Jump to content

landen

Members
 • Content Count

  118
 • Joined

Everything posted by landen

 1. Jag märker nu även att jag har olika färger beroende på om jag spelar upp i FCP eller har bilden still. Ungefär en halv sekund efter att jag slutat spela upp så hoppar den tillbaka till den "rätta" färgen som jag korrigerat till.
 2. Jag har senaste versionen av FCP och försöker få till färgerna i exportering från FCP. Tanken är att jag ska få ut en okomprimerad QT, men hur jag än gör så blir bilden oftast för kontrastrik och alldeles för starka röda toner. Alternativt för matta färger. En sak som jag finner väldigt underligt är att samma inställning varierar extremt beroende på om jag tar "export to quicktime" alternativt "export using quicktime conversion" Alltså får okomprimerad QT 10bit olika färger, trots att det är samma inställning. Är det så att man inte kan lita på canvasen i FCP och helt enkelt får finn
 3. Hur menar du? Även om den är gjord för APS-C så får man väl fortfarande räkna x 1,6?
 4. Jag har filmat säkert 50 DV-band skate med en panasonic gs-320 och var grymt nöjd med den. Tror du skulle vara det med, om vi snackar 2000kr En sådan hittar du för 1500kr på blocket. Såg inte din något strama budget först, läste lite för snabbt. Du hittar inget vettigt ned 60fps för det priset... http://www.blocket.se/stockholm/Panasonic_NV_GS_320_miniDV_28998575.htm?ca=13&w=3 Nästan allt här är filmat med en sån. http://www.youtube.com/user/237se#p/u/6/10leMJf0FWk
 5. ingen av dom klarar 60fps, sen skulle jag undvika allt som har med band att göra.
 6. Jag tycker du ska köpa ett Sigma 30mm f1,4. Egftersom kameran ej är fullformat så bli den ju som 50mm på riktigt :)
 7. Blev ombedd att åka till tippen med diverse prylar, bland annat en fullt fungerande Sony DXC-30P med en Canonglugg, sökare o allt. Känns ju tyvärr som användingsområdet är aningens begränsat. Vad tror ni? Jag funderar på att bygga om sökaren så det passar min D90. Det är allt jag kommer på. http://www.actionboyz.de/index_htm_files/DXC30_2.jpg
 8. Kan du få HD-signal från 550D under filmning, eller är monitorn SD?
 9. Hur funkar fattningen till en sådan NEX10, möjligt att plocka på Nikon, Canonlinser? Det har ju för mig varit den största fördelen med att filma med Canons 7D, 5D och 550D. Att ha möjlighet att ena dagen plocka på en Nikon 70-200 2,8 och andra dagen en Canon-fisheye. Optimala är ju typ en RED-scarlet med adapter för Nikon och Canon-gluggar.
 10. En Canon 550D med ett all round objektiv. http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=10433947 Ett fint stativ http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=5875251 En bra mic http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=4284553 11 785,00 SEK Och vet du vad? Allt är då NYTT! Sen kan du köpa glass för 3215 SEK Snälla köp ingen gammal sunkig DV-kamera.
 11. Ta en titt på denna video. Han verkar ju ha fått till den bra.
 12. Inlineshjul eller skate är nog lika lätt att få tag på. Stadium har ju billigare varianter av skateboardhjul typ Warp och liknande, tänker att det borde fungera bra. Jag har inte tagit tag i detta än, men ska försöka nästa vecka. Jag har fått lite tips att inlineshjul kan vara lite mjuka. Sen lurar jag även på att göra hjulupphängningen svängbar så man kan köra den på svängd räls. Sen tror jag på att satsa på riktig räls, alltså järn eller aluminiumrör. De där sladdriga plaströren känns för veka, speciellt om man själv vill stå på dollyn.
 13. Gött foto, dialog, ja allt. Enda jag har att klaga på är introt och outrot, varför förstöra en så bra film med tacky explosioner och krigsljud? Nästan så jag hann stänga av ju.
 14. Tackar! (lite sent, men bättre...)
 15. Ingen garanti, köpte den i Spanien begagnat när jag bodde där. Tog nyligen en D90 som åkte i golvet på drulleförsäkringen. Självrisken var då 1200kr vilket känns mycket för en GS-250 samt att jag mest filmar med D90 ändå. Jag testade att öppna kameran och det gick bra tills jag glömde montera bort batteriet när jag skulle återansluta optiken :/ Så nu är den helt död. Tänkte att man kunde haft den som webkamera eller så.
 16. Det priset du har där är väl utan sökare och optik, räkna med ett par hundra till :)
 17. Är detta ens möjligt? Och hur får jag det så bra som möjligt. Brukar sällan använda olika kameror, men till ett projekt jag gjorde nyligen behövde jag ett antal vida bilder. Har märkt att dessa bilder från D90 då man filmar runt 17-20mm blir väldigt hackiga och inte så detaljerade. Hade denna gång tillgång till en Sony 530p som jag filmade de vida bilderna med. Jag filmade dessa progressivt med 25 bilder per sekund, är ju mära D90s 24 progressiva bilder per sekund. Någon som har tips på hur jag går tillväga?
 18. Är samtliga iMacs med blank skärm?
 19. Då finns det ju lite alternativ, frågan är vad som är smidigast/billigast. Att åka till USA på "inspirationsresa" är ju inte fel :) Vad tror ni om själva kameran i dagsläget, jag tycker det verkar nojigt att de släpper nya prylar och så står man där med den gamla kameran. Som iofs borde vara testad och pålitlig vid detta laget.
 20. Håller med, jag tror många skulle välja RED framför Sony och andra märken om det bara fanns ett tryggare sätt att handla i Europa.
 21. Har funderat på att göra så med systemkamera och optik osv, men känns inte riktigt som man går in till närmaste fotoaffär och ber om en stycke redkamera över disk direkt...
 22. Jag begriper mig inte på deras modeller och vad som finns och inte. Som jag fattat det är RED One deras flaggskepp som funnit ett tag. De har nu kommit med nya Scarlet och Epic. Scarlet som är en mindre/billigare variant av Red One, samt Epic som är den nya motsvarigheten till RED One. Men ingen av dessa går att köpa än, eller? Hänger inte riktigt med i hur de har lagt upp det. Man kan välja att BETA-testa Epic. Även köpa en RED-one och sedan uppgradera till en Epic för en mindre kostnad osv. Frågan är egentligen om det är ett smart drag att investera i en RED One nu, eller ska man vänt
 23. Hade jag kunnat anställa en person som höll efter en PC/Windowsmaskin med drivrutiner, antispyware, antivirus, uppdateringar av enskilda program, BIOS och ringde runt till halva världen så snart en del gick sönder. Ja då kanske jag hade orkat med det hela. En intressant sak som nyligen hände var att min powermac G5 började läcka i vattenkylningen och kortslöt CPU samt nätaggregat. Två samtal och ett email senare var jag samma dag på väg med datorn till en verkstad för att få den lagad. GRATIS, trots att den var 5 år gammal och utan applecare. Så stirra inte blint på prislappen. Jag har v
 24. Smart idé att köra direkt på lagren, varför krångla till det :) Ska ta och bygga mig en med samma.
 25. Har fått problem med min kamera efter att jag tappade den i golvet. När jag tog upp den stod det press reset vilket jag gjorde. Sedan fungerar kameran som vanligt och jag kan spela in osv, men bara runt en minut, sen kommer samma meddelande upp igen. I playläget då jag tittar på det som spelats in så fungerar det bra, men i inspelningsläget stänger den av efter en minut. Någon som har haft samma problem eller kanske har en lösning på problemet. Synd då jag inte ser några yttre skador och kameran fungerar precis som den ska, men bara i en minut.
×
×
 • Create New...