Jump to content

OneManMovieMachine

Members
 • Posts

  88
 • Joined

Everything posted by OneManMovieMachine

 1. Hejsan! Vi var på filmfestival i en spökstad i Italien för ett tag sen och passade på att spela in en liten kortfilm. Ta en titt! =)
 2. Håller med! Jag försökte fånga lite andra sorts bilder men det var svårt att hitta bra närbilder som effektivt visade att New York är tomt. De kändes lite som att man hade gömt effekten med skärpedjupet eller att alla människor och trafik bara var utanför bild. Ibland är jag också lite begränsad av själva effekten. Jag hittade några superbra bilder som inte gick att använda för att det helt enkelt var för mycket folk för att kunna måla bort alla. Om jag hade haft mer tid i New York hade jag definitivt försökt få lite mer variation, du har helt rätt! =)
 3. Hejsan! Här är en liten kortfilm jag spelade in under en resa till New York: "A disillusioned businesswoman dreams about being the only person in New York" Inspelad på Panasonic GH4 och Sony A7S II. Alla människor och trafik har digitalt tagits bort i After Effects och Photoshop, och musiken är 'Biking is Better' av Wintergatan!
 4. Tack ska du ha! Hong Kong är en otrolig stad!
 5. Det här är en kort video jag spelade in under en resa till Hong Kong i oktober 2017. Jag hade inte min kamera med mig så det här är det första jag spelat in på en iPhone. Jag blev ganska imponerad av vad man kan göra med en telefon nu för tiden! Jag använde VFX för att ta bort alla människor och trafik från staden.
 6. Det är lite "skryt lagom" det här men det har skrivits en del om filmen sen den släpptes så här är ett par länkar till artiklar och intervjuer om ni är intresserade: FilmInk - "Student Short Film Waltzing Tilda Will Blow Your Mind" - https://filmink.com.au/2017/student-short-film-waltzing-tilda-will-blow-mind/ Cinema Australia - "Waltzing Tilda is the best Australian short we've seen this year" - https://cinemaaustralia.com.au/2017/07/02/sunday-shorts-waltzing-tilda/ Movie Theater Prices - "Waltzing Tilda - You Need to Watch This" - https://www.movietheaterprices.com/waltzing-tilda NY Elite Magazine - "Waltzing Tilda is the big winner at the Sydney Film Awards" - https://nyelitemagazine.org/2017/07/04/waltzing-tilda-by-jonathan-wilhelmsson-is-the-big-winner-at-the-sydney-film-awards/ MovieZine - "Sydney är ödelagt i svenska post-apokalyptiska kortfilmen Waltzing Tilda" - https://www.moviezine.se/nyheter/waltzing-tilda-svensk-post-apokalyptisk-kortfilm-fran-sydney Filmcafé - "Från Mockfjärd till Australien" - https://www.filmcafe.se/artikel/artikel.asp?art_id=324 Dalarnas Tidningar - "Jonathan Wilhelmsson från Mockfjärd gör filmkarriär i Sydney" - http://www.dt.se/noje/jonathan-wilhelmsson-fran-mockfjard-gor-filmkarriar-i-sydney
 7. Hejsan! Waltzing Tilda är en dystopisk dramakomedi som kretsar kring Tilda; den sista människan på jorden, och hennes äventyr tillsammans med sin talande (och svärande) kanin Shane. Den är inspelad i Australien och är gjord av mig själv och mina klasskamrater från Sydney Film School. Filmen vann pris för bästa film, bästa regissör, bästa producent, bästa klippare och publikpriset på skolans filmfestival. Det var ett otroligt utmanande och fantastiskt roligt projekt och jag hoppas att ni kommer tycka om den! Waltzing Tilda på YouTube: Om ni vill veta mer får ni hemskt gärna kika vidare här: IMDB: http://www.imdb.com/title/tt6433186/ Facebook: http://www.facebook.com/waltzingtilda Instagram: http://www.instagram.com/waltzing_tilda Trailer: Bakom kulisserna på hur effekterna skapades: Filmens soundtrack: open.spotify.com/album/7Fl9k1kFWRl08xMXK73lrm Ha det fint! Mvh Jonathan Wilhelmsson
 8. Uppdatering! Filmen släpps online nästa torsdag, 29 juni. Här är en liten teaser vi gjorde för att fira det:
 9. Den ska gå festivalrundan ett tag nu (förhoppningsvis på ett par i Sverige också) och sen släpps den förstås online =)
 10. Tjohej! Det här är trailern till en film jag spelat in i Australien på Sydney Film School. Filmen är färdig och är 15 minuter lång men den ska gå på filmfestivaler ett tag innan jag lägger upp hela online.
 11. Snyggt! =) Blev lite nyfiken på vad ni har använt för kamera?
 12. Tack ska du ha =) Teckningarna är som sagt Zac's men det var en del pill med att fylla i det som saknades utanför rutorna och lägga det i olika lager. Jobbade även en del med olika lager av dimma, partiklar, skimrande ljus och 35mm grain. Här är serien ifall någon vill se vad jag utgick från: Magical Game Time: Photo
 13. Tjo! Det här är en kort liten animation jag gjorde baserad på spelet The Legend of Zelda: Majora's Mask, och serien och teckningarna av Zac Gorman (magicalgametime.com). Musiken är gjord av kompositören Niklas Aldén och det är en remix på Saria's Song. Filmen: Det finns även en fullängdsversion av låten att lyssna på:
 14. Tack ska ni ha =) Ni får gärna nämna en del av bristerna ni tänkte på!
 15. Hej alla voodoofilmare! För några månader sedan lade jag upp trailern till vår novellfilm Naomi och hjärtekrossarna här på forumet, och nu finns äntligen hela filmen att se på YouTube! Den vann i våras priset för bästa film på Sveriges Kortfilmfestival. Vi har jobbat med den i drygt ett år och det har varit en fantastisk upplevelse. Ta och kika på den! Feedbacka gärna, och om ni tycker om den får ni hemskt gärna stötta oss genom att gilla och dela filmen vidare. Handling: Naomi (Linda Molin) är blåhårig, arbetslös och meningslös. När hon på sin 20-årsdag blir dumpad av sitt livs kärlek får hon nog. Hon bestämmer sig för att bli en maskerad hämnare som bekämpar "hjärtekrossare", men hon inser snart att kärlek inte är så enkelt som hon först trodde. Beskrivning: Naomi och hjärtekrossarna är en lågbudget novellfilm inspirerad av filmer som "Scott Pilgrim vs. the World" och "Kick-Ass". Filmen är producerad av Film i Dalarna och det svensk-australienska produktionsbolaget Artheory. För manus & regi står Jonathan Persson, en ung filmskapare som bland annat blivit prisad av Svenska Filminstitutet. Filmens exekutiva producent är Daniel Wallentin, som tidigare regisserat långfilmen "Ett öga rött". Huvudrollsinnehavaren Linda Molin Guldbaggenominerades tidigare i år för sin roll som Kristin i Andreas Öhmans "Bitchkram", och hon har även spelat i Guldbaggebelönade "Apflickorna". I övriga roller ser vi bland annat: Johannes Sjöblom, Alice Young, Andreas Lundin Olsson, Simon Andersson & David Billström. Kolla gärna in filmen på: IMDB: Naomi och hjärtekrossarna (2013) - IMDb Facebook: http://www.facebook.com/Naomiochhjartekrossarna Spotify (filmens soundtrack): open.spotify.com/album/6o2AG5qDf5vDbXGjLImJve Mer info: Filmcafé artikel om filmen: Vinnaren på Sveriges kortfilmfestival | FILMCAFE.SE Blogginlägg om filmen: Kortfilmtips: Naomi och Hjärtekrossarna (2013) | Except Fear Trailer:
 16. Haha, tack så mycket! Kul att jag är ihågkommen =D Den är inspelad på Canon 5d Mk III! Dagscenerna är inspelade i princip helt och hållet med ett zoomobjektiv. Jag minns inte vilket exakt, men typ 18-105mm i alla fall, det var vårt bästa objektiv men i nattscenerna så slukade den för mycket ljus så det gick inte att använda. Då fick vi hålla oss till primes. Vi hade ett 28mm och ett 50mm. Lite billigare objektiv. 50mm var det vi använde mest! Vidöppet. För vi filmade det mesta av nattscenerna i naturligt ljus, vissa ljussatte vi knappt alls. Men då pushar man förstås kameran väldigt mycket. Och det blir en jäkla massa motion-blur. Jag tycker vi lyckades rätt okej tillslut men om vi hade gjort om det hade jag definitivt velat ljussätta mer och ge kameran lite mer att jobba med =)
 17. Hejsan voodoofilmare! Jag har precis klippt färdigt en trailer till vår novellfilm "Naomi och hjärtekrossarna" med Guldbaggenominerade Linda Molin i huvudrollen. Filmen är färdig men vi väntar med att lägga ut den på YouTube tills den har fått gå på festivaler osv! Jag tror inte jag kan presentera den så mycket bättre än vår lite lagom skrytsamma YouTubebeskrivning så jag kopierar den helt enkelt! "Naomi (Linda Molin) är blåhårig, arbetslös och meningslös. När hon på sin 20-årsdag blir dumpad av sitt livs kärlek får hon nog. Hon bestämmer sig för att bli en maskerad hämnare som bekämpar "hjärtekrossare", men hon inser snart att kärlek inte är så enkelt som hon först trodde. Naomi och hjärtekrossarna är en lågbudget novellfilm inspirerad av filmer som "Scott Pilgrim vs. the World" och "Kick-Ass". Filmen är producerad av Film i Dalarna och det svensk-australienska produktionsbolaget Artheory. För manus & regi står Jonathan Persson, en ung filmskapare som bland annat blivit prisad av Svenska Filminstitutet. Filmens exekutiva producent är Daniel Wallentin, som tidigare regisserat långfilmen "Ett öga rött". Huvudrollsinnehavaren Linda Molin Guldbaggenominerades tidigare i år för sin roll som Kristin i Andreas Öhmans "Bitchkram", och hon har även spelat i Guldbaggebelönade "Apflickorna". I Naomi och hjärtekrossarna visar hon upp en sida som ingen sett förut. I övriga roller ser vi bland annat: Johannes Sjöblom, Alice Young, Andreas Lundin Olsson, Simon Andersson & David Billström. Låten i trailern är "Sleepwalking" av Beat Radio, som även dyker upp på filmens soundtrack." Hoppas att ni tycker den verkar intressant!
 18. Okej, fast jag använde inte så mycket av inspelningsljudet. Det är i prinicp bara tjejen som pratar på mobilen och lite grann när de sitter på bänken. Allt omgivningsljud kommer från ett ljudbibliotek, fast jag gjorde det lite "skitigt" med flit för att det skulle bli nästan lite dokumentärkänsla. Men då vet jag =)
 19. Tack så mycket =) Något särskilt med ljudet som du inte tyckte var bra?
 20. Hej, hej hemskt mycket hej! Det här är en kortfilm som jag gjorde som en del av ansökningen till Stockholms dramatiska högskola. Uppgiften var att göra en film med titeln "En ovanlig dag i en vanlig människas liv", högst 4 minuter lång och högst 4 repliker (inga alls också okej). Jag gjorde klart den på ett par dagar. Den är filmad med en Nikon D7000 och redigerad i Premiere Pro. Hoppas ni gillar den! Unremarkable - Short Film (2012) on Vimeo
 21. Tackar och bockar för alla kommentarer =) Särskilt roligt att ni tycker om ljudet då jag lade ner en hel del tid på det.
 22. Hej alla! Det här är min senaste kortfilm. Den heter "Emmie" och är en skräck/drama film. Den är 10 minuter lång och den är lite inspirerad av Silent Hill och Black Swan. Jag hoppas att ni tycker om den!
×
×
 • Create New...