Jump to content

revilofoto

Members
 • Posts

  134
 • Joined

revilofoto's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Gokväll gott folk! Har en budget på ca 30 lax och vill bygga en grym redigeringsdator. Jag klipper i Premiere. Uppskattar ifall någon vänlig själ kan i detalj berätta vilka komponenter jag behöver...har absolut inte hängt med i den utvecklingen de senaste 15 åren. Har jobbat med Mac-datorer... Länka gärna till färdiga byggen. Tack!
 2. Tack för svar! Jag körde 25Pf på båda kamerorna och det ser jättefint ut i redigeringen. ????????????
 3. Okej så då står det för progressive frames. Blev lite konfunderade eftersom det ibland står bara p och ibland pf. Men visst ska det gå att redigera 25p ihop med 50p? Har man 50p tidslinje så blir väl 25p materialet dubblerat och tvärtom så blir 50p halverat?
 4. Hej. Har 2 kameror: Canon C100 mark 2 Canon a20 A20 i cineläge filmar i 25p C100 filmar i 25pf Vad innebär ”F”:et i 25pf??? Detta är i AVCHD vilket jag föredrar. Jag har provat filma i 25p med A20 och 50p med C100. Det var inga problem att redigera dem båda på en 50p tidslinje i Premiere... Är det okej att göra så? C100 är min huvudkamera vid intervjuer. Slutartiden bör vara det dubbla dvs 1/100 om jag filmar i 50p. Går jag ner till 25pf så får jag in mer ljus med en slutare på 1/50.... Men vad står F:et för? ???? Tacksam för snabbt svar...ska filma kl.14...????
 5. Hej! Uppdaterade mitt Premiere...och då dök denna rutan upp... Vad ska jag göra?
 6. Hej gott folk. Jag ska över till Hawaii och San Fransisco i januari...och tänkte använda drönare till några sekvenser som ska användas i en dokumentärfilm. Någon som vet om det är tillåtet att ta med sig drönare in till staterna samt om det är OK att filma med dem där?
 7. Tackar för samtliga svar. Skrev frågan åt en kompis hastigt häromdagen. Har vidarebefodat era svar. Tack och God Fortsättning på året!
 8. Hej. Någon som vet vilket format och upplösning TV vill ha? Gott slut på året!
 9. Tjena! Jobbar i ett team som håller i en gala med många filminslag under kvällen. Tidigare år har vi visat filmerna via VLC-spelaren...men det är inte så smidigt. Undrar ifall det finns något program som kan lägga en playlist med alla filmer så att man bara trycker play och att den stannar själv efter att filmen är färdig. Tack. Edit:Fel kategori kanske...borde varit under videoteknik...admin får gärna flytta dit det. :)
 10. Kom på att jag trots allt kan köra med en Vidue... Det är via streamingplattformen som ärenden och talare ändras, alltså via webben och då är det inget som påverkar Viduen. Den kan jag således koppla direkt till bildmixern... Dagens test med elefantgräs i rörelse fungerade inte riktigt...bilden frös efter ca 90min igen, precis som i den skarpa sändningen... Innan jag beslutar mig för att köpa en Vidue så tänkte jag prova andra streamingprogram... Förslag mottages...gärna gratis... :)
 11. Okej... :) Jag är tacksam för bådas input! :) Har precis beställt en maxad iMac 21.5". Behövs oavsett... Imorrn ska jag testa hemifrån att köra långa streamingar...och bevaka det på paddan/telefonen...elefantgräs i rörelse så att jag ser om det fryser... :) Vidiu blir nog uteslutet då jag behöver kopplingen till dator för att manövrera ärende och talare i fullmäktige via dator...eller kan jag göra det trots att Vidiu är kopplat?
 12. Har hört talas om Vidiu...får kolla upp det närmre. Tack för input!
 13. Hänger inte med riktigt...jag använder en Roland VR-50hd. Mjukvarulösning, menar du typ wirecast?
 14. Vet du vad som kan ha orsakat frysningarna? Hade inga andra program aktiva förutom OBS och safari. Diskutrymmet ligger på 50Gb fritt utav 500Gb. För lite?
 15. Då var den första skarpa sändningen avklarad! Inte smärtfritt direkt... Osynk i ljudet till en början. Hade kopplat XLR direkt från närradion som också sänder. Fick inte rätt på delayen i min Roland vr50-HD så jag muta den och körde ljudet via ena kamerans mick. Blev helt okej... Det andra problemet var att OBS:en hängde sig, bilden frös, gissningsvis efter ca 90 minuters sändning. Den gjorde så ett par ggr. Jag fick rycka/koppla på USB:en som är mellan dator och Roland mixer för att få liv i bilden. Tråkigt nog blir det då svartruta i några sekunder i sändningen... Vad kan vara problemet? Min dator är en kraftig MacBook Pro 15" som har 4 år på nacken. Behöver jag ny dator eller ny mjukvara? Sändningen ondemand: http://Http://trelleborg.webbtv-kf.se/?160926 Ca 1h 48min in ser ni exempel på frysning. Sänder via OBS som mjukvara och har Snabbmedia som leverantör av streamingen. Tack för er tid och era råd!
×
×
 • Create New...