Jump to content

StrikerLee

Members
 • Content Count

  58
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. är väl alltid kul för barn att titta på, samtidigt som för ungdomar är kul att minnas hur kul och vilken fantasi man hade som barn, hur kul man hade med den.
 2. du kan väl ha en story där dom mötas på en playdate som man säger i usa, där dom leker i trädgården och barnfantasin flyter ut och man ser deras fantasivärld dom leker i från deras POV. kan väl va allt från drakar, eller vad man nu lekte som barn.
 3. Ja, jag kände att konceptet var så intressant att jag verkligen skulle vilja se det utvecklas vidare. Det är enorm spänning nu, när han kanske tänker trycka på knappen. Lycka till med skrivandet! Tackar så mkt. :)
 4. Tackar så mycket för ditt svar. Tanken med att det just ska vara en knapp som faktiskt släcker solen, vilket låter "far-fetched" är poängen. Clark fattar ju inte själv att det ska va möjligt när han slår genom väggen och ser inga kablar eller något. (detta är ju också sci-fi) Men det med att professorn ska övertala honom till att inte trycka var en enormt bra idé. Kan tänka mig en konversation som utvecklar flera karaktärer och visar med känslor. Vilket kan också ge en bättre förklaring till varför Clark vill trycka på knappen så mkt. Ska jobba vidare och se vad jag får fram. :)
 5. precis, man ska inte direkt se att det är karaktärens fantasivärld, men genom dialog och personer förstå ganska snabbt vart man är.
 6. vill att publiken ska endast visuellt känna igen när huvudpersonen befinner sig i sin fantasivärld. Behöver inte alltid vara lika svårt att känna igen. till exempel att han med V.O berättar om en del av sin fantasivärld som betyder mkt för honom ect.
 7. hej, sitter och förbereder att skriva en kortfilm jag hoppas en vacker dag innan 2013 att spela in, men har några frågor jag hoppas kan svaras på. Hur ska jag på manus visa att min karaktär befinner sig i verkligheten och när han befinner sig i sin fantasivärld? Vet att man i vissa andra filmer har visuellt gjort en förändring i färg, antingen att visa scener i svart och vitt, eller att göra färgerna starkare för att tydligt visa att man inte befinner sig i nutid. är detta ett manus jag ska skriva så endast jag förstår, eller hur ska jag göra? förlåt för min dåliga svenska
 8. Riktigt bra manus och riktigt bra film måste jag säga. Ett mycket fint budskap med. Skulle också vilja se en rapport av något slag på hur ni gjorde filmen ect.
 9. Om du vill studera utomlands, kolla Danvik i Norge. Dit jag har tänkt mig iaf.
 10. Något du kan göra är att skaffa en soft air gun med blowback, sen bara lägga till muzzle flash, smoke ect. Annars kan du kolla på videocopilot.net, där finns det en tutorial på hur man gör blowback osv.
 11. ska skriva en sketch där man ser allt från en okänd persons point of view hela tiden. Han har inga repliker och allt han ser er från kamera såklart. Nu är den stora frågan, hur skriver man detta egentligen?
 12. God kväll. Sitter här och håller på med en story, och hittar ett problem som alltid återkommer. min comfort zone som man säger på engelska. Undrar, hur brukar ni göra för att komma ur den? Känner att jag skulle vilja skriva en story, men vågar inte skriva för grovt ( tänker jag på gore, våld ect. ). Hade problem med att skriva svärord i manus innan, då jag inte skulle velat visa det för föräldrar, syskon, men kom över det. sammanfattat: Jag vågar inte skriva precis som jag vill för att jag är rädd hur andra tittar på mig efteråt. vissa manus/berättelser som skulle varit R-rated, blir t
 13. hej, har en fråga till dig med. Om jag redan har ett färdig skrivet manus fast vill utveckla mer på det. Gör du något sånt? Måste också fråga om du tar betalt eller gör av annan anledning. :)
 14. Final Draft är även bra tycker jag. Testa det :)
×
×
 • Create New...