Jump to content

Mega99

Members
 • Posts

  1,300
 • Joined

 • Days Won

  3

Mega99 last won the day on December 16 2010

Mega99 had the most liked content!

3 Followers

Personlig information

 • Job/title
  Studerande

Filmskapande

 • Influences
  Josh Whedon, Lars von Tier, Björk

Mega99's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

15

Reputation

 1. Hur ser ing-verb amatörmässiga ut? "He jams his elbow through the windshield, drowning them both in a mixture of blood and polluted water." Så länge manuset är skrivet i korrekt engelska och i nutid är det väl inget problem vilka verb du nu vill ha med?
 2. Tar det jag tyckte var mindre bra först så kan jag avsluta med det som var bra :) Eran logga var väl i stort direkt tagen från VCP's "Galactic Orb" tutorial? Kom igen, lite andra färger iallafall? :D Sen håller jag inte med angående fotot, att det skulle vara speciellt bra, men det är ju uppenbarligen en smaksak :) Kändes bara som att allt var filmat från en något för hög vinkel, vilket gör bilden väldig skev och platt (Något underifrån gör sig bäst vid porträtt! :D), och det var inte sällan överexponerat. Kan tänka mig utifrån mängden att ni faktiskt ville ha det en aning överexponerat, men det syns alltför tydligt att ljussättningen från början inte varit speciellt jämn (6:30 till exempel). Ni byter även färgstil flera gånger utgenom filmen, och då är det inte det minsta diskret utan det ser ut som om ni slängt på olika presets bara sådär. Ett tips är att skapa en neutral "grundbild" först, och sedan utifrån den skapa en "varm" respektive "kall" look med så små ändringar som möjligt (Här kommer även vikten av att filma så neutralt som möjligt - Scenen vid 7:00 kunde till exempel filmats med kallt ljus, och på så sätt gett er jämn färgtemperatur både inne- och utomhus). Att kritisera effekter känns lite sådär - Det krävs ju ändå lite jobb för att klara av även om resultatet bara blir halvbra :) Vinklarna var helt okej, men tempot alldeles för sakta - Kan dock mycket väl vara manuset som var skrivet på detta sätt, men det krävs tålamod för att se filmen utan att skippa bitar lite då och då. Så över till det bra! Jag tycker alltså tvärt om, att fotot bara var "Okej" och att storyn och skådespelet var det som flöt på bättre. Jag trotsade min rädsla för Trollhätska genom att se filmen med ljud (Ljudet var f.ö helt okej!) och dialogen kändes väldigt naturlig och flöt på bra. Storyn var intressant men som sagt så tog det alldeles för lång tid för den att utvecklas - Skulle enligt mig varit perfekt som en film på hälften av speltiden den är nu. Vinklarna var helt okej och det var väl det positiva i fotot! Väldigt textbook, vilket inte alls är dåligt. För ofta får folk för sig att filma slarvigt bara för att sedan kasta in nån referens till Trier. Krävs ju en hel del känsla för att få vinklarna att gå ihop! :) Stort creds också över att ni faktiskt berättar en historia från början till slut med en fast berättarteknik :) Bra jobbat! :)
 3. Ser riktigt snyggt ut och skådespelet är inte helt hemskt det heller :D Det känns på dialogen att det mesta skulle låtit bättre på engelska, även om det var korrekt översatt - Men det betyder ju inte att det låter dåligt på svenska :)
 4. Min spontana tanke är att man bygger ett ruckel själv. Kostar inte alldeles för mycket om du nu har en vettig budget - Annars får man säkert tag på någon skicklig animatör som fixar samma grej för samma pris om inte lägre. Tror för övrigt att det är olagligt att riva även byggnader som ingen äger.
 5. Älskar verkligen Twixtor plugin'et. Speciellt på rätt avstånd ser det mesta faktiskt ut som äkta slow motion. Sen vet jag inte om du har tillgång till att redigera den där intervjun/genomgången, för den skulle kunna köras en gång genom Word's spell check. Annars var't riktigt intressant läsning ^-^ Snygga klipp också!
 6. Några större missar rent filmmaking-wise var ju 180-gradersregeln och ljudet som.. Ja jag vet inte riktigt vad som hände där (Kamerans inbyggda mic?). Annars flöt det på i en behaglig takt, fast din Color Correction kändes som om du bara valt något Magic Bullet preset på måfå - Ta det lugnt med Diffusion när syftet inte är att förmedla en varm och behaglig känsla, skulle funkat mycket bättre med skarpa bilder och kalla färger :) Du lyckas ändå berätta en historia från början till slut, och det får du ett stort plus för! :D
 7. "Mest för pengarna" - Grejen är att Mest För Pengarna i det här fallet inte är speciellt mycket. Du kommer inte få en "Bra" kamera för den pengen om du inte nöjer dig med en Aiptek, Camileo eller vad som nu kan tänkas finnas. Mitt tips är att istället Spara pengarna :) Du kan ju få en Lumix G2 för 3994kr, det är inte mycket alls och du är redan mer än halvvägs där om du har 2000. För jag kan se det på dina kommentarer att om du lägger pengarna på något sämre så kommer du inte bli nöjd - För du vet själv hur mycket bättre man kan göra. Det handlar om att hålla ut helt enkelt tills du sparat ihop tillräckligt med pengar för en vettig kamera! :D http://www.japanphoto.se/product/digital-systemkamera/panasonic/panasonic-lumix-g2-14-42-bla/
 8. Vill du ha en mindre skarp look går det att fixa i Post hur lätt som helst. Att vända sig till ett äldre (och underlägset) medium för att man är ute efter en äldre look är ganska idiotiskt. Vill du filma 70-80 talsfilmer bör du åka tillbaka till 70-talet. Idag filmar man för Dagens teknik, inte gårdagens - Det är alltså HD som gäller; Sen hur du arbetar materialet är en annan sak. Du kan komprimera sönder materialet, blurra ut kanterna eller trycka på massa grain, men inte spelar man in i DV upplösning när HD mer eller mindre blivit standard. Kommer nog se ut åt Hobbyhållet oavsett vad du filmar på. DSLR är det som rekommenderas i dagsläget :)
 9. Inget låst exponeringsvärde och en del ljudbrus mot slutet. Annars var det väl en fin reklamfilm =) Det där med "En varm känsla" fick ni ju fram iallafall :)
 10. Ja, beror en hel del på originalkvalitén på DV-materialet. Låter däremot inte som om du får till det riktigt rätt.
 11. Har faktiskt varit i samma situation, men där var HD materialet filmat av mig, och DV materialet filmat av någon med mindre stadiga händer och bristande vitbalanserings-vana, så valet att skrota allt icke-HD material var ganska enkelt. Var även för ett bra tag sen med om att kameramannen råkat spela in på DV istället för HD, och med en nära deadline där HD var krav tog vi en chansning på Magic Bullet Instant HD http://www.redgiantsoftware.com/products/all/magic-bullet-instant-hd/ Fungerade över förväntan med uppskalning till 720, och då var det version 1.0. Nu är tydligen 1.2 ute, så kan bara anta att den är ännu bättre. Sen kan du ju alltid köra på ditt HD material endast, om du känner att du har tillräckligt- Men det är ju synd om man missar massa. En sak jag aldrig skulle gjort idag är att skala ner det till DV. Däremot om du skalar upp DV materialet kan du ju fortfarande spara ut en DV-kopia om det skulle se för hemskt ut, så har du inte förlorat något på att försöka.
 12. Det är precis det jag försöker säga :D Tycker det är dåligt att man ger som uppgift just att "göra en konstfilm", för det går inte att definera.
 13. Fast hela filmen kändes som ett tråkigt replikat av någons uppfattning av en konstfilm. Allting ser ju bra ut, så jag tvivlar inte på dina kunskaper som filmskapare, men just det här ser jag tyvärr inte som konst. Fast sen o andra sidan är konst helt och hållet subjektivt, så tycker du det här är konst så är det väl konst för dig :) Inte för att jag är helt ointresserad :D Du får gärna berätta mer om tankarna bakom, budskapet och vad du försöker förmedla, så jag kan försöka förstå det bättre.
 14. Rent tekniskt sätt var den ju helt text-book, så bra jobbat där. Annars kändes det Lite platt. . Om inte du tror att det är konst så är det inte det- Det är väl där det faller. Bra gjort rent tekniskt sätt däremot som sagt :D
 15. Du kan ju hyra in en steadycam och rigga kameran så nära kroppen som möjligt.
×
×
 • Create New...