Jump to content

Spiritual_Chaos

Members
 • Posts

  320
 • Joined

Personlig information

Spiritual_Chaos's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tänkte plocka fram min 550D, damma av den och filma lite igen. Såg att Magic Lantern finns till kameran och manuell ljudkontroll vore fint. är det ngt man bör tänka på, eller är det lagom säkert för kameran att köra med det?
 2. Jag (Emil) har tillsammans med en kille som heter Gustav en podcast om film som heter "Titta Dom Snackar". Vi har hittills spelat in 48 avsnitt. Om någon vill lyssna, och ge en kommentar eller konstruktiv kritik så hade det varit trevligt! Senaste avsnittet kom ut idag och behandlar: -Vi diskuterar hur upplevelsen av en film förändras likt ett bra eller dåligt vin. - Veckans film är The Bourne Legacy och det visar sig vara Rachel Weisz som för arvet vidare från de tidigare filmerna. - Vi listar de 3 våldsscener som chockat oss mest genom åren. Lyssna gärna! (Titta Dom Snackar)
 3. Får fråga dom då. Minns det var dom som gjorde det åt mig förra året, men kostade en del. Känns lite väl med de summor du postar för en film på 4min. Men får se helt enkelt! Känns ju dumt att sumpa chansen till visning också såklart.
 4. Sitter här tre år senare i samma sits (dock utan AVID). Har en film som kommit med på GIFF men behöver få den till HDCAM. Någon som vet ett billigt alternativ i Göteborgstrakten?
 5. Quicktime Animation 100% och Quicktime PNG är ju förlustfritt komprimerat. Men vet inte hur väl de fungerar ihop med live-action-material? Finns det ngt annat format att använda sg av om man ville exportera ut en "master" utan komrpimeringsförluster? T.ex. h264 med 100% - är det förlustfritt komprimerat likt Animation med 100%?
 6. Har ett projekt med material (108025p) från en 550d. Försökt klippa i Premiere CS 3 men efter att ha fått konstiga felmeddelanden konstant så laddade jag ner trial versionen av CS5.5. Dock, när jag försöker öppna mitt CS3 projekt i CS5.5 får jag följande felmeddelande: http://img266.imageshack.us/img266/2795/problemx.jpg Finns det något enkelt sätt att lösa det?
 7. Har en Agfa Movexoom, diggar den för att kamrena går på vanliga AA-batterier (inklusive ljusmätaren). Det sparar krångel oh knepiga batterier som inte tillverkas längre,. Problemet är dock att den unerexponerrar 64T-film (dock är det väl en ännu nyare sort som gäller nu?) Finns det några kameror som läser av moderna fiolmsorter rätt och exponerar rätt per automatik? (Helst som går på enbart AA men även de som kräver speciellt batteri för ljusmätaren)
 8. Kommer under hösten arbeta med ett filmprojekt i full HD och kommer troligtvis ha med en del super8-material i det. Jag skulle således vilja skanna super8 till 1080 och inte till 576/720 för att sedan digitalt blåsa upp. Vad jag hört går ej detta att göra i Sverige, men vet ni något företag i Europa eller USA som gör detta? Ni kanske t.o.m vet ungefär vad priset skulle hamna på per minut?
 9. Körde win7 innan. Allt likadant. Japp, uppdaterad Ppro till senaste versionen (3.2.0) Får även upp rutor om "Premiere pro encountered an error. [..\..\Src\PPixhandleUtilities.cpp-114]" konstant.
 10. Har aldrig med min dator haft problem med Premiere Pro CS3 (haft den i ett år). Nu formaterade jag datorn (win7) och installerade om programmet - nu får jag hela tiden varningsmeddelanden av typen i rubriken. När jag ska exportera till h264 stoppas det med varningsmeddelanden (No Output generated tex). Som sagt, samma dator utan problem tidigare. Nu med omformatering så borde den vara fräschare. Men nu är det massor av problem. Någon som vet vad det kan vara? Har 4gig i burken och Premiere verkar dra 400.500kb enligt aktivitetshanteringen.
 11. Arbetar i en animeringsmjukvara som heter TV paint. Exporterar ut ett projekt på X frames som PSD-filer. FÅr då X separata PSD-filer i en mapp där första heter 0001.psd, andra 0002.psd och så vidare fram till X.psd. Jag öppnar upp första filen i AE och får då in hela längan. Tidslinjen visar 25frames per sekund. Jag lägger på de effekter jag vill och exporterar sedan som QT/ANimation/25fps men nu är filen kortare än X frames?? Drar jag ut en QT/Animation/25fps direkt från TV paint så är den alltså Längre än filen från AE. Något som vet vad problemet kan vara? Kanske är något enkelt i AE jag missat eller så kanske? För, för mig verkar det som AE plockar bort frames?!
 12. Men känns väldigt konstigt i en HDvärld och på ett HDformat vilja ha det i en så skum framerate istället för bara HDCAM 24p eller 25p. Va fan.
 13. NTSC och PAL gör väl sig bara gällande för SD-upplösningar och tv-sändningar? Så vad är HDCAM (NTSC)? En festival har med denna beskrivning om vilket format de vill ha inlämnad film på. Så vad är skillnaden mellan HDCAM (PAL) och HDCAM (NTSC) ? Är det så enkelt att HDCAM (PAL) = 25fps och HDCAM (NTSC) = 24 fps`?
 14. Men då behöver man hur som helst HDCAM-SR band (de som scandinavian photo kallar stora) med 12 kanaler. För om de små enbart har 4 kanaler så går alltså inte ett 5.1 surropund spår in? (som är 6 kanaler, eller hur(?))
×
×
 • Create New...