Jump to content

Filips

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Göteborg

Filmskapande

 • Gear
  SONY HDR-SR11E 60GB
 1. Jag har filmat en hel del med min GoPro kamera. Filmat i 1080 och de skapar stora klipp som ger bra kvalité. Orginalklippen blir i .MP4-format. Dessa slänger jag in i Final Cut Pro för att sedan exportera dem i en behändig storlek. Finner dock inte vilken inställning jag ska rendera klippen i för att kunna sedan ladda upp dem på YouTube och Vimeo. Kvalitén ska bli så bra som möjligt, vilken renderingsinställning ska jag välja?
 2. Jag har en massa .m2ts filer som ligger på en extern hårddisk som jag skulle vilja föra över till min dator för att kunna bearbeta dem i Final Cut. Men nu är det så att det varken går att ta fliken "import" och gå den vägen, dra filerna till Final Cut eller bara "öppna med". Inget av sätten som jag vet om fungerar och då vet jag garanterat att filerna fungerar eftersom om jag importerar direkt ifrån min videokamera (hårddisk) så kommer filerna in i programmet. Dock är det så att jag har inte kvar filerna på min filmkamerahårddisk så det sättet går ju inte heller... om det nu inte finns ett
 3. Tackar som faen! Härligt resultat det blev.
 4. Jag har filmat mina klipp i HD kvalite 1080 med en SONY HDR-SR11E vkamera. Syftet är att ladda upp klippen på nätet. Kvaliten skall vara de bästa som möjligt men i en praktisk storlek. Hade en gång i tiden inställningar för rendering tills jag formaterade datorn och glömde att spara inställningarna. Då renderade jag filmerna i mp4 med modifierade inställningar. Hur skall jag göra för att få till det med kvaliten? Jag är öppen för alla förslag till ett grymt resultat.
 5. Yes det gjorde du. Min svenska som brast :) Känner du till något youtube klipp som innehåller dessa funktionerna så jag lär mig praktiskt? Tack.
 6. En fråga. Vad HETER detta i programmet som jag behöver göra/använda mig av i AE?
 7. Hur gör jag det i AE? Jag kan inte programmet och jag vill jättegärna lära mig men jag vet inte ens vart jag ska börja. Skulle du kunna beskriva eller vet du någon bra guide/youtube klipp som visar hur jag gör detta?
 8. Jag använder en Sony HDR-SR11E, 560 gram.
 9. Jag kikar på CyberPhoto och finner en del olika stativ och huvuden. * Jag skulle helst vilja ha ett stativ som kan gå så långt ner som möjligt och gärna så högt som möjligt också. När det gäller huvudet så vet jag inte vilket av dem som jag ska ha: -Panoramahuvud -Kulled specialhuvud -Trevägs-, special- och tilthuvuden Vad är aktuellt för mig som första stativ och huvud? Jag har råd med upp till 2000 kr. Jag filmar allt möjligt just nu. Natur, landskap, musikvideo, stad - allt. Vad kör ni med?
 10. Jag vill filma en person som bär på en stor soffa. Realistiskt sätt så klarar personen ej att lyfta och bära soffan med en hand så hur trixar jag för att få till ett sådant resultat på enklaste och smidigaste sätt? Vilka program utför ett sådant här arbete?
 11. Jag har gjort två filmer i ett projekt och vill nu flytta den ena till ett eget projekt. Hur gör jag för att markera alla klipp och föra över dem?
 12. Här är min trailer till min blivade Australien film som håller på att bearbetas. Vännerna skrek på mig att de ville se något så jag slängde ihop denna lilla snutt på 45 min. Jag vet att det brister i editering på vissa ställen och att vissa klipp spelas för kort/snabbt men detta är version 1 av trailern och den är heller inte prioriterad, det är ju självklart filmen i sig som är. Jag har inte så mycket mer att ursäkta mig om. Se och lämna gärna positiv OCH negativ respons. Tack och mycket nöje! http://www.vimeo.com/3842241
 13. Hur gör jag på bästa sätt om jag ska filma en konsert och det är inte så mycket belysning?
 14. Kan jag göra något så jag slipper kornigheten när jag filmar i mörker?
 15. Yes, jag går runt i grönkläder. Så grön är jag. Jag kikade på Canons modell men jag kände att den var inte min typ. Band, greppet, för liten skärm, ingen touch-screen. Kändes inte okej, även om "alla" rekommenderar den. Fastnade för "Sony HDR-SR11" vilket jag senare köpte. Den fungerar utmärkt och passar mig perfekt i handgreppet. Sedan att alla klipp som jag spelar in blir "egna klipp" på hårddisken är fenomenalt! Jätte simpelt att föra över, kika på klippen och bedömma om det är något att ha. Riktigt nöjd. Köpte mig en vidvinkelslins till den också. Jag får tacka för era sv
×
×
 • Create New...