Jump to content

precision motion

Members
 • Posts

  524
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by precision motion

 1. Om jag får gissa finns det säkert fler som ställt den frågan. Då finns det med säkerhet någon tråd som besvarar det. Den här forumsdelen "videoredigering". Du tror inte att det eventuellt skulle något av intresse om du sökte i den här forumsdelen?
 2. - En minutfilm som måste göras. - En digitalkamera, en vanlig "semesterkamera" + någon som kan trycka på avtryckare när du står i rätt position. - Ett stativ för 200 spänn. - Lite kreativitet. - Några timmar i photoshop för att frilägga varje bild (inget måste) - Några timmar i AfterEffects för att göra bakgrunder och lappa ihop allt. (inget måste och ihop lappningen kan lika gärna göras i moviemaker) - Lite musik Så kan det se ut så här:
 3. Om jag får gissa finns det fler som någon gång ställt sig den frågan. Då finns det med säkerhet information angående det på ganska många platser på internet. Googla, sök på wikipedia och kanske youtube om du mer vill se hur det fungerar. Sen så heter ju den här forumsdelen "animation". Du tror inte att det eventuellt skulle något av intresse om du sökte i den här forumsdelen?
 4. Ja, jag plockade ur alla komponenter som inte är ett måste för start. Men problemet kvarstod. Så min gissning är att det är moderkortet som strular. Jag kom på att POST-funktionen inte sätter igång. Det är inget pip när man startar och datorn skriker inte efter att man plockat bort ram-minnena. Jag lämnade in datorn på felsökning i dag, de ska vara klara i morgon om de håller vad de lovat.
 5. Är det en ovanligt stor fil du laddar upp? Vad har du för internetuppkoppling? Jag skulle nog försöka ladda upp på nytt om allt fungerar felfritt annars.
 6. I Google Chrome blir det också blå text istället för vit som det blir i Firefox. I safari på pc blir det också blå text i menyraden.
 7. Jag har ett problem med signalen från datorn till skärmen likt det problem som många andra verkar ha. Först fick skärmen bara "No signal" lite nu och då. Sen så fick inte skärmen någon signal alls, man var tvungen att starta om skärmen och och datorn ett antal gånger innan allt hoppade igång som det skulle. Jag började med att byta kablar, då fungerade det felfritt i någon dag. Jag kopplade min laptop till skärmen och då fungerade det bra. Så skärmen är det inget fel på. Jag kopplade datorn till min TV med någon PC-funktion och då funkade det inte heller att visa någon bild, så jag antog att det var grafikkortet som var kajko. Så Jag byte grafikkort och nätaggregat. Då funkade det bra i någon dag sen började "No signal" komma oftare och oftare och nu får jag inte igång någon signal till skärmen alls trots att jag kanske upprepat samma omstartsprocedur kanske 50 gånger eller nåt. Datorn är köpt för kanske tre-fyra år sedan: Acer Veriton 7700g med byt ljudkort och grafikkort.Från det integrerade intelkortet till geforce 6600gt, vilket vi hade när problemet började, och nu Ati eah4850 http://www.ciao.se/Acer_Veriton_7700G__427188#productdetail Jag är inte hundra på vad det är för moderkort. Men jag tror att det är ett Intel 915G Express med 800 Mhz. När man satartar datorn verkar allt starta upp, alla fläktar snurrar och CD-släden fungerar. Alla kondensatorer ser skapligt bra ut, platta och rena, någon var lite dammig men inte upptill. Jag testade att plocka bort grafikkortet och ansluta till integrerade kortet istället förra veckan och det gav signal till skärmen. Det var du jag köpte det nya grafikkortet. Det integrerade kortet har tyvärr har det så dålig kapacitet att jag knappt kan utföra det jobb jag använder datorn till. I och med att jag köpte det nya grafikkortet, ATI EAH4850, förra veckan köpte jag också ett nätaggregat som vad jag kunde se motsvarade kortets krav med 450w, atx12v 2.0. Under problemets gång har jag alltså haft två olika nätaggregat. Jag har följande kablar ut nätaggregatet: +12V1 =15A, +12V2 = 17A, -12V =0,5A Och det är +12v2 som är kopplad till grafikkortet. Det är en fristående kabel som går direkt från nätaggregatet, utan att vara kopplat till något annat.. Problemet allt som allt har hållit på i kanske en månad och efter många försök fick jag igång datorn senast förgår. Men nu verkar det hopplöst. Min far har ett liknande problem med sin företagsdator. Vad fan kan jag göra? Jag har ett extrem stort behov av att få igång datorn i en andvändbar kondition så fort det bara går. Har massor av filer och arbeten som måste göras klart. Om det råkar finnas någon här som kan hjälpa mig med problemet så snälla hjälp!
 8. Hmm, ja. Det går ju rätt fort så kombinationen motionblur och youtube-kvalité kanske inte ger det bäst resultatet. Dock inget jag själv stört mig på förens nu.
 9. Det är helt rätt att kommentera det. Jag är mycket medveten att vi bryter mot 180-gradersregeln. Från början var tanken att vi skulle filma lite mer genom vindrutan och då komma förbi det problemet men det funka inte så bra med reflextion. Tycker dock inte det gör så mycket när jag ser slutresultatet. Dessutom filmade vi allt material ganska snabbt för att få samma väder på alla klipp och framför allt påkörnings-klippen.
 10. Jag måste säga att skon eller något annat som flyger tillför mycket till effekten. Kul att ni tyckte om den!
 11. En liten film som jag och ett par till gjorde som liten kul avslutnings grej på rörligbild-kursen vi läser ut nu. Min läraren Leo konstaterar att det "...krävs så lite för att ha så roligt!".
 12. Jag gillar den här scenen bättre. Snyggare filmad bättre skådespel. En person som uppebarligen inte är en zombi som jag först trode när jag såg första scenen. Här visas också att människorna vill fly från platsen och jag skulle se det som mer intressant då det värkar som huvudpersonen rör sig mot ett mål som andra vill fly ifrån. Detta är också en liten planterign rent story mässigt för att något som folk vill fly ifrån kommer inträffa. Detta leder till att man börjar förstå att det är brottom att ta sig från platsen. Denna scenen förbättrar filmen helhet medan den scene som nu är i filmen mer förstör.
 13. Jag har förståt att jag aldrig mer kommer se en film som jag uppfattar som spännande, jag är för insöad på vinklar, ljud och ljus. Så jag avundas verkligen er som tyckte armen, eller handen, var spännande. Då satt jag och tänkte på aftereffekts och de övriga effekterna. Filmen tycker jag var helt okej. Gilla miljön och jag tycker att ni har gjort ett bra försök att skapa illutionen av att filmen utspelar sig i tillbaka i tiden. Fighten drar ner filmens helhet ganska mycket, dock så tor jag den behövs för att hålla publiken kvar. Jag fick, precis som nemo antyder, känslan av att ni inet ens själva har en förklaring på vad som händer. Svar ska inte serveras på silverfat, men jag kräver nästan att man ska få något svar. Svaret behöver dock inte vara tydligt, en antydan räcker. Mycket bra jobbat. Detta är en snygg film med en story som allafall får mig att se klart på filmen.
 14. Nä, mitt utalande bygger på det jag läst på deras hemsida och att Gotlandsskolan har inriktning på det praktiska mer än de andra alternativen.
 15. Helt rätt Gotland är bästa alternativet av de du har om du vill jobba med film i framtiden!
 16. Om du vill ha alla plugg-ins är mitt tips att du inte laddar ner programmet utan köper det i en butik.
 17. Jag hade ett gäng klasskompisar som hade filmat en reklamfilm i en Ica-butik. De hade snackat med butiksägaren och sett till att det var okej att de kom. När jag sedan hjälpte dom tanka in materialet fanns, precis som för er, inget ljud. Klasskompisarna förbannade sitt misstag efter att kommit fram till att varken tid eller inspelningsplats fanns. Då löste jag det med ett knep som ni kan köra med om ni saknar tid och kunskap inom synkar området. Knepet heter stumfilm. Dra ner alla färger, kanske en liten brun ton. Leta reda på en skiva med lite käck pianomusik (helst med Charlie Chaplin eller Helan och halvan på omslaget.) och sedan det magiska uppspeedandet. Vid dialog klipper du till en textruta, vit på svart, lite krusiduller med mera. Detta kan inte bli dåligt. Nu var ju för sig ditt skådespel bra, men om det inte skulle vara det täcker hela knepet/effekten allt vad amatörskådespel heter.
 18. det blir nog kanon. Du har, som många nybörjare inte har, förståt att klippning är möjligheternas land. Så du har fattat grunden och har redan tänkt igenom hur det ska gå till. Så det är bara att filma på. Lycka till PS. Ta gärna till dig andra tips i tråden.
 19. Din åkning är ju istort sätt helt linjär så då kan det ju int vara så svårt att lägga till en till keyfram som får det sista av texten att försvinna på ett snyggt sätt.
 20. Tracka en punkt som är med så länge som möjligt sen får du manuelt fixa till resten. http://www.videocopilot.net/tutorials.html?id=16 Här finns lite mer avancerad teknik för att tracka bilden.
 21. Photoshop går ju lika bra att arbeta med för det här jobbet och AE är ett mer avancerat program för att utföra de fuktioner som mats snackar om i Premiere. I AE har du också lättare att göra blodet om du kan programet.
 22. ...lägga upp filmen på voodoofilm utan på fejmtv. Ja du du får väl tolka det som du själv vill. EDIT: Min första dubbel post, det här var inte kul...
×
×
 • Create New...