Jump to content

marcusstenbeck

Members
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Days Won

  1

marcusstenbeck last won the day on August 1 2010

marcusstenbeck had the most liked content!

Community Reputation

20 Excellent

Personlig information

 • City
  Norrköping
 • Job/title
  Civilingenjörsstudent i Medieteknik
 • Name
  Marcus Stenbeck

Filmskapande

 • Gear
  550D, Glidetrack Shooter SD, Lilliput 669HB, Adobe CS5, Aluminum MacBook Pro @ 2,53 GHz & 4 GB RAM.
 1. Om du ringer från en mobil med hörlursutgång (typ vilken smartphone som helst) så kan du köpa en 3,5mm hane-2xHona Y-kabel och en 3,5mm hane-hane. Den ena honan kopplar du till hörlurar så att du kan höra och den andra honen kopplar du till en ljudinspelningsapparat med hane-hane-sladden. Figuren nedan förklara hur jag menar. /--[hane-hane]--> Inspelningsapparat Telefon \----> Hörlur Kom ihåg att berätta för personen att du spelar in! Har för mig att det är olagligt att spela in telefonsamtal utan att informera om det.
 2. Funkar inte att titta på. Privat video på youtube.
 3. Vet inte vad kriterierna är här, men om musikvideo funkar så finns här en nollbudgetvideo som jag gjort.
 4. Jag tittade inte på absolut hela filmen, men ungefär hälften. Det som slog mig är att du har många klipp som jag inte tycker behöver vara med och som inte för storyn framåt. Till exempel har du flera bilder på när han häller upp frukost, en hel del bilder när han äter frukost och en sekvens när han bara pillar på prylen. Det sistnämnda klippet som är vid matbordet tycker jag skulle kunna förmedla mer story om man såg hans ansikte. Genom att ansiktet syns får man en bättre känsla för karaktärens känslor… och varför öppnar han lådan i hallen med en öppen dörr? Det kändes lite konstigt. Jag hade
 5. Det är ingen som frågat vad du har för hårddisk eller processor. Processorn är den som avkodar tillsammans med CUDA-grafikkortet så det lär inte vara problemet. Då kan det vara hårddisken som är för slö för att skyffla de tunga HD-filerna. Ett annat tips är att ha lägre uppspelningsupplösning medan du klipper och ljudlägger. Det finns ingen anledning att ha full upplösning annat än att det ser trevligt ut. Jag klipper på en laptop med Intel Core2 2,2 GHz, 5400 RPM hårddisk och 8GB RAM. Ibland går det inte så mjukt som jag hade önskat, men det funger så länge jag har min "playback resolution
 6. Har du provat att flytta lampan närmre det du vill ljussätta? Nu kanske detta låter dumt eller inte passar din situation, men det är gratis och gratis brukar vara att föredra.
 7. Jag förstår fortfarande inte vad "Blu-ray grain" är. Finns det något klipp du kan visa där det uppstår?
 8. Min första tanke är att belysa röken. Använd lampan på din mobiltelefon. :) Och jag förstår om din kompis inte vill röka 20 paket cigg, men experimentera tills det ser bra ut. Får du tankar i stil med "proffsen gör nog inte såhär" så strunt i dem och kom ihåg att så länge det ser bra ut så är det bra.
 9. Jag vill börja med att säga att jag tycker att det är ett snyggt jobb. Det syns verkligen att det är ett resultat av många timmars arbete. I det stora hela ser jag det en aning som en stilstudie i modern skräckfilm. Handlingen - Som jag tror att Tolin också menar så är handlingen ganska gjord. Jag hade kortat ner introduktionen. Att tjejen tagit kål på farsan var en aning oväntat och gjorde det hela lite intressantare. Dock hade jag tappat intresset innan dess och tappade intresset igen efter. Försök att hitta hur du kan hjälpa dina skådisar till känslan som ska förmedlas. Du vet förmodlig
 10. Vad F*N! Det där räcker ju inte alls! Varför finns inte hela att se nu? (med andra ord; hur snart kan man se detta?)
 11. Gillade slutet. Man fick kanslan av hur han hamnar i "fritt fall". Just det tycker jag att du borde ta vara pa till den fardiga produktionen. Keep it up, man!
 12. Ja, men då har du en catch som gör att det inte ballar ur. :) MorTalitet... alltså dödlighet. En odödlig fiende är ju inte så kul. En till synes odödlig funkar ju, men en fullkomligt odödlig? För mig är det lite imba...
 13. Som jag har förstått så konverterar videouppspelningsmotorn Mercury (den i CS5) upp de råa MOV-filerna till en större färgrymd utan att du behöver tänka på det.
 14. Tackar och bockar! ;) Vad skulle jag kunna göra bättre om jag gjorde filmen igen?
×
×
 • Create New...