Jump to content

OneManMovieMachine

Members
 • Posts

  88
 • Joined

1 Follower

Personlig information

 • Name
  Jonathan Persson

OneManMovieMachine's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hejsan! Vi var på filmfestival i en spökstad i Italien för ett tag sen och passade på att spela in en liten kortfilm. Ta en titt! =)
 2. Håller med! Jag försökte fånga lite andra sorts bilder men det var svårt att hitta bra närbilder som effektivt visade att New York är tomt. De kändes lite som att man hade gömt effekten med skärpedjupet eller att alla människor och trafik bara var utanför bild. Ibland är jag också lite begränsad av själva effekten. Jag hittade några superbra bilder som inte gick att använda för att det helt enkelt var för mycket folk för att kunna måla bort alla. Om jag hade haft mer tid i New York hade jag definitivt försökt få lite mer variation, du har helt rätt! =)
 3. Hejsan! Här är en liten kortfilm jag spelade in under en resa till New York: "A disillusioned businesswoman dreams about being the only person in New York" Inspelad på Panasonic GH4 och Sony A7S II. Alla människor och trafik har digitalt tagits bort i After Effects och Photoshop, och musiken är 'Biking is Better' av Wintergatan!
 4. Tack ska du ha! Hong Kong är en otrolig stad!
 5. Det här är en kort video jag spelade in under en resa till Hong Kong i oktober 2017. Jag hade inte min kamera med mig så det här är det första jag spelat in på en iPhone. Jag blev ganska imponerad av vad man kan göra med en telefon nu för tiden! Jag använde VFX för att ta bort alla människor och trafik från staden.
 6. Det är lite "skryt lagom" det här men det har skrivits en del om filmen sen den släpptes så här är ett par länkar till artiklar och intervjuer om ni är intresserade: FilmInk - "Student Short Film Waltzing Tilda Will Blow Your Mind" - https://filmink.com.au/2017/student-short-film-waltzing-tilda-will-blow-mind/ Cinema Australia - "Waltzing Tilda is the best Australian short we've seen this year" - https://cinemaaustralia.com.au/2017/07/02/sunday-shorts-waltzing-tilda/ Movie Theater Prices - "Waltzing Tilda - You Need to Watch This" - https://www.movietheaterprices.com/waltzing-tilda NY Elite Magazine - "Waltzing Tilda is the big winner at the Sydney Film Awards" - https://nyelitemagazine.org/2017/07/04/waltzing-tilda-by-jonathan-wilhelmsson-is-the-big-winner-at-the-sydney-film-awards/ MovieZine - "Sydney är ödelagt i svenska post-apokalyptiska kortfilmen Waltzing Tilda" - https://www.moviezine.se/nyheter/waltzing-tilda-svensk-post-apokalyptisk-kortfilm-fran-sydney Filmcafé - "Från Mockfjärd till Australien" - https://www.filmcafe.se/artikel/artikel.asp?art_id=324 Dalarnas Tidningar - "Jonathan Wilhelmsson från Mockfjärd gör filmkarriär i Sydney" - http://www.dt.se/noje/jonathan-wilhelmsson-fran-mockfjard-gor-filmkarriar-i-sydney
 7. Hejsan! Waltzing Tilda är en dystopisk dramakomedi som kretsar kring Tilda; den sista människan på jorden, och hennes äventyr tillsammans med sin talande (och svärande) kanin Shane. Den är inspelad i Australien och är gjord av mig själv och mina klasskamrater från Sydney Film School. Filmen vann pris för bästa film, bästa regissör, bästa producent, bästa klippare och publikpriset på skolans filmfestival. Det var ett otroligt utmanande och fantastiskt roligt projekt och jag hoppas att ni kommer tycka om den! Waltzing Tilda på YouTube: Om ni vill veta mer får ni hemskt gärna kika vidare här: IMDB: http://www.imdb.com/title/tt6433186/ Facebook: http://www.facebook.com/waltzingtilda Instagram: http://www.instagram.com/waltzing_tilda Trailer: Bakom kulisserna på hur effekterna skapades: Filmens soundtrack: open.spotify.com/album/7Fl9k1kFWRl08xMXK73lrm Ha det fint! Mvh Jonathan Wilhelmsson
 8. Uppdatering! Filmen släpps online nästa torsdag, 29 juni. Här är en liten teaser vi gjorde för att fira det:
 9. Den ska gå festivalrundan ett tag nu (förhoppningsvis på ett par i Sverige också) och sen släpps den förstås online =)
 10. Tjohej! Det här är trailern till en film jag spelat in i Australien på Sydney Film School. Filmen är färdig och är 15 minuter lång men den ska gå på filmfestivaler ett tag innan jag lägger upp hela online.
 11. Snyggt! =) Blev lite nyfiken på vad ni har använt för kamera?
 12. Tack ska du ha =) Teckningarna är som sagt Zac's men det var en del pill med att fylla i det som saknades utanför rutorna och lägga det i olika lager. Jobbade även en del med olika lager av dimma, partiklar, skimrande ljus och 35mm grain. Här är serien ifall någon vill se vad jag utgick från: Magical Game Time: Photo
 13. Tjo! Det här är en kort liten animation jag gjorde baserad på spelet The Legend of Zelda: Majora's Mask, och serien och teckningarna av Zac Gorman (magicalgametime.com). Musiken är gjord av kompositören Niklas Aldén och det är en remix på Saria's Song. Filmen: Det finns även en fullängdsversion av låten att lyssna på:
×
×
 • Create New...