Jump to content

GodeDoktorn

Members
 • Posts

  242
 • Joined

GodeDoktorn's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tycker nog att din andra låt, "Jaseeeer!" var lite skönare. ;) Men humor i all ära.
 2. Tänk på interlacing nästa gång - för att få bort "ränderna" i filmen. ;) Helt ok nybörjarfilm. Härliga motiv och skön musik. Dock lite laidback, men det är inget fel med det. Nästa gång kanske du vill försöka dig på någonting mer avancerat, t ex skriva ett manus och hyra in dig på filmplatser. Man lär sig alldeles otroligt mycket om man arbetar med alla dessa beståndsdelar: Manus, skådespelare, regi, varierade inspelningsplatser, ljus, ljud, förarbete, efterarbete osv. Jag föreslår dock att du skaffar en steadicam för att stabilisera upp kameran när du filmar, det gör en alldeles otrolig skillnad vid rörelser med kameran. Glöm inte heller bort att tänka på ljus när du väljer din inspelningsplats - vissa klipp i din film var lite väl mörka! Även ljudet var lite konstigt ibland (du kanske glömde att ta bort ljudspåret för filmen). Annars, som sagt, godkänt och trevligt resultat. :bire Kan du nämna några specifika punkter som du känner att du har utvecklats på när du har gjort din film?
 3. Jagh hatar, hatar, hatar, hatar följande scen ur Swordfish: Följdaktligen hatar jag verkligen hela filmen. Det första jag störde mig på var att 1337 hackaren är en jävla fotomodell - har du någonsin sett en datornörd som någonsin har sett ut som något annat än så här? Och just den där scenen, när han liksom dansar, snackar med sig själv, och att hela "hacking" systemet går ut på att sätta ihop små 3d-kuber i en stor 3d-kub, att det är massa lampor som lyser i olika färg runtom honom. Exakt allt är fel med den där scenen + karaktären.
 4. Piano-duellen i Legend of 1900 går inte att slå. Känslor, humor, snyggt foto, bra musik, bra skådespelare - och ett klimax som står obesegrat i någon annan musikinspirerad film. Filmen är svår att få tag på, men här är scenen iaf:
 5. Sett filmen/dokumentären nu. Drog fram lite käk och kollade över en middag. Det passade den bra till. Jag gillar tv-spel, alltså gillar jag filmen. Den var inte bättre än bra och småkul. Övrig återgivelse överflödig.
 6. Det finns exakt ingenting i Casino Royale som var Bond. Jag kommer för att se Bond. Vad får jag? En usel actionrulle, uselt regisserad med överdrivna äctjånn-scener, dåliga skådespelare, pinsamt manus och usel handling + att filmen är uppdelad i 2 delar. Det enda positiva med filmen var att jag fick mig ett gott skratt efter pungtortyren (som i sin tur var lol men som inte fick mig att skratta på ett positivt sätt), då Bond i följande scen sitter i rullstol med en filt över knäna. Vad tänkte dom? Seriöst, vad tänkte dom? Skitfilm. De hade lika gärna kunnat döpa den till "Action Hero Movie" eller dylikt istället för att våldta Bond-sagan. Enligt mig. Edit: Ännu mer pinsamt var att när jag gick och såg filmen så tog jag med mig en kompis som jag skulle konvertera ifrån att inte gilla Bond till att faktiskt gilla Bond - fast besluten om att det inte går att misslyckas med en Bond rulle. Resultatet blev att kompisen beslutade sig för att alla tanklösa fördomar om Bond som dålig actionhjälte var korrekta, samt att mina egna höga tankar om Bond blev som bortblåsta. Filmen skämde inte bara ut sig själv, utan även mig på samma gång. Skandalöst. :p
 7. Ingen har efterfrågat detta. Men den här tråden + nämnda guider verkar mer lämpade för folk som redan är inlästa på ämnet. Ett kompendium för samtlig fakta och enkla, lättläsliga instruktioner hade varit på sin plats. Jag själv vill gärna förstå vad det är jag har planerat att göra, innan jag gör det - att blint följa en guide känns som ett steg i fel riktning, även om den bevisligen fungerar i praktiken. Det känns som att vad man under sitt långa forskande har lärt sig på internet om 35mm adaptrar hade kunnat sammanfattas i en enkel FAQ. :p
 8. Das Experiment är överraskande bra - "men" den är ju baserad på en verklig händelse. Är det bara jag, eller känns det lite som att filmskaparen snor en idé när den baserar storyn på verkliga incidenter, böcker, andra filmer eller dylikt? Speciellt ifall berättarstuket är väldigt okaraktäristiskt för filmskaparen.
 9. Du kan ju försöka att sy ihop djurhår. Försök att hitta en hund som har "samma" hårtyp som dig och med tillräckligt långt hår för att kunna göra någonting av det. Gå till en djuraffär, kennel eller dylikt. Du får isf förvänta dig att betala för håret (jag hade iaf inte velat att min hund gick omkring med en kal fläck i veckor pga given anledning - inte gratis iaf). :) Lycka till!
 10. http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=20195
 11. Skär av själva klacken på mitten, sätt den mot ögat på skådisen och smeta ut lite blod runtom. När du filmar ser du ut som att den sitter "i" ögat. Klipp ordentligt så märker ingen någonting. Klassiskt knep. Alternativt kan du sätta en slang bakom klacken som är fylld med fakeblod, och blåsa ut blodet ur andra änden samtidigt som du trycker/vrider klacken lite, så det ser ut som att det rinner ut blod ur ögat samtidigt.
×
×
 • Create New...