Jump to content

AndreSjöström

Members
 • Posts

  49
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Andreas Stenberg (Aste Productions)
 • Interests
  Köra cross, skoter & redigera

AndreSjöström's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. menar självklart TV6! Tack så mycket Svezze! Ska kolla upp Trapcode, vad dom har för priser och grejjer, för jag antar att det inte är gratis så klart :)
 2. Hej, jag är en glad amatör som försöker lära mig After Effects, känner själv att jag börjar få relativ koll på programet med hjälp av diverse tutorials. En polare har bett mig göra en liten annimering till hans film. Tänkte då göra nått i stil med kanal 5´s annimering när dom skär ut en 5:a fast hade själv tänkt göra med ett lite mer avancerat mönster. Tyckte min tanke var god och att det borde väl inte vara några större problem att knåpa ihop en kväll. Men har suttit nu ett tag och känner mig helt nollad. Är det någon som har tips på tillvägagångs sättet om nu någon förstår vad jag menar. Tex, tips på hur jag får till gnistor på ett snyggt sätt? Hur får jag gnistorna att följa med själva mönstret? Tack för ni tar er tid! Med vänliga hälsningar
 3. Problem löst, moderator får gärna ta bort inlägget.
 4. Om man vill se en DVD RIP på en DVD spelare, hur gör man då? Finns det något program som gör om avi till DVD? Det går bl a inte i Premiere "unsuported compression" Finns det något enkelt gratis program som gör om till en dvd-image eller dyligt?
 5. Med stor hjälp av Roger (Rogge) har vi nu löst problemet. Det var helt sonika VLC media player som var problemet som inte verkar vilja lira ihop med Encore 2.0s menyer. WinDVD 7 spelade mina menyer utan krussiduller. Tack så mycket Roger, du har gjort mitt liv helt igen! Edit: Är det någon som har samma problem i VLC?
 6. Har nu installerat om Encore och desutom prova med Mpeg-2 då enda skillnanden att den är färdig transcodad. Men självklart har jag samma fel som innan, en död playknapp och huvudfilmen spelas efter rörliga menyns filmklipp är klart. Finns det någon vänlig själ som kan göra en simpel meny med rörlig bakgrund och endast en playknapp. Det borde ju gå att importera in den i mitt encore och bara byta ut asseterna till dem jag ska använda.
 7. Jag har gjort om projektet säkert 10 gånger och får samma fel. Så här är det. Previewen är bara glömma, där syns ingeting alls. Varken film eller meny.. När jag bygger en DVD så fungerar Alla filmer syns helt perfekt, problemet är att playknappen är död och istället visar den hela menysnutten och därefter börjar den spela filmen som är länkad till playknappen, gör jag däremot en enkel vanlig meny utan rörlig bakgrund så visas den bara i bråkdelen av en sekund och sedan startar huvudfilmen.. Ska ta och prova installera om skiten.. Tack iallfall för hjälpen
 8. Ingeting verkar fungera vid previewen för mig, spelar ingen roll om det är en vanlig film fil eller bara menyn. Finns det någon Video Tutorial så som WrigglyVideo har på 1.0:an? Mitt hår börjar bli tunt av allt slitande.. Vad strular?
 9. Previewen i Encore verkar inte gilla mina .avi filer utan visar bara olika färger (typ dom färgerna som är i filmen) Men det allt visas som det ska när man bygger DVDn Bifogar bilder från Encore hur det ser ut.. Jag håller på att bli knäpp!
 10. Tja, då skulle man försöka sig på Adobes DVD program Encore.. Jag har laddat hem trailversionen för att få lite känsla om det är något att ha. Jag tänkte då pröva göra en meny till en gammal film som jag gjorde förra året. Det var inte alls så lätt som jag först trodde det skulle vara. Jag tänkte om jag beskriver hur jag gör nu och dem fel jag får så kanske någon kan peka på vad som inte stämmer. 1. File --> New Project 2. Libary --> Nova Menu.psd --> Set as Defult Menu 3. Menu --> New Menu 4. Eftersom jag bara ska ha en playknapp så tar jag bort Scenes & Extras 5. Sen importar jag 2 .avi filer som "Assets". En ska vara som bakgrund i Menyn och en ska vara själva filmen som startar när jag trycker på PLAY 6. Properties för Menu går jag på Motion sätter Video på "bakgrundsfilmen" och sätter Loop: Forever 7. Högerklickar på "huvudfilmen" --> New Timeline 8. Går in på Layers och Linkar "PLAY" till "Huvudfilmen" 9. Sätter End Action på "huvudfilmen" till Return to last menu 10. File --> Build DVD --> DVD Image Spelar upp filen med VLC Media Player. Fel nr.1 Det går inte att trycka på playknappen, utan den spelar bara igenom hela "bakgrundfilmen" för att sedan börja med huvudfilmen. Fel nr.2 Det är inget ljud i huvudfilmen. Edit: Provade att sätta på ljudspår 3 i VLC och så fungerade ljudet. Hoppas någon kan hjälpa mig vad jag gör för fel!
 11. Vi är ett gäng grabbar från Piteå som gillar dom flesta sorters motorsport. Kolla in filmen på http://www.ugrpite.com eller på http://ugrpite.any.se/Underground%20Racing%20Pite%20-%20Throttle%20Abuse%202005%20DivX.avi (högerklicka, spara mål som) Ni får gärna lämna lite kretik åt mig sedan :)
 12. Vet inte riktigt i vilken kategori jag ska skriva i då jag tycker det känns onödigt att skapa en ny tråd för varje fråga som jag legat sömn lös för nu i många nätter 1. Hur gör jag enklast en rullande text (eftertext) i Premiere 7.0? 2. Jag har klippt ihop en liten redovisning till skolan och måste nu bränna ut den på DVD. Vilken format ska jag andvända? Jag har Nero burningrom samt en vanlig CD brännare. 3. Till vår nästa film tänkte jag försöka mig på att göra en DVD meny. Finns det något lämpligt program för detta?
 13. Tuvär grabbar, 60% (?) av filmen var från en fest? Vilket inte imponerar mig särskilt mycket. Säkert roligt intärnt, men saker som fest och andra påfund tycker bara almänheten är löjligt. Att visa nån liten snutt tex i en presentation skulle väll vara okej, men som sagt.. inte större delen av filmen.. Sedan gick redigeringstekniken obemärkt förbi = Godkänt men varken mer eller mindre. Körningen var dock på hyffsad nivå med tanke på det lilla hoppet ni hade. Slutsumering: Det kan bara bli bättre! Titta gärna till http://www.ugrpite.tk där jag gjorde min absolut första film, nästa är planerad till hösten. Lycka till med körningen!
 14. Efter lite klurande för att överträffa förra årets intro har jag ungefär kommit fram till följande. Kamera mannen går framåt (som sedan speedas upp) på hans vänstra sida löper en vägg (tex i ett garage, gärna med lite graffiti) på väggen ska det sitta vanliga vita papper uppklistrade som jag sedan tänkte lägga in film på. När kameramannen står vinkelrät mot pappret "zoomar" (i datorn) man in själva klippet till fullskärm med lite häftiga scwosh ljud :) Där kommer föraren presenteras snabbt sedan zomarman ut och fortsätter gå till nästa papper. Då till min fråga, är det möjligt att lägga in klippet och få det att stanna på pappret medans kameramannen går? En annan enkel lösning vore det att gå så man inte såg pappret utan kameramannen bara vänder sig snabbt mot detta och filmen börjar i det ögonblicket. Men helt klart snyggare och mer avancerat att se filmen medans han går. Men är det möjligt? Hoppas ni förstod någolunda mina tankegångar.
×
×
 • Create New...