Jump to content

revilofoto

Members
 • Posts

  133
 • Joined

Everything posted by revilofoto

 1. Tack för svar! Jag körde 25Pf på båda kamerorna och det ser jättefint ut i redigeringen. ????????????
 2. Okej så då står det för progressive frames. Blev lite konfunderade eftersom det ibland står bara p och ibland pf. Men visst ska det gå att redigera 25p ihop med 50p? Har man 50p tidslinje så blir väl 25p materialet dubblerat och tvärtom så blir 50p halverat?
 3. Hej. Har 2 kameror: Canon C100 mark 2 Canon a20 A20 i cineläge filmar i 25p C100 filmar i 25pf Vad innebär ”F”:et i 25pf??? Detta är i AVCHD vilket jag föredrar. Jag har provat filma i 25p med A20 och 50p med C100. Det var inga problem att redigera dem båda på en 50p tidslinje i Premiere... Är det okej att göra så? C100 är min huvudkamera vid intervjuer. Slutartiden bör vara det dubbla dvs 1/100 om jag filmar i 50p. Går jag ner till 25pf så får jag in mer ljus med en slutare på 1/50.... Men vad står F:et för? ???? Tacksam för snabbt svar...ska filma kl.14...????
 4. Hej! Uppdaterade mitt Premiere...och då dök denna rutan upp... Vad ska jag göra?
 5. Hej gott folk. Jag ska över till Hawaii och San Fransisco i januari...och tänkte använda drönare till några sekvenser som ska användas i en dokumentärfilm. Någon som vet om det är tillåtet att ta med sig drönare in till staterna samt om det är OK att filma med dem där?
 6. Tackar för samtliga svar. Skrev frågan åt en kompis hastigt häromdagen. Har vidarebefodat era svar. Tack och God Fortsättning på året!
 7. Hej. Någon som vet vilket format och upplösning TV vill ha? Gott slut på året!
 8. Tjena! Jobbar i ett team som håller i en gala med många filminslag under kvällen. Tidigare år har vi visat filmerna via VLC-spelaren...men det är inte så smidigt. Undrar ifall det finns något program som kan lägga en playlist med alla filmer så att man bara trycker play och att den stannar själv efter att filmen är färdig. Tack. Edit:Fel kategori kanske...borde varit under videoteknik...admin får gärna flytta dit det. :)
 9. Kom på att jag trots allt kan köra med en Vidue... Det är via streamingplattformen som ärenden och talare ändras, alltså via webben och då är det inget som påverkar Viduen. Den kan jag således koppla direkt till bildmixern... Dagens test med elefantgräs i rörelse fungerade inte riktigt...bilden frös efter ca 90min igen, precis som i den skarpa sändningen... Innan jag beslutar mig för att köpa en Vidue så tänkte jag prova andra streamingprogram... Förslag mottages...gärna gratis... :)
 10. Okej... :) Jag är tacksam för bådas input! :) Har precis beställt en maxad iMac 21.5". Behövs oavsett... Imorrn ska jag testa hemifrån att köra långa streamingar...och bevaka det på paddan/telefonen...elefantgräs i rörelse så att jag ser om det fryser... :) Vidiu blir nog uteslutet då jag behöver kopplingen till dator för att manövrera ärende och talare i fullmäktige via dator...eller kan jag göra det trots att Vidiu är kopplat?
 11. Har hört talas om Vidiu...får kolla upp det närmre. Tack för input!
 12. Hänger inte med riktigt...jag använder en Roland VR-50hd. Mjukvarulösning, menar du typ wirecast?
 13. Vet du vad som kan ha orsakat frysningarna? Hade inga andra program aktiva förutom OBS och safari. Diskutrymmet ligger på 50Gb fritt utav 500Gb. För lite?
 14. Då var den första skarpa sändningen avklarad! Inte smärtfritt direkt... Osynk i ljudet till en början. Hade kopplat XLR direkt från närradion som också sänder. Fick inte rätt på delayen i min Roland vr50-HD så jag muta den och körde ljudet via ena kamerans mick. Blev helt okej... Det andra problemet var att OBS:en hängde sig, bilden frös, gissningsvis efter ca 90 minuters sändning. Den gjorde så ett par ggr. Jag fick rycka/koppla på USB:en som är mellan dator och Roland mixer för att få liv i bilden. Tråkigt nog blir det då svartruta i några sekunder i sändningen... Vad kan vara problemet? Min dator är en kraftig MacBook Pro 15" som har 4 år på nacken. Behöver jag ny dator eller ny mjukvara? Sändningen ondemand: http://Http://trelleborg.webbtv-kf.se/?160926 Ca 1h 48min in ser ni exempel på frysning. Sänder via OBS som mjukvara och har Snabbmedia som leverantör av streamingen. Tack för er tid och era råd!
 15. Hej igen... Uppdatering: Tekniken är inhandlad...det blev Roland vr50hd! Kablage m.m. är oxå på plats. Plattformen är i nuläget under upphandling... 2 frågor: Är öppet API något viktigt och vad innebär det rent konkret? Förslag mottages på bra leverantörer av streaming...såsom Snabbmedia, Solidtango etc.
 16. Tack för svar Kimster och kul att se din skiss! Ljudtipset var oxå bra, fast man kanske kan fördröja ljud eller bild via bildmixern? Men annars är ljudet via kameran en ypperlig lösning! Fick besked igår att det är okej att inhandla en dyrare bildmixer! :) Tittar nu på Roland vr-50 HD, den verkar kanonbra! Kopplar alla möjliga typer av källor som Roland sedan mixar ihop till något gemensamt! Någon som vet vart man kan köpa in en sådan här i Sverige för vettigt pris? Hittar inte den på Scandinavian Photo... :( Amatörfråga: Från bildmixern ska bilden in till min Mac. Har Roland, samt andra hårdvaru-mixers, medföljande program som visar output-bilden som sedan streamas ut? Eller har man bara Streamingleverantörens mjukvara öppen och därifrån tar in signal från bildmixer som sedan streamas ut? Hur fungerar den delen av produktionen? Uppskattar en pedagogisk förklaring... :) Din ref. dator Kimster, är den enbart för att se så att allt sänds ut korrekt?
 17. Tack för svar och detaljerad beskrivning av ditt arbete, uppskattas! Vi kommer nog köra med hårdvarumixer...har hört om en del program, såsom du nämner, men jag och kollegerna känner större tillförlitlighet i en rejäl apparat... :) Dessutom så blir det lättare att koppla allt i den och sedan vidare till datorn. Bifogar en förändrad skiss över hur jag tänkt mig...har jag missat något? Kamerorna är Panasonic 160 med SDI utgång och en Canon XA20 med HDMI. Ljudet plockas via XLR från ljudsystemet i lokalen. I mitten av lokalen har vi projektorn som jag hade tänkt plocka signal ifrån, VGA och omvandla till SDI. Är det en bra lösning tror ni?
 18. Som sagt, jag vet...overkill med 4 kameror... ...men jag tycker att "gäspningar" och liknande situationer är "bra TV" för medborgarna...visar hur mycket intresse politikerna visar... Fast jag tänker börja med 2 kameror...så ser vi hur det utvecklar sig sedan. Tanken är även att i framtiden kunna sända annat live och då krävs det kanske 4 kameror... ...så jag vill ju framtidssäkra det. Finns vissa autofokus full-HD kameror som är av intresse såsom Logitech C930.
 19. Kimster!!! Oj...tack för lektionen, förstår att det är din vardag... :) Ljudet är ordnat då KF sänds på radio så jag "snor" ljudet därifrån. Till en början kommer jag arbeta själv ev. ta in 1 assistent. Vet att 4 kameror är overkill... Tänkte mig också börja som du skrev med 2 kameror, en totalbild och en huvudkamera och klipp däremellan. Och då kan jag använda vår Panasonic samt vår lilla Canon XA20. Budgeten är lite diffus...men vi har jämfört med andra grannkommuner och de ligger i snitt på 140 000kr/år. Med stor sannolikhet så kommer vi också hamna där. Wirecast vet jag väldigt lite om...får kolla upp det mer... Snabbmedia, Crossnet och 23video däremot har jag haft kontakt med. De är inte superdyra och erbjuder support vilket jag behöver, känns tryggt nu i början... "Problemet" är att man då behöver extern bildmixer, om jag förstått det rätt. Typ en Atem production studio 4k för ca 16 000kr. Kort och gott så behöver jag en helhetslösning för att: Sända KF live samt att kunna se det on demand. Lägga upp klipp på kommunens hemsida - typ ett videobibliotek ala SVT Play där man hittar informationsfilmer och liknande men även tidigare KF-sändningar. Enkelt och bra... :) Tack för hjälpen so far Kimster, uppskattas!
 20. Hej. Har fått i uppdrag att sända kommunens fullmäktigemöten live... Undrar ifall någon har en bra och enkel lösning på detta? Tänkte köra med 4 kameror. Kamera 1 - Panasonic 160 som är huvudkamera Kamera 2 och 3 på talarstolarna Kamera 4 - Överblicksvy Någon som kan tipsa om bra plattform, typ Snabbmedia, Crossnet, 23video m.m.? Behöver jag en bildmixer eller finns det integrerat i någon mjukvara? Har MacBook Pro som dator. För kamera 2,3 och 4 tänkte jag köra, om möjligt, webb-kameror...tips på några bra sådana? Trådlösa kanske? Bifogar en bild på hur jag tänkt mig (står på engelska då jag skickat i andra forum oxå) :) Förövrigt så har jag tänkt att använda plattformen för övriga filmer till kommunens hemsida såsom info-filmer och liknande. Tacksam för tips och tricks!
 21. Hej! Söker någon som kan hantera Canon C100 eller C300, för ett jobb den 25:e och 26:e Mars i Smygehamn, Trelleborg, Skåne. Det handlar om en intervju, så det är inget "avancerat"... :) Har du 2 st Canons så är det ett stort plus, annars hyr jag kamerorna. Tanken är att du styr den ena och jag den andra kameran under intervjun. Hör av Er till mig på mail: revilofoto@hotmail.com Eller ring: 0706 66 66 89 så berättar jag mer om vad det gäller samt arvodet. Mvh/Oliver
 22. Under veckan har vi klippt vid två tillfällen och ingen krasch! :) Jag gjorde som du sa Max, d.v.s. tömde media cachen. Såg även att det fanns en mindre uppdatering, så den blev också gjord. Nu håller vi tummarna... :) Tack för hjälpen och fortsatt trevlig helg på er alla! //Oliver
 23. Ps. Bilden hackar ofta fram....man pausar...och sedan så går det bra igen....för att en stund senare hacka igen... Renderingen är rätt så jobbig också...i synnerhet om klippet är i reverse speed...
 24. Hans version är CC v8.1 Grafik: NVIDIA GeForce GT 750M 2048Mb Media: Mestadels AVCHD (Väldigt många timmar i projektet...drygt 100 skulle jag gissa på...) Blackmagic finns installerat men används inte
 25. Hej. Klipper hos en kollega som uppdaterade till senaste Premiere CC för ca 3 veckor sedan. Sedan dess har vi märkt att det förekommer krascher/frysningar titt som tätt. Programmet reagerar inte, stänger vi ner projektet så går det inte att öppna upp det igen. Stänga/starta om datorn går inte heller...istället får man manuellt stänga ner burken genom att hålla nere ON/OFF knappen... På min dator har jag inte uppdaterat till senaste versionen och har således inte det problemet. Vi båda klipper på MacBook Pro, kollegans är 1.5 år gammal och min 2år. Någon som har liknande problem och ev. en lösning på det? Tack på förhand! /Oliver
×
×
 • Create New...