Jump to content

Last Hour at Tjernobyl


ChrisSFP

Recommended Posts

Var iväg med 2 skejtare (Adde och Bling) i helgen för att göra en liten memorial film om Tjernobyl Plaza som skall rivas för att bygga den nya vägen till Hisingen.

Allt är filmat med Dollys och räls samt i HD. Kanske någon fler får upp hoppet om skateparken som helt och hållet är byggt på en rivningsplats av lokala åkare, det mesta är gjutet i cement som dessa betalat själva ur egen ficka. Kanske de ambitiösaste jag sett sen jag flyttade till Göteborg. Så jag tänkte att jag skulle knåpa ihop en lite film om det. Resultatet blev "Last Hour at Tjernobyl"

 

Finns att se på http://www.skullfilms.se (är så sjukt besvärligt att lägga upp saker här)

 

Filmens namn. Last Hour at Tjernobyl

Musik. Bruce Springsteen - Magic

Åkare. Adde och Bling

Filmad och redigerad av. Christofer Thelin

Speltid. 2 min 49 sek

Link to comment
Share on other sites

Snyggt, lite skakiga åkningar ibland bara. Skulle varit skönt om ni hade gjort nån grej av det där med att det just va sista gången, istället för bara skate lägga in lite mer drama i det, kanske till och med ha med när åkarna kollar på när det rivs. Annars stiligt

Link to comment
Share on other sites

Byggde klart dollyn dagen innan så var lite barnsjukdommar tyvärr, har dock bla fluid huvud på den och allt är byggd med moduler så den går hyffsat snabbt plocka isär och bygga ut om så behövs, väger inte mer än 6kg kanske, tyvärr var rälsen lite för smal så den ville nästan spåra ur, lite meck med det och därför ibland lite skak. Allt är filmat på 1 timme då det var ungifär den tiden som fanns kvar (först mörker sedan arbete hela veckan, rivingen skall påbörjas på torsdag i veckan tror jag) Så därför är det inte direkt någon fokus på åkningen utan mer på känslan av parken och hur roligt det är bara att latja runt i en centralt belägen park.

 

Ska dock åka ut när de river det och filma så blir det kanske ett bidrag framöver i någon av de utlänska tävlingarna.

 

Kul med åsikterna och att ni överlag verkar gilla den. Kommer ut på en del andra ställen under kvällen, förhoppnisvis i bättre kvalla.

Link to comment
Share on other sites

askön film, riktigt snygga bilder, skön smutsig känsla, om du förstår hur jag menar, härlig att bara sitta och titta på utan att tänka något, ser ut som ett klipp ur någon reklam, fast i 2:45-min version. Riktigt snyggt!

 

edit:

måste tillägga: taskigt att riva stället!!

Link to comment
Share on other sites

Huum förstår också vad folk menade med skakigt.. Bara som notis är det inte alls så där ryckigt i filmen.. Myspace verkar mickla med filmen och nyckelframes så det blir nått galet.. attans kanske måste posta den på nån vettig sida iallafall. Kommer upp på Tacky.se ikväll..

Link to comment
Share on other sites

Huum förstår också vad folk menade med skakigt.. Bara som notis är det inte alls så där ryckigt i filmen.. Myspace verkar mickla med filmen och nyckelframes så det blir nått galet.. attans kanske måste posta den på nån vettig sida iallafall. Kommer upp på Tacky.se ikväll..

 

nu ska du inte klaga, var stolt för fan, det här är bra!

Link to comment
Share on other sites

den kunde varit mkt bättre utan alla åkningar.

Vissa åkningar var befogade men många va onödiga, och gjorde att focus/intresset kom från åkaren, och man tittate efter vad som skulle komma in i bilden istället. Helt enkelt mindre åkningar och gör dom befogade istället. Lite mer variation mellan typen av klipp, och variation i höjd var kameran ska filma från, dvs ibland grodperspektiv, ibland från midjan ibland från ögonhöjd.

Link to comment
Share on other sites

Tackar för kritiken, jo tanken var väl ganska kort. Visa världen en skatepark som har väldigt mycket själ i sig. Asfaltsbergen i bakrunden gillar jag själv väldigt mycket. Att det är en höjd osv kan nog bero att hela filmen är filmad under tidspress på en timme och enbart jag som sköter allt. Så hade inte ens med mig ett stativ, bara dolly. Skateparken heter Tjernobyl Plaza och skall rivas, där av namnet. Last Hour at Tjernobyl eftersom det bara fanns en timme kvar att porträttera parken.

 

Färgen hade jag klart för mig nån vecka innna jag drog iväg och filmade, det vara bara sätta sig ner och måla upp den i post efter, filmade i 50i som jag tagit ner till 25p med maximala färger och gamma för att ha så mkt som möjligt att jobba med. Samma med låtval osv, mkt förarbete hjälper. Sen var det grymt av Adde och Bling att få fram så många trick, även om det inte var huvudiden så höjjer det genomsnittet på filmen och den har fått en himla massa bra kritik runt om så jag är jätteglad och nöjd över projektet. Dolly var första dagen, fick klart allt kvällen före så allt var väl inte som jag ville men är ändå väldigt nöjd.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
åhhhhhhh vad grymk nu fick jag lite ny motivation thanx,,,,,

 

Du har aldrig funderat på att filma w.surf? skicka ett pm i såfall så kan jag tipsa om Grymma dudes!

 

 

Surf vore kul, aldrig filmat det men havet är organiskt så det gillar jag =) Filmat partybåtar i Spanien förr.. det är väl närmaste jag kommer ;)

Link to comment
Share on other sites

Grym film, hoppas man kommer dit nån dag,

 

Jag undrar samma sak, 25 fps?

 

 

Tackar =)

Tjernobyl finns inte längre, det revs veckan efter denna filmen filmades.

 

Filmat i 50i, sen omsamplat till 25fps, tyvärr en miss där och körde ut det som 50i projekt igen så är nån skum halvlösning men verkar funka iallafall, missade det helt enda tills den redan fanns överallt så inte lagt mer tid på det.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...