Jump to content

ChrisSFP

Members
 • Posts

  431
 • Joined

2 Followers

Personlig information

Filmskapande

 • Gear
  Sony XDCAM PDW-EX1, Final Cut Studio 2, After Effects Pro CS3
 • Interests
  Snowboard, film och fighting

ChrisSFP's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Samma problem för mig med.. Class 10 är ingen garanti för hastighet, klass 10 är tyvärr ingen exakt vetskap som ex klass 6, 4, 2 osv För mig är alltid problemet då jag har mitt klass 10 kort.. dock fungerar alltid mitt klass 6 Sandisk Ultra II i alla lägen =)
 2. Jag är ju i vanligt fall sjukt för mac och jag men jag kan ge följande utlåtande efter att klippt ihop en snabb grej till Nitro Snowboards här förra helgen med Final Cut X.. Programmet är definitivt inte speciellt mycket snabbare, förutom vid export.. Min Quadcore MacPro med 12GB ram kämpade på rejält och det brukar aldrig hända med Final Cut 7.. Sen är FCPX helt sinnessjukt oexakt och svårpysslat med! Pen tool är borta och en större mängd reglage är ersatta med mer användarvänligare versioner som långt ifrån motsvarar en professionell redigerares förväntningar.. Jag hade faktiskt svårt att tro på all kritik själv innan jag satte mig med detta och jag gjorde faktiskt hela redigeringen klar i FCPX bara för att verkligen testa.. Jag kommer INTE klippa nästa projekt i FCPX, kan direkt säga att det skulle inte gå att göra projekt till ett flertal av mina klienter enbart för att det saknas stöd (eller är stört omöjligt att hitta) för "riktiga" inställningar. Sen finns det plus också! Är du lite mer av en amatör/glad hobby redigerare (kanske sitter i Premiere eller iMovie idag..?) Då skulle jag definitivt titta på denna mjukvara, FCPX är billig och den har native stöd för alla kameror jag provade importera (XDCAM EX, 7D/550D, GoPro HD och Muvi HD) och FCPX blandar dessa hur smidigt som helst! Det mesta är "klicka dra - se resultat baserad" och det kan nog definitivt tilltala en större publik än Final Cut Pro´s små piller som skall göras högt och lågt. Resultatet av min första (och mest troligt sista) upplevelse av FCPX kan du iallafall se här: Denna video beskriver min upplevelse väldigt bra =)
 3. http://2.bp.blogspot.com/-3af32wP81Uo/Td7epcSHR8I/AAAAAAAACI4/_DP-8j05IM0/s640/IMG_2101.jpg
 4. Jag har varit iväg och filmat Gumball 3000 som i år gick från London till Istanbull (vet du inte vad Gumball 3000 är så spana in http://www.gumball3000.com) Är du sugen på att spana in filmerna så har vi gjort ett avsnitt från varje dag av tävlingen (under tävlingen då, som jag direkt kan säga var en sjuk utmaning rent arbetsmässigt) Alla filmerna ligger på http://www.skullfilms.se och är filmat med en Sony XDCAM EX, 1st Canon 7D, 1st Canon 550D och några Muvi HD Pro 'Gumball 3000' special edition. Varit ett sju-jävla kul event om inte annat och en grym upplevelse, tagit med mig många erfarenheter kan jag ju lätt säga ;)
 5. GoPro är ju kung ;) Jag fick en Muvi HD under Gumball 3000 i år som jag annars kan rekommendera, billigare, lite mer känslig för skakningar men helt grym i övrigt! Plus att den har display. http://www.veho-uk.com/main/shop_detail.aspx?article=161 Det finns en hel del klipp från denna kamera på våra filmer från rally, kan spana in dem på http://www.skullfilms.se
 6. Jag håller med Max.. jag är ju något färgad med tanken på jobbet ;) Men jag kör den nya större 15" och den är galet fet! Sen att tro den skall hålla i 5 år.. det gör den säkert frågan är väl bara om inte allt annat springer från en.. dvs jobbar du med samma mjukvara och samma kamerasystem osv då fungerar den alldeles säkerligen lika bra om 5 år som idag.. men kittar du som jag ny kamera, byter redigerings mjukvara osv osv då brukar den vara kopplat även till ny hårdvara på datorn tyvärr. Ex. filmar du med DV/HDV kamera så kan du idag klippa långfilm på en 3 år gammal MacBook utan problem :)
 7. Hoppar in i diskussionen lite snabbt.. vad vill du uppnå med filmen och vart skall du i slutändan distribuera den? Är det för webben så kör på 60p i ntsc läge för då får du ca 2,5x slow på en 25p timeline givet att du konverterar klippen till 25p. För användning på DVD så gäller som vanligt principen att hålla sig till PAL och då får du köra 50p istället Gjort massor med små-tjaffs nyligen med GoPro kameror i vår mini-serie som helt sonica fått heta Gubbshred.. du hittar lite klipp på http://vimeo.com/skullfilms/videos där är allt filmat i 720/60p
 8. Annars säljer jag en i princip oanvänd Sony PC5 dv kamera för 1000:- med extra tillbehör. Köpte den som backup för alla mina dv filmer men har aldrig använt den i princip så tänkte sälja iväg den.
 9. Nej det skulle jag inte säga, displayen slocknade en gång igår men det var bara slå av och på så var allt tillbaka. Du märker ju i princip bara skillnad i filmläget
 10. Glömde kanske säga att det fungerar klockrent ;) Bara för ljudet och crop mark är det värt det :) Intervallfoto fungerar sådär.. men har ju en riktig så kanske inte därför jag kör ML. Menyerna är faktiskt sjukt lättöverskådliga, de fungerar riktigt bra, är bättre än det ser ut i demot.
 11. Kanske old news men såg inget inlägg om det här på Voodoo iallafall så här är min sammanfattning http://skullfilmsproductions.blogspot.com/2011/01/magic-lantern-slaptt-till-550d-t2i.html
 12. http://skullfilmsproductions.blogspot.com/2011/01/magic-lantern-slaptt-till-550d-t2i.html Magic Lanterns hack är ju släppt... Gör ju en del götta det med ;)
 13. Jo jag tackar... ich weiss hur jävulskt mycket problem man får även i HD konvertering och hur snabbt problemet eskalerar i NTSC HD -> PAL SD konvertering ;) Tack för hjälpen för övrigt, inte hunnit kolla om det löser problemet då en av filmerna verkar försvunnit på vägen från tyskland men det lät ju som en vettig lösning.
 14. Jag skulle kolla oerhört noggrant.. jag köpte ett Class 6 till min Canon men det fungerade inte.. ett Sandisk.. det fick också buffert underrun typ efter 30-44 sek beroende på vad som var i bild. Nu kör jag ett Class 10 och det verkar fungera bra. Mitt tips är nog att köra på något av de snabbare korten, Sandisk 16GB Ultra 2 fungerar för mig men 32gb Ultra 2 fungerar ex inte (!?) Sjukt skummt men så är det, nu har jag nog ett 32GB Trancendens class 10 om jag inte missminns mig. Bra att veta om alla SDHC kort är att deras klassificeringar är lite sådär av vad jag har förstått tyvärr.. mao de håller långt ifrån allt vad de lovar men det fick de flesta av oss om försökt använda dem som komplement till SxS kort lära sig den jobbiga vägen..
 15. Japp, jag vet det står på DPREVIEW att de skall ha samma crop-faktor men när vi testade fick vi helt olika resultat med samma lins (vi bytte lins i mellan för att fota månen). Jag skulle uppskatta att den har 1.3x medan 550D har 1.6x det var då sjukt stor skillnad när vi plåtade med samma objektiv.. Kan ju varit nån miss med tanke på att jag var den enda nyktra på plats men känns inte som det.
×
×
 • Create New...