Jump to content

Max_H

Members
 • Posts

  5,678
 • Joined

 • Days Won

  13

Everything posted by Max_H

 1. Sent svar kanske. . . kör Open Cl eller Metal istället (i Project Settings). /M
 2. Rätt trist, men även om det kan trassla så låter 15-20ggr/dag rätt ordentligt mycket. Vad har du för material, hårddiskar, etc?
 3. Går i teorin att göra i många program, men vanligast är nog trots allt Photoshop och After Effects. http://www.videocopilot.net/tutorials/virtual_3d_photos/
 4. Absolut. Det inbyggda är (Intel) är inte i närheten av vad ett 1060 klarar.
 5. Det som skiljer är ju antalet CUDA-cores och minnesmängd. Dyrast är oftast bäst, om det sen är värt det är en annan sak. 8Gb räcker en bit, men 8K video drar ju rätt ordentligt med minne, och börjar du kolla på VR i framtiden så rekommenderar Adobe 8GB VRAM och uppåt. . . Notera att varken PPro eller AE kan använda dubbla kort när du jobbar (PPro endast vid export). Och inte SLI i någon form.
 6. Varför inte klippa allt i olika projekt, exportera ut den färdiga sekvensen ur varje delprojekt som ett nytt projekt (så slipper du allt du inte använt) och sen sammanfoga dem? Alternativt, starta projekt 4 (masterprojektet) och sen via Media Browser öppna de olika delprojekten och lägga in respektive timeline där. Eller, vänta tills CC2018 kommer, där du kan öppna många projekt samtidigt. . . //M
 7. After Effects GPU-support fungerar tekniskt lite annorlunda, det finns också en relaterad bugg i AE (framför allt om du är inne och pillar i RED's metadata). Men hur som helst, ditt 970-kort har endast 3.5Gb VRAM (även om det står 4 på lådan) och det räcker oftast inte till. Så du skulle definitivt tjäna på ett nytt kort. Men proxies är nice även om det är krångligare med AE inblandat då PPro/AE har helt olika Proxy-workflows. //M
 8. Vilken codec? Slutrenderar du i 8K? Föreslår ju dock ett proxy-flöde, finns inte många kort som klarar 8K full raster.
 9. Alla program börjar i större utsträckning att använda grafikkortet för rendering och det kräver mycket (VRAM), dvs grafik-minne. I Premiere och After Effects kan du slå av Mercury Playback Engine och då görs alla beräkningar av CPU istället, vilket nog fungerar bättre men det går långsamt. Resolve är däremot helt beroende av GPU, och Late 2012 hade bara 512 Mb i VRAM och det räcker inte långt. . . Mac går i de flesta fall att få med antingen Intel-grafik eller ett kraftigare kort från nVidia eller AMD (beroende på modell) så en beggad iMac med ett bra grafikkort är kanske bästa "ekonomi-alternativet" om du vill stanna i Mac-världen. En Mac-mini är däremot inget bra alternativ... Mest Bang-for-the-buck är givetvis om du kan bygga en PC-dator själv (finns många kunniga här som kan rekommendera komponenter). Men det är ingen Mac. . . (fast PPro/AE/Resolve ser ju i princip exakt likadana ut på Mac/Win). Det du förlorar är dock möjligheten att exportera till Quicktime ProRes vilket inte fungerar i Windows-världen (utan div tredjeparts hack. . ).
 10. Premiere Elements vill ha högre klockfrekvens snarare än många kärnor (men det det beror på filformat, h.264 är notoriskt dåligt för flertrådsrendering i de flesta program). Och Elements utnyttjar inte GPU i någon större utsträckning. //M
 11. Beror helt på vad du redigerar med för material. . . för mig som oftast kör 4K/UHD med en Atomos Recorder är SSD ett krav (eller raidade snurr-diskar). Klipper du med stora mängder media i "MTV-tempo" eller om du kör Multicam-redigering där många filer ska läsas samtidigt så är det också en fördel. Sen kan SSD göra stor skillnad om du använder den som Cache-disk för ex After Effects. Allt beror på vad man gör. Men klipper man enklare filmer med DSLR-material i 1080 så räcker ju snurr-diskar långt. (Som förvisso markant tappar i fart när dom blir fulla.)
 12. Hej, Ska bara skicka ut en notis om att vi tyvärr släppt en version av Premiere Pro CC 2017.1/11.1 som i vissa fall kan radera filer på hårddisken (om man flyttat sin Media Cache-folder till en annan plats än originalet). Se till att genast uppdatera till CC2017.1.1 som kom igår. * https://blogs.adobe.com/creativecloud/premiere-pro-11-1-1-update/ //M
 13. Har en bekant som kör dem (han är professionell filmare till 100%) och är nöjd. Ser ut som ett helt ok alternativ och har i alla fall en ny USB-C port.
 14. Lenovo finns ju som Lenovo "Business" (evighetsmaskinen) och Lenovo "standard" (konsumentmaskinen), men jag skulle nog själv kolla närmare på dem. ASUS har en miljon modeller (typ), oftast bra maskiner men en del av dem - som du sett - har rent ut sagt otroligt dåliga skärmar. Köp på ett ställe där man kan testa/se. Skulle personligen inte ta i en Acer med tång, har div släktingar med Acer och dom bara pajar. . . Elements kan i stort sett inte utnyttja grafikkortet i någon större utsträckning, men 2Gb dedikerat minne är ju bra. Hög klockfrekvens är bra, likaså är 16 Gb minne om man ändå ska köpa. Jag skulle nog kolla ASUS gaming serie, Lenovo eller en något dyrare HP.
 15. Note: Problemen med GH5s 10-bitar bild är inte fixat i 2017.1 - förhoppningsvis i 2017.1.1 som kommer senare i vår. . .
 16. Finns ett känt problem, specifikt med 10-bit filer från GH5. Fixas (väldigt) snart. Kom på att jag körde den fixade versionen när jag testade. . .
 17. Ser inga problem i filen i PPro heller.
 18. Kan vara Win 10. Har du testat att använda Media Browser-panelen som är designad för att lösa detta problem (med filer i subfolders). //M
 19. Angående CUDA så är det så att Adobe får CUDA-kod av nVidia, som ibland uppdaterar vissa sk. kodbibliotek och "kastar ut" äldre kort. Och då tvingas vi (dvs Adobe) att antingen låta bli att optimera för nya kort (som kräver de nya biblioteken) eller alltså tyvärr sluta supportera äldre kort. Så det är inte av ren elakhet äldre kort slutar fungera.
 20. Vad är det för projekt? (Dvs, hur är grafikkortet inblandat GPU:n oftast inte gör något vid ren codec-konvertering?)
 21. Du kan ladda ner och köra CS2-produkter. Men det kräver i princip Win XP i 32-bit version: https://helpx.adobe.com/creative-suite/kb/cs2-product-downloads.html?promoid=19SCDRQK Är man Creative Cloud-medlem kan man installera Premiere Pro CS6 och då installeras även Encore DVD.
 22. Det är inte Windows som är boven, det är bara "så det är". Samma problematik finns på en gammal Mac Pro med Dual Xeon (och på fler program än Adobes). Notera att nya MacPro inte har dual cpu, inte inte helt ovanlig teori är ju att det beror på att faktiskt inte hjälper så mycket i många fall. Däremot en GPU skulle göra susen.
 23. Det kräver att dom har skrivit en specifik driver för Premiere Pro, så det är tveksamt. Blir nog att rekommendera: https://www.blackmagicdesign.com/products/intensity
 24. Jättebra podcast i ämnet: https://mixinglight.com/portfolio/building-pc-optimized-premiere-pro-davinci-resolve/
×
×
 • Create New...