Jump to content

ChemicalTV

Members
 • Posts

  10
 • Joined

Personlig information

 • Job/title
  bildbearbetare, hobbyfotograf

Filmskapande

 • Gear
  Nikon 3200, 18-55, 50mm, 55-300. Adobe Premiere - Imovie för enklare projekt

ChemicalTV's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Max_H: Ok! Då låter det lovande! Tack så mycket för alla svar, nu ska jag bara ta och bestämma mig också ;)
 2. Nu har jag kollat lite mer på nätet, en kompis tipsade MSI speldatorerna, men så hittade jag denhär som utseendemässigt attraherar mig mer, vad tror ni om den? någonting jag missat här? https://www.dustinhome.se/product/5011019360/px60-gtx-960m någon som har erfarenhet av MSI?
 3. Peus: Hm... Filmar mest med min systemkamera, Nikon d3200, enligt deras hemsida är det MOV och 1920x1080, och skulle vilja kunna spara i mp4 (men ja, det finns nog bättre format, men det är det jag känns mest bekant med), och AVI (?) Är inte alls bekand med CUDA, får kolla vad det är för något! Ok, men då är det kanske inte helt ute på hal is att kolla på Asus ändå. Haha, ja hur ska man förklara mer än- plastig? ;) Klippningsmässigt är det väl ganska basic, inte så mycket grafiskt, men vill gärna ha möjligheten till det då det ändå dyker upp som projekt ibland. Smörgåsmannen: Aha, lenovo också? har inte alls kollat in, har hört lite dåligt om dem, men det kanske är mer åt deras billigare ändå? De jag pratade med ansåg i5 allt för svag, men det kanske är ett säljarknep? Innehållsmässigt är det inget och klaga på verkar det som, tycker tyvärr inte att speldatorer är så himla snygga dock ;) ghijohansson: Har ej sett, ska läsa!
 4. Hallau, kan inte så mycket om datorer egentligen, men nu behöver jag införskaffa mig en ny bärbar som ska orka med att köra enklare redigeringsprogram som typ premiere elements (inga after effects program eller nåt) och adobe photoshop typ, mest som en hobby mot jobb dator. Har blivit rekomenderad att kolla efter intel core i7 processor och ett annat grafikkort än intel HD Graphics, och mina önskemål är minst 250 gb ssd (kan lägga filer på en extern hårddisk annars, väl?) och typ 14-15 tum på skärmen, (har en 15" just nu och känner mig bekväm med den storleken)... det är typ allt jag tagit reda på. Men nu har jag kollat i veckor och velat fram och tillbaka och antingen faller det på det ena eller det andra, för lite minne, fel grafikkort, för dyr, blaha... har kikat på asus och då faller det på skärmen som verkar lite... plastig och matt? om det går att förklara det så? och så har jag kollat på hp, men de bärbara datorerna jag funderat på har fått dålig kritik, och dessutom verkar det varnas för hp som dåligt märke (även kollat acer, men samma här där det varnas för dåligt märke). Vad har ni för erfarenheter, särskillt asus? är skärmarna något förekommande som stör eller påverkar vid videoredigering? Någon som har tips på dator annars jag borde kolla in? budget:typ 10 000, gärna billigare. Tack på förhand, som sagt kan inte mycket om datorer!
 5. Tjo! Jag ska filma en uppföljning till ett projekt - Första delen av projektet filmade jag när jag gick via en kurs hos arbetsförmedlingen så då ville jag inte ha betalt då jag gjorde det via kursen, men nu ska de fortsätta med del två i projektet och vill att jag ska fortsätta filma för dem. Dock så har jag fått arbete, men har tänkt att jag ska starta hobbyföretag med filmandet och fotandet(fa-skattsedel?) - dock inte nu direkt på störten. Måste jag starta upp mitt företag INNAN jag börjar filma - eller kan jag starta upp det när projektet är slut och och det är dags att få betalt? Har dock tänkt på att man får tjäna en viss summa per år utan att skatta på hobbyverksamhet, hur funkar det? Kan projektet betala mig utan att jag har företag lagligt och hur funkar det isf? Tack på förhand hönni!
 6. har funderat skarpt på att göra en dolly nu på senaste tiden, så jag kapar lite :P i videon har de tagit av gummi"däcken" och låter hela manicken vara kvar, men jag har sätt på vissa YT videos hur de låter gummit också vara kvar, men använder samma sorts anordning så att säga... vad kan vara bäst? tror ni att man kan göra på samma sätt med Inlineshjul? tror det kan vara lättare att få tag på än skateboardhjul. sen dedär plaströren kan man också få tag på på jula för en 17, 18 kr stycket ( har redan kollat det) tips tips... ;)
 7. hehe XD precis, e från krokarna, så det kändes lite hemma när man såg vissa scener ;) glöm inte och göra mera filmer, ni är grymma :D
 8. mig lajk ;D vill jättegärna se mera filmer:) EDIT: Bromölla och kristianstad kommer vissa scener från va?
 9. Tacktacktack allihopa för svaren! okej, där fick jag svar på vad DV är(så det är band?). är det bara att koppla in en sladd i kameran och lägga över på datorn då eller liknande(vi gjorde något liknande i skolan iallafall, men fick aldrig reda på vad det hette)? går det att redigera på dator sedan? använder en mycket lätt men stadig och reglerbar tripod när jag fotar med min kamera(estetfotograf. har bilddagbok och deviantart om intresse att se på bilder finns)/använder inspelningen på digitalkameran, och gör precis som du säger, använder hela stativet när jag behöver röra på mig. finns ett behändigt handtag att hålla i. mycket användbart och mycket finare rörelser än när man ska försöka hålla själv, filma och gå samtidigt :) en prissumma på 0-5000 kr hade jag tänkt, men det flesta jag tänkt mig och kollat upp ligger på cirka 3000 kr och är lämpliga handkameror( inga små :( är inte så förtjust i dem), och vi har en ganska snabb dator med mycketmycket minne kvar att slösa upp ;) ingen avancerad proffskamera som ni har förstått, utan en stadig börjarkamera som man kan ha kul med. zoomningsljudet är inte bland det viktigaste, utan det vore också bara ett plus. en bra övrig ljudupptagning i kameran duger mycket väl(till musikvideorna(?) kommer jag förståss lägga på en annan musikfil sen) så man kan höra tydligt vad någon säger utan att ha något annat störande ljud i bakgrunden. Kommer säkert köpa en ljudinspelare på sidan om när jag har fått lära mig mera om kameror och när jag har sommarjobbat in lite pengar. Jag vet att de inte är sådär superdyra, men jag får väl se hur jag tänker i framtiden. mera tips tages emot med stor tacksamhet! mvh Chemicaltv
 10. Hejsan! Nu vill jag ha lite tips från er! Har sparat en summa pengar och tänker lägga ner det på en vettig filmkamera! Tänker en kamera som man kan använda till allt möjligt; spela in roliga (kort)filmer, musikvideos, familjefilmer; lite smått och gott det vill säga! Hellst ingen kamera när man hör maskineriljudet eller in/utzoomningsljudet, då jag inte har tänkt skaffa en ljudupptagare på sidan om ännu. Få se om det blir en framtidsbudjet till lite övriga tillbehör, om ni förstår vad jag menar :P Mamma pratade med en kunnig kompis som sa att jag borde skaffa en med dvd-inspelning, fast jag hade siktat in mig på en kamera med minneskort. Har nu ångrat mig efter att ha insett fördelar med dvd. Vilken föredrar ni?(här kan även frågan " vad betyder dv och allt detdär" komma in också) En kamera med skarp och fin bild(hd?), med fokus inställningar eller en som tar många bilder så det blir en fin slowmotion när man saktar ner i redigeringen sen hade varit ett plus, om någon vet en kamera med någon sådan inställning? Föresten, brukar man få redigerinsprogram med kameran? Har ju fått det med mina digitala stillbildskameror(inga toppenprogram, men har ju photoshop annars). Inte en allt för avancerad kamera hade jag tänkt, men en kamera som jag kan lära mig nya saker av och göra fina filmer av. Jag är typ nybörjare(har bara gjort lite filmer med skolans kameror och min egna digitalkamera förut) och amatör, hehe. Hade kanske tänkt någonting i stil med en Sony DCR-DVD110(okej. Nu vet jag inte allt om den men har ett hum) eller en Canon HF100(fast någon med liknande inställningar, den är för dyr för mig ^^')/Canon FS100. Massa tips om hur jag ska tänka på mitt första kameraköp godtages gärna! Skriv, kära folket, skriv! mvh chemicaltv
×
×
 • Create New...