Jump to content

dreeze

Members
 • Posts

  214
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by dreeze

 1. Ah, den här har jag gått och sett fram emot. Tufft att Shatner dyker upp =)
 2. Klassas det här som asiatiska skräpserier/filmer: http://www.hvideos.com/videos/Humor/Japanese_spiderman Har ingen aning om vad det är ifrån men... underligt verkar det =)
 3. dreeze

  Är DV GOP?

  Det låter som om din lärare har blandat ihop formaten. DV använder ingen interframe compression. Det gör dock HDV.
 4. Ett sånt program skulle få mig att börja se TV igen.
 5. På en kurs jag gick fick vi prata med några producenter, regissörer och manusförfattare, och the chain of command liknar USA, fast i Sverige har fortfarande regissören mer att säga till om än vad som verkar vara standard i en del fall i USA. När man säljer sitt manus så säljer man ju rättigheterna till manuset. Producenten som köper det får gå lös hur rejält han eller hon vill på det. En del gillar att samarbeta med manusförfattaren, andra inte (det beror även på regissören, en del regissörer vägrar tala med manusförfattaren). För varje steg i processen ökar insatsen och risken för alla som är inblandade och då kan man inte ha en manusförfattare som bråkar mot ekonomiska beslut för att skydda sin konstnärliga integritet. Film är i slutändan mer ekonomi än konst på grund av att det är så jävla dyrt (att skriva ett manus är i jämförelse billigt). Sen är det regissören som har sista ordet i det konstnärliga (filmen är hans eller hennes tolkning av manuset) så manusförfattaren hamnar onekligen i skymundan =) Personligen tycker jag att svenska filmer är lite fantasilösa. Frostbiten och Storm vek av kraftigt från normen, fast då var inte filmerna nog bra för att stå på egna ben istället. Det är ju inte säkert att manusen som folk skrivrr är fantasilösa, det kanske är producenternas "fel"? Fast de producenter jag har pratat med har sagt att det finns en stor brist på bra manus. Sen tycker jag att det är lite knepigt att hitta produktionsbolag och att hitta info om dem. (fast det kanske bara är jag som är dålig på att leta) Preaching mode off...
 6. dreeze

  Fantastiska Fyran

  Nu var det ett tag sedan jag såg Hulk. Men iaf så tyckte jag att filmen innehöll för lite Hulk-våld. Sen for den och slirade med backstory som jag inte tyckte var så intressant. Sen blåste filmen en på den stora uppgörelsen i slutet ;) En film om hulken måste ha en slutfight, annars blir det liksom fel.
 7. Om du tänkte på bioreleaser så tror jag det är tänkt att digitalbio ska råda bot på det. Nu har jag inte så mycket koll på digitalbio heller, men distributionen av biofilm kommer ju iaf att bli billigare. Sen är bara frågan när de ska börja köra det digitalt på stor skala.
 8. Det hade jag helt glömt bort. Han fick 16000 i böter av tingsrätten, hovrätten frikände honom. Att de klassade IP-addresser som bristande bevis är intressant (tillsammans med skärmdumpar). Det verkar som om det komplicerar saker. De får inte göra en husrannsakan om brottet inte kan ge fängelse, vilket tydligen piratkopiering på den nivån inte kan ge. Då kommer de alltså inte åt personens dator. Vad för andra bevis finns det? Vittnen? Fast det verkar ju oxå lite vagt. Sen tycker jag att råna den stackars damen är värre, för det är nog rätt otäckt för henne. Kanske så otäckt att hon börjar oroa sig för att gå ut i fortsättningen. Piratkopiering är så opersonligt och "ofysiskt", det är därför så många kan göra det med gott samvete.
 9. Det är på grund av att filmer släpps vid olika tillfällen i olika områden. De vill inte att man ska kunna köpa DVD:n från t.ex USA innan den kommit på bio i Sverige. Vilket indirekt gör det komplicerat att importera ovanliga filmer, men det ligger ju inte några direkta pengar i det för filmbolagen misstänker jag, så de struntar helt enkelt i det problemet.
 10. Jo, det är utdelning som är (eller inte är) straffbart.
 11. Han som fildelat "Hip Hip Hora" i västerås gick ju fri, så får du nått straff för der första? (är inte så insatt)
 12. Tyckte den var bra, fast lite kontrastlös.
 13. Läste nånstanns att Lynch tycker att nutida film har blivit alldeles för perfekt. Det är ingen kornighet kvar. Det är nog en av anledningarna varför han använder DV.
 14. Provat Final Draft, Movie Magic och Celtx. Ingen större funktionell skillnad mellan dem tycker jag. Började skriva stöd för manusskrivning till vim, men jag fick inte nog mycket kontroll där. Nu är jag sugen på att försöka göra samma sak till Emacs.
 15. Menar du partikelhår? Vet inte exakt vad du behöver hjälp med, men så här kan du få nån sorts resultat: 1. Skapa ett objekt (t.ex en sphere) 2. Gå ur Edit Mode (Tab) 3. Tryck på F7 tills du kommer till Partikel-panelen. 4. Under Particles klicka på NEW 5. Då får du upp partikeleffektspanelen. Klicka på Static 6. Klicka på Vect. 7. Klicka på "Particle Motion"-tabben 8. Ändra "Normal" fältet till 0.05 eller något sådant. 9. Du kan sedan gå tillbaka till Particles panelen och ändra amount för att påverka mängden "hår". Sedan går det att kontrollera hår med deflectors och fields, men det är en annan historia.
 16. Fantomen i Phantom of the Opera, Magneto, och någon hade ju redan nämnt Gudfadern.
 17. Filmad med en PD-150, interlaced. Filmen har klassats som obegriplig av de flesta, är nästan 3 timmar lång och där han skrev manuset dag för dag under inspelning. Kan man vara annat än förväntansfull? =)
 18. Låter som om c:\ntldr saknas. Du borde kunna kopiera in den från skivan. Varför det fungerar med skiva kan jag inte svära på, men jag misstänker att det är för att biosen laddar in bootloadern från skivan Bootloadern i sin tur frågar om du vill boota från CD eller inte, och när du väljer att inte göra det så är NTLDR redan laddat.
 19. Vänta nu här, "till stor del"? Vem sätter ihop resten?!
 20. Är det bara jag som förväntar mig att bli blåst när jag handlar över internet via icke-etablerade kommersiella sidor? Det är ju så enkelt att blåsa folk via internet, därför är det vanligt förekommande.
 21. Det var fasligt vad det fanns dåligt med gratis konverteringsprogram till Windows... mencoder kan ju iofs greja det, men det är rätt jobbigt att använda.
 22. Gjatispjogjam föj konvejtejing: http://www.jakeludington.com/ask_jake/20051003_convert_mov_to_avi.html där finns lite info och instruktioner hur man bär sig åt, samt länken till programmet.
 23. http://www.theforce.net/fanfilms/shortfilms/troops/ fungerade för mig. Det ska tydligen finnas en DVD-variant på den (och lagligt sett BORDE den finnas att ladda ner). Men den har jag inte hittat.
×
×
 • Create New...