Jump to content

Leviant

Members
 • Posts

  193
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Interests
  Många

Leviant's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. tjena,

   

  angående kameran, e den kvar?

   

  hur gammal är den?

  vad är det för tillbehörsmic?

  rekommenderar du den till en 15åring som gillar o filma?

   

  mvh axel

 2. Kanske kan bygga en lättvariant av soffan som man enkelt kan lyfta och bära omkring på. Typ ett skelett i något lättviktigt trä eller metall med tyg över? Detta känns som den typen av effekt som blir allra bäst om man gör den under tiden man filmar istället för i efterproduktionen. Det är så många element som måste stämma och är man inte duktig i After Effects eller i 3D, då blir resultatet inte särskilt bra tyvärr. Det finns en hel del tutorials på videocopilot.net (Som någon härovan nämnde), där man tar upp just Keying, 2D tracking och 3D tracking. Vad gäller Keying och 2D tracking så finns de redan i After Effects, iaf. CS3 eller senare. För 3D tracking behöver man ett ett externt program, typ 3ds Max eller Boujou.
 3. Har ni ingen festival i eller liknande i staden du bor, eller i nån stad nära. Vi gjorde som så att vi gick i ottan, innan städpatrullerna hade vaknat, morgonen efter att festivalen avslutats och filmade. Resultatet blev önskvärt. Det låg sopor precis överallt och allt kändes precis så där ödsligt tomt och skräpigt som man kan tänka sig att det skulle kunna se ut. Alternativt kanske du kan komplettera scenerna med lite digitala effekter, såsom bränder, omkullvällta bilar etc. om du har möjlighet. En sak som du också bör tänka på är ljuset. trots att det är ljust ute, sommartid, så kan man med all enkelhet se skillnad på om det är morgon eller skymningsljus. Kanske scenen utspelar sig på morgonen?
 4. Ja just det, Kenny Starfighter! Hur kunde jag glömma????? Helt underbar serie......borde nog införskaffa den!!!
 5. Zonen och Tusenbröder ligger nog helt klart i top.
 6. Leviant

  Lost

  Jupp, detta är den senaste säsongen. Sverige ligger bara 2 avsnitt efter! Man snackar om att det ska bli 6 säsonger (har även hört 7). Tyvärr blir det ju så att det bara blir 14 avsnitt i säsong 4, skulle egentligen varit 16, varav det 8 första redan är inspelade medan de andra 6 precis börjat spelas in. Detta på grund av den stora strejken.......hoppas bara inte säsongen blir allt för lidande av att man kortar ner den..... mer info: http://losttrailers.blogspot.com/
 7. V - The Second Generation, snackades det en hel del om för ett par år sedan. Skulle vara så coolt om det blir av! Enligt IMDB så ska den komma 2008, men vi får väl se hur det blir med det.......
 8. Någon mer som är sugen på denna film??? Finns väldigt lite info ute om den, men det lilla man får se i teasern verkar ju sjukt lovande!! http://www.apple.com/trailers/paramount/11808/hd/ EDIT: Ooops! Såg att det redan fanns en tråd om denna.
 9. Var och såg filmen igår. Helt makalös!!! Fantastiska specialeffekter. Så där lagom cheesy story, som man kunde vänta sig. Men framför allt, förbannat kul!!??! Vem kunde tro att en film som denna skulle ha så många roliga element i sig???? Ni som sett den kanske håller med om att revirpinkande har fått en lite annorlunda innebörd efter den här filmen. Nä jag säger bara: Gå och se, Gå och se!!!! Lätt sommarens storfilm!!!! Betyg: 4 av 5
 10. Du kan alltid slänga ett öga på Aharon Rabinowitz videotutorial angående "Junk Mattes". länk: http://forums.creativecow.net/articles/rabinowitz_aharon/junk_mattes/CC_Junk_Mattes.mov
 11. Såg "The Squid and the Whale" av Noah Baumbach häromdagen. Fantastisk film, förbannat underlig, helt i min smak. Har faktiskt börjat fatta tycke för denna typ av svarta humor. Såg även "Little miss Sunshine", även den en pärla!!! Sedan vet jag inte om jag kan rekomendera "Idiocracy", helt ok underhållning en söndagseftermiddag.
 12. Hehe....told you so!! ;) Jag köpte miniserien på discshop för 119:- efter att ha sett ett halvt avsnitt på tv, sedan köptes det hela säsong 1 och nyligen säsong 2........kan inte vänta tills säsong 3 kommer ut. Såg att någon nämnde "Taken". Tyckte att den serien var helt ok, fast samtidigt känns det som om det hela kunde ha blivit mycket bättre. Den känns alldeles för snäll på något sätt. När vi ändå är inne och rör vid ämnet "miniserier" kan ju även "From Earth to the Moon" tas upp. Faktiskt en förbannat bra serie som håller samma klass som "Band of Brothers".....fast i rymden då.......??
 13. Då hoppas jag verkligen att det var de 2 första avsnitten du såg och inte bara två avsnitt mitt i serien...... Jag kan förstå att folk tycker att den är seg och händelselös, men jag lovar att när man väl sett ett antal avsnitt (mer än 2) så går det bara inte att slita sig. Serien bygger mycket på karaktärerna, relationerna mellan dessa och de svåra val man kan utsättas för i kritiska situationer. Så de som vill se renodlad sci-fi, för nog ta och tänka om. Man slipper mycket av teknobabblet som man ser i andra liknande serier. Men jag måste nog säga att stridsscenerna i rymden är det absolut bästa jag sett. Sättet det hela är filmat på, med inzoomningar på skepp som flyger förbi och skakig kamera, får det hela att verkar dokumentärt, inte fiktion. "Saving private ryan goes to space".................;) Nä för de som vill se lite mera djup än bara renodlad sci-fi, kan jag lugnt rekomendera Battlestar Galactica. För alla er som undrar så är det givetvis nyinspelningen jag menar.
 14. Ok, så här är det!! Den bästa serien är: Battlestar Galactica. Har även hört att det ska komma en Spinoff på denna serie: "Caprica". Får se om den håller måttet. Andra fruktansvärt bra serier är: Heroes, Supernatural, The X-Files, Lost, Stargate - Atlantis, Prison Break, The 4400, Ghost Hunters, Eureka, Star Trek - Enterprise, Star Trek - Voyager........ Sedan får man absolut inte glömma klassiker såsom: "V", The Tripods mm.
 15. Jag har köpt masker ifrån Mapont och jag måste säga att kvalitèn är fantastisk!!! Så go ahead och köp!!!
×
×
 • Create New...