)
 18. gah, vad snabba ni är, ett par minutar att fixa kan man väl få på sig innan ni börjar anmärka^^
 19. Ingen har väl missat Sara Silvermans högst underhållande diss till sin pojkvän Jimmy Kimmel: http://www.youtube.com/watch?v=WLG3S5WzHig Och ingen har väl heller missat Jimmy Kimmels svar: http://www.youtube.com/watch?v=j_pFTAY7MF8 Efter dessa klipp har det kommit en hel del copycat och fan videos, med kvalite som är värd att ifrågasätta, men jag snubblade över en som var rätt intressant... lägg speciellt märke till vem som står som regisör...
 20. Har inte så mycket att tillägga, ville bara hålla med föregående om att detta var riktigt snyggt gjort! Hillade glidecam åkningarna när de sprang genom skogen speciellt! För att kritisera lite så tycker jag inte ni skulle blandat glidecam åkningarna med stillstående kamera på avstånd. Det förstörde fart och spänningskänslan lite! Verkligen toppenjobb! Jättesnyggt!
 21. Säg att du skriver ett manus och skickar iväg till lite producenter. Är det ett grymt bra manus så tror ditt val av högskoleutbildning inte spelar så stor roll. Skola är inte det ända sättet att lyckas.
 22. Soundcheck klar i december? Såpass?:)
×
×
 • Create New...